Nejaučiate draugiško palaikymo

Toksiškos asmenybės dažniausiai kalba vien apie save ir visiškai nesidomi, kaip klostosi kitiems. Kai patiria sunkumų, jie tikisi jūsų pagalbos, tačiau kada sunkumų patiriate jūs, suteikti palaikymo jie anaiptol neskuba. Jų problemos visada tampa svarbesnės negu jūsų. Jei jaučiate, kad duodate daugiau nei gaunate, santykius geriau nutraukti.

Sveikos bičiulystės atveju palaikymas yra abipusis. Tikras draugas nedemonstruos viršenybės: jis visada išklausys ir pasistengs padėti, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru.

Nesugeba priimti neigiamo atsakymo

Kartais, nepaisant net didžiulio noro, nesugebame padėti savo draugams, nes tai paprasčiausiai neįmanoma. Jei atsisakymą išpildyti konkretų prašymą žmogus traktuoja kaip įžeidimą ir apkaltina jus egoizmu, tai gali reikšti, kad su jumis bendrauja tik dėl asmeninės naudos.

Geri draugai tokiais atvejais pademonstruoja supratingumą ir nereikalauja jokių aukų.

Asociatyvioji nuotr.

Nesidžiaugia jūsų sėkme

Didžiausias malonumas, kurį gali suteikti draugystė, – tai galimybė kartu pasidžiaugti savais pasiekimais. Deja, toksiškos asmenybės taip nemano: į draugystę jos žvelgia kaip į nuolatinę konkurenciją, todėl jūsų sėkmė juos tik suerzina, o ne nudžiugina. Toksiški žmonės linkę pavyduliauti, kada bičiuliams sekasi, ir kartais to nė neslepia.

„Geras draugas visada pasidžiaugs jūsų sėkme, o toksiškas – jos pavydės, nesugebės kartu pasidžiaugti“, – teigia psichologijos temomis rašanti konsultantė Deborah Olson.

Bendravimas jus sekina

Draugystė neturi panėšėti į emocinius išbandymus. Jeigu jus vargina per diena radikaliai besimainančios bičiulio nuotaikos, vertėtų pamąstyti, ar toks bičiulis jums reikalingas.

Tikri draugai paprastai stengiasi pakelti vienas kitam nuotaiką, bendravimas su jais yra pagrįstas abipusiu palaikymu. Vis dėlto jeigu bendravimas su konkrečiu žmogumi jus sekina, veikiausiai tas žmogus – toksiška asmenybė.

Telefoniniai sukčiai ieško aukų

Nepaiso jūsų apsibrėžtų ribų

Natūralu, kad kartais nesinori ko nors daryti, pavyzdžiui, eiti į siaubo filmą, be saiko vartoti alkoholį draugų susibūrime arba išsamiai pasakoti apie asmeninį gyvenimą. Gerais draugas jokiu būdu neims jūsų spausti, pademonstruos pagarbą apsibrėžtoms riboms. Visiškai kitaip elgiasi toksiška asmenybė. Ji žūtbūt stengsis priversti jus paminti savus principus ir pasielgti taip, kaip nori ji. Pasistenkite kuo anksčiau identifikuoti tokią taktiką, kitaip rizikuojate tapti manipuliacijų auka.

Jaučiate, kad žmogumi negalima pasitikėti

Toksiški draugai nesunkiai jus išduos, jeigu iš to turės kokios nors naudos. Draugiškus santykius jie laiko konkurencija, todėl be jokio sąžinės graužimo gali apšnekėti savo draugą jam negirdint, net pasakoti pašaliniams apie jo asmeninį gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)