Mariah Carey

Būdama dvidešimties metų žinoma dainininkė Mariah Carey ištekėjo už įrašų kompanijos boso Tommy Mottola, kuris buvo dvidešimt metų už ją vyresnis. Pora išsiskyrė po ketverių kartu praleistų metų, tačiau beveik po dviejų dešimtmečių savo televizijos laidoje „Mariah’s World“ dainininkė teigė, kad ją valdė buvęs vyras, rašo portalas cosmopolitan.com.

„Smurtas gali būti psichologinis, fizinis ir kitoks. Aš buvau su žmogumi, kuris labai kontroliavo mano gyvenimą. Jaučiausi lyg patekusi į spąstus. Man buvo labai sunku ištrūkti, nes buvome ne tik susituokę, bet mus siejo ir verslo reikalai“, – sakė ji. „Jis buvo daug vyresnis už mane, turėjo daug galios, norėjo, kad aš būčiau atokiau nuo daugumos žmonių. Niekada nemaniau, kad iš ten ištrūksiu“, – pasakojo dainininkė.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Nors aktorė niekada nesakė, kad kurie nors jos romantiniai santykiai buvo smurtiniai, neseniai Gwyneth Paltrow prisipažino, kad jos darbiniai santykiai su filmo prodiuseriu Harvey'iu Weinsteinu turėjo visus klasikinius smurtaujančių santykių požymius.

Kalbėdama su žurnalu „New York Times“, Gwyneth paaiškino, kaip jis ja manipuliavo. „Jis galėjo būti tikrai siaubingas ir piktas, o paskui – nepaprastai dosnus. Tai buvo tarsi klasikiniai smurtiniai santykiai“, – pasakojo aktorė.

Christina Aguilera

Christina Aguilera

Christina Aguilera užaugo šeimoje, kurioje buvo smurtaujama. Kalbėdama su „Us Weekly“ apie savo požiūrį į tai, ji sakė: „Tai tema, kuri mane labai jaudina. Visada atvirai pasakojau apie savo gyvenimą. Matydama smurtą kitose šeimose, negaliu tylėti. Smurtas mano pačios šeimoje buvo nuolat, man tai buvo tapę norma. Žinau, kad ne visi apie tai nori kalbėti. Žmonės gėdijasi. Bet todėl aš apie tai kalbu garsiai, noriu padėti kitiems rasti savo viltį beviltiškoje situacijoje“.

Charlize Theron

Charlize Theron

Charlize Theron yra aktyvi paramos nukentėjusiems nuo smurto kampanijos kūrėja, atidariusi du krizių centrus. To priežastis – patirtis vaikystėje. Augdama Pietų Afrikoje su mama ir smurtaujančiu alkoholiku tėvu, ji nuolat matė fizinį smurtą. Galiausiai Charlize motina nušovė savo vyrą gindamasi, kai Charlize buvo vos 15 metų.

Interviu „New York Times“ 2017 m. Charlize papasakojo apie tai, kas nutiko. „Tai buvo baisiausia patirtis mano gyvenime. Tai buvo didelė trauma“, – sakė ji.

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

Kalbėdama interviu su Oprah Winfrey Reese Witherspoon atskleidė, kad jaunystėje buvo įsitraukusi į emociškai įžeidžiančius santykius. Kai jos paklausė, koks buvo pats sunkiausias sprendimas, kurį ji kada nors priėmė, Reese atsakė: „Palikti smurtinius santykius“. Daug detalių neatskleisdama, ji džiaugėsi, kad jai pavyko rasti drąsos išeiti, kai visos ribos buvo peržengtos.

„Mano mąstymas buvo pasikeitęs, aš žinojau, kad bus labai sunku, bet aš tiesiog negalėjau toliau taip tęsti“, – sakė ji.

Amber Heard

Teisiniuose dokumentuose dėl skyrybų su Johnny Deppu 2016 m. gegužę aktorė Amber Heard teigė, kad šioje santuokoje ji buvo emociškai ir fiziškai išnaudojama. Aktorius tai atkakliai neigia. Nepaisant to, atvirame laiške žurnalui „Porter“ 2016 m. gruodį Amber pasidalijo žinute prievartos aukoms.

„Tu ne viena“, – rašė ji laiške. „Galbūt kentėjote viena už uždarų durų, bet nesate viena. Jūs turite tai žinoti. Esate stiprios, ir esate ne vienos. Kad ir kokia baisi ar siaubinga būtų išgyventa trauma, deja, ji gali nublankti prieš pasekmes. Nenuostabu, kad daugelis iš mūsų galvoja, kad turi tylėti arba rizikuoti savo saugumu, kad išlaikytų savo orumą. Baimė būti visuomenės atstumtam yra tik pati baisiausia perspektyva“, – teigė aktorė.

Rihanna

Rihanna

2009 metais Rihanna buvo nufotografuota su mėlynėmis paakyse ir sumuštu bei kruvinu veidu po to, kai tuometinis jos vaikinas dainininkas Chrisas Brownas užpuolė ją savo automobilyje ir paliko gatvėje. Po daugelio metų, 2015 m. lapkritį, Rihanna interviu „Vanity Fair“ paminėjo smurtą.

„Daug moterų, daug jaunų merginų vis dar tai išgyvena. Daug jaunų vaikinų – taip pat. Tai nėra dalykas, kurį reikia šluoti po kilimėliu, todėl negaliu apsimesti, lyg nieko nebūtų įvykę. Bet žinau, kad kalbėti apie tai yra sunku. Aš ir kiekvienas, patyręs smurtą šeimoje, nenori to net prisiminti. Niekas net nenori to pripažinti. O tuo labiau pasakoti tai 200 kartų teismuose, prokurorams, advokatams ar dar kam nors. Tai yra tarsi bausmė. Man tai nepriimtina“, – sakė dainininkė.

Tina Turner

Tina Turner

Tina Turner ir jos vyro Ike Turner smurto istorija yra gerai žinoma visame Holivude. 2005 m. dainininkė kalbėdama Oprah Winfrey laidoje pasakojo, su kokiu smurtu ji buvo susidūrusi. „Jam patikdavo viešai demonstruoti savo galią. Jam patikdavo, kad jo moteris atsistotų prieš visus, pasisukinėtų, kad kiti vyrai matytų, ką jis turi. Aš nežinojau, kaip iš to ištrūkti“, – portalui essence.com pasakojo dainininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)