– Papasakokite apie savo profesiją, kas paskatino imtis tokios veiklos?

– Po dvylikos studijų metų šiais metais esu oficialiai sertifikuota kognityvinės-elgesio terapijos psichoterapeutė. Seksologės specialybė atsirado pakeliui. Bakalaurą įgijau Mykolo Romerio universitete, po to išvykau į Gdanską studijuoti magistro. Kai baigiau, tęsiau mokslus, pasirinkau seksualogijos specializaciją. Tai buvo gana egzotiška sritis. Tuo metu dar planavau grįžti gyventi į Lietuvą, pagalvojau, kad seksologija yra įdomi sritis, pravers ateityje. Be to, aš visada gerai jau
iausi su šia tema, niekada neturėjau problemų apie tai kalbėtis. Tiesa, reikia pridurti, kad seksologo specializacija Lenkijoje skirstoma į gydytoją-seksologą (kuris užsiima sutrikimais, turinčiais biologinį pagrindą), į psichologą-seksologą, specialistą, kuris užsiima labiau seksualine edukacija ir naudoja behavioralines seksualinių sutrikimų gydymo technikas, ir į psichoterapeutą-seksologą, kuris apsiima pilnu gydymu, kai sutrikimų priežastis yra psichologinė arba maišyta (psichologinė ir biologinė priežastis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)