Ryškesnis juosmens ir klubų santykis. Nustatyta, kad vyrams patraukliausias juosmens ir klubų santykis yra 7:10. Talija ir klubai yra susiję su palikuonių gimdymu, platesni klubai vyrams asocijuojasi su geresnėmis galimybėmis pagimdyti kūdikį, rašo redbookmag.com.

Aukštas balsas. Anot vieno tyrimo, aukštas balsas simbolizuoja jaunystę ir kelia sąsajas su mažu, moterišku kūnu – abu šie bruožai traukia vyrus. Manykime, kad aukšti riksmai per skandalingus įvykių posūkius seriale „Tikrosios namų šeimininkės“ („Real Housewives“) yra vykstančios evoliucijos ženklas.

Sveiki plaukai. Žvilgantys, tankūs ir ilgi plaukai yra labai patrauklūs. Jie taip pat liudija gerą sveikatą ir vaisingumą. Laimė, tokį patį poveikį daro ir grožio salonuose papūsti plaukai ar labai natūraliai atrodančios dirbtinės sruogos. Atminkite, kad visa tai daroma dėl žmonijos ateities.

Šypsena. Nėra abejonių, kad besišypsantys žmonės yra patrauklūs. Tačiau mokslas taip pat parodė, kad labai svarbu ir gražūs dantys: kuo jie baltesni, tuo geriau.

Mažiau makiažo. Galbūt jums atrodo, kad veido kontūravimas, sluoksniai akių šešėlių ir ryškios lūpos yra gražu, bet pasirodo, kad vyrams patrauklesnė yra natūrali išvaizda. Iš tikrųjų, vyrai pirmenybę teikia toms moterims, kurios naudoja 40 proc. mažiau kosmetikos. Nereikia didelių mokslų, kad suprastumėte, jog kuo daugiau natūralumo, tuo esate tikresnė.

Raudoni drabužiai. Raudona spalva simbolizuoja aistrą. Mokslininkai įrodė, kad raudoni drabužiai taip pat sustiprina moters patrauklumą. Beje, šis fenomenas galioja ir gyvūnų karalystėje. Taigi šeštadienio vakaro pasimatymui pasiruoškite raudoną suknelę.

Tamsios spalvos plaukai. Džentelmenai, pasirodo, renkasi ne blondines. Tai parodė dar 2008 metais atliktas tyrimas, kurio metu buvo apklausta 130 vyrų (ir 112 moterų). „Priešingai, negu manoma, brunetės vertinamos pozityviau, negu blondinės“, – rašė tyrimo autoriai, savo straipsnį paskelbę žurnale „Scandinavian Journal of Psychology“. Kita vertus, plaukų ilgis „patrauklumo vertinimui turėjo tik nedidelę reikšmę“.

Ūgis. 2010 metais Naujojo Pietų Velso universiteto ekspertų atliktas tyrimas „Kur kas daugiau negu proporcijos: daugialypis moterų kūnų vertinimas“ („Much More Than a Ratio: Multivariate Selection on Female Bodies“), atskleidė, kad nors tokie veiksniai kaip juosmens ir klubų proporcijos bei biusto dydis turi įtakos moters patrauklumui, jie neatspindi visos istorijos. Aukštesnes moteris vyrai įvertino kaip patruklesnes, tačiau – bent jau evoliucijos prasme – jie nesivaiko aukštų ir lieknų merginų, pasirengusių žengti podiumu. Apklausti vyrai pirmenybę teikė moterims, kurių kojų ilgis buvo proporcingas jų ūgiui.

Rankų ilgis. Netikėta, bet vyrams svarbesnis buvo ne kojų, bet rankų ilgis. „Nuskenuotos aukštesnių moterų figūros su ilgesnėmis rankomis turėjo ryškų pranašumą“, – rašė Sidnėjuje dirbantys mokslininkai. Reikšminga buvo ir viršutinės rankų dalies apimtis: paaiškėjo, kad vyrams labiau patinka ilgos ir laibos rankos.

Didelės krūtys. Tikimės, kad jūs nenuvirsite: vyrams patinka didelės krūtys. Tačiau tik derinyje su siauru juosmeniu, kurio svarbą moters patrauklumui jau pabrėžė ankstesni tyrimai. Dar kelios nieko nenustebinusios studijos, kurios sekė vyrų žvilgsnius, parodė, kad į moterų nuotraukas žiūrintys vyrai pirmiausia nužvelgdavo jų krūtis ir taliją. „Vyrai taip pat į krūtis žiūrėdavo ilgiau, tačiau aukštesnius patrauklumo balus labiau nulemdavo atskiras juosmens, o ne krūtų įvertinimas“, – rašė mokslininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)