Seksas – tai sportas

Kaip visi žinome, vidutinio intensyvumo fizinė veikla organizmui yra tiesiog būtina. Tačiau rasti laiko apsilankymui sporto salėje, deja, ne visada pavyksta. Tokiu atveju reguliarus seksas gali tapti alternatyva sportui – jis taip pat suaktyvina kraujotaką ir užtikrina aktyvų širdies darbą. Ilgą laiką susilaikant nuo lytinių santykių, atvirkščiai, gali prasidėti kraujotakos stagnacija mažajame dubenyje, o tai savo ruožtu gali sukelti įvairias urogenitalinės sistemos ligas. Be to, lytinių santykių metu eikvojamos kalorijos, o tai yra naudinga kontroliuojant savo svorį.

Seksas – efektyvus kovos su stresu būdas

Nuolatinė psichoemocinė įtampa daro neigiamą poveikį organizmui, išprovokuoja galvos skausmus, virškinamojo trakto problemas, arterinę hipertenziją ir net menstruacijų ciklo sutrikimus. Tačiau seksas gali numalšinti stresą. Esmė ta, kad lytinių santykių metu (jei, žinoma, jie teikia malonumą) gaminami endorfinai. Būtent šių hormonų išsiskyrimu aiškinama euforija, jaučiama orgazmo metu.

Seksas – priemonė nuo aknės

Žinoma, išsigydyti seksu sunkių aknės formų nepavyks, tačiau lengvesniais atvejais intymūs santykiai gana neblogai padeda užtikrinti švarią odą. Toks kosmetinis poveikis pasiekiamas normalizuojant hormonų lygį, kurio disbalansas dažniausiai ir tampa bėrimų priežastimi.

Seksas – puikus būdas numalšinti skausmą

Sekso metu į kraują aktyviai išsiskiria ne tik endorfinai, bet ir dar vienas hormonas – oksitocinas. Tokiu būdu reguliarūs lytiniai santykiai padeda kovoti su galvos skausmais (įskaitant migreną), nemaloniais priešmenstruacinio sindromo (PMS) simptomais ir net artritu.

Seksas stiprina imuninę sistemą

Dar viena šiuolaikinio žmogaus problema – silpnas imunitetas. Tačiau lytiniais santykiais jį galima sustiprinti. Atlikti tyrimai atskleidė koreliaciją tarp reguliarių (1–2 kartus per savaitę) lytinių santykių ir imunoglobulino A, neleidžiančio virusams patekti į organizmą, kiekio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)