Manoma, kad tantrinis seksas – sena rytietiška dvasinė praktika. Tantros tikslas – nušvitimas, o jos filosofija peržengia visų gyvenimo aspektų ribas. Tantrinio sekso sampratoje seksas ir orgazmas – aukščiausias dvasinio sąmoningumo taškas. Kai Shiva (vyriška energija) ir Shakti (moteriška energija) susijungia į seksualinę sąjungą, manoma, tada pasiekiamas maksimalus nušvitimas (ir malonumas), rašoma tinklalapyje marieclaire.ru.

Apie tantrinį seksą kalba ir garsenybės – pvz., aktorius Tomas Hanksas, dainininkas Stingas yra sakę, kad tantrinis seksas – nuostabus. Tą patį ne viename interviu sakė ir Stingo žmona Trudie Styler, be to, gyrėsi, kad sutuoktinis gali mylėtis ištisas penkias valandas.

Ką gi daryti

Tantrinis seksas orientuotas į procesą, o ne į rezultatą, todėl šiame erotiniame eksperimente nėra pralaimėjusių. Esminis dalykas – išmesti iš galvos mintis apie greitą orgazmą, o vietoje to pasistengti, kad preliudija būtų maloni ir naudinga. Na, lengviau pasakyti, nei padaryti, todėl tantrinio sekso ekspertai pasitelkia įvairius metodus – meditaciją, kvėpavimo kontrolę ir masažą, neakcentuojant erogeninių zonų. Pastaba apie erogenines zonas – ne juokai. Nepaisant šios taisyklės, sumanymas praleisti vakarą vienas kito glėbyje žlugs – įvyks seksas, orgazminiai džiaugsmai, bet Shivos ir Shakti susiliejimo nebus.

Nesibaiminkite eksperimentų ir nesėkmių

Nebijokite eksperimentų ir nesėkmių, jums tereikia informacijos ir atviro proto.

Knygos „Tantra – kelias į seksualinį pajėgumą ir malonumą“ autorė Ashley Thirleby rašo apie tantrinio sekso ritualus: „Tai suteikia galimybę mėgautis seksu ne tik dažniau, bet ir kur kas ilgiau. Kuo dažniau užsiimate tantriniu seksu, tuo greičiau ir stipriau atsigamins jūsų seksualinė energija. Tantroje stimuliuojami visi gebėjimai – fiziniai, protiniai, emociniai, o paskui jie kontroliuojami, kad moteris patirtų ir suteiktų vyrui daugiau malonumo.“

Parinkite tinkamą vietą

Idealu, jei tai bus jūsų miegamasis – būtent čia galėsite maksimaliai atsipalaiduoti. Išjunkite šviesą, atsiribokite nuo viso pasaulio už miegamojo ribų – čia ir dabar esate tik jūs. Jeigu norisi, pasidėkite pagalvėlių, uždekite bekvapių žvakių (stiprus aromatas gali blaškyti), pasidėkite vandens stiklinę.

Pasiruoškite mintimis, emociškai ir fiziškai

Labiausiai tantrai kenkia jūsų diskomfortas. Pasistenkite atsiriboti nuo visko, kas jus varžo, trikdo. Visos tantrinio sekso praktikos metu išlikite žaismingi, būkite smalsūs, kad rastumėte naujų būdų, kaip maloniai sąveikauti su partneriu. Galima drauge išsimaudyti vonioje, tik venkite seksualaus pobūdžio prisilietimų.

Tantrinės praktikos pradžioje geriausia vilkėti lengvus, patogius drabužius. Tantra – lėtas seksualinės energijos kaupimas, todėl dažnai naudinga būti su drabužiais. Pradiniu etapu turite išmokti koncentruotis į susijaudinimą per vidinius pojūčius ir prisilietimus, nestimuliuojant erogeninių zonų ir apnuogintų kūnų. „Laikui bėgant išmoksite perkelti intensyvią koncentraciją į visas gyvenimo sferas, o ne tik į miegamąjį, kai esate vieni arba su partneriu“, – rašo savo knygoje A. Thirleby.

Tantriniai seksualiniai pratimai

Tantrinis seksas susijęs su dviejų partnerių artumu, taigi, šie pratimai pravers, atliekant tantros praktiką:

1. Pabandykite „įkvėpti partnerio širdį“, kad geriau vienas kitą jaustumėte. Atsistokite vienas priešais kitą ir žiūrėkite vienas kitam į akis, kairę ranką uždėkite partneriui ant širdies. Paskui tegu partneris uždeda kairę ranką jums ant širdies. Pamėginkite kvėpuoti vienodu ritmu mažiausiai dvi minutes.

2. Užmegzkite akių kontaktą. Iš pradžių galite jaustis nekomfortiškai, nejaukiai, bet laikui bėgant pasidarys lengviau. Tam nėra laiko limito. Kai tik pasijuntate komfortiškai, ryšys užsimezgė. Toks ir buvo tikslas. Palaikykite akių kontaktą visos praktikos metu.

3. Atsisėskite vienas į kitą veidu (bus geriausia, jei sėdėsite partneriui ant kelių). Apkabinkite partnerį, prisispauskite kūnu prie jo kūno – kai kūnai liečiasi, stiprėja artumo jausmas.

4. Lėtai, švelniai pirštų galiukais lieskite partnerio kūną, kad sužadintumėte nervus ir sustiprintumėte pojūčius, visą laiką palaikydami akių kontaktą. Galite daryti masažą vienas kitam – rankomis, pasitelkdami plunksnas, švelnius audinius ir kt. malonius liesti daiktus. Šiuo etapu galioja taisyklė – glamonėkite parnerį, neliesdami jo erogeninių zonų. Tantrinis masažas – ne seksualinis stimuliavimas, todėl nesiekite pajusti su partneriu orgazmo.

5. Paskutinis etapas gali būti seksas. Bet tai visiškai nebūtina programos dalis, galite paprasčiausiai pagulėti šalia, bučiuotis, glamonėtis, apimti malonaus seksualinio ir jausminio pasitenkinimo. Seksas nėra tantrinio sekso esmė – jis tėra vienas iš galimų įvykių.

6. Jeigu labai stipriai susijaudinote ir norite „vyšnaitės ant torto“, rinkitės lėtas pozas, kurios stiprina ryšį su partneriu. Jūsų kūnai turi būti maksimaliai arti vienas kito, jokiu būdu nenutraukite akių kontakto. Kuo stipriau sužadinsite savyje seksualinę energiją, jausmus ir pojūčius, tuo intensyvesnis bus orgazmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt