Augantis moterų noras plėsti kompetencijų ribas, anot vizionierės, antreprenerės, nuotolinio moterų universiteto „WoW University“ įkūrėjos ir vadovės Ingos Jablonskės, ypač išryškėjo praėjusių metų rudenį.

Jei prieš metus ar dar anksčiau stimulu mokytis naujų dalykų tapdavo nuobodulys, savirealizacijos stoka ar prasmės praradimas, tai dabar intencija tobulėti labai praktiška – nuogąstavimas dėl ateities.

Kokių kompetencijų reikia įgyti, kad turėčiau darbą ir užsitikrinčiau poreikius tenkinantį atlyginimą – šis klausimas tapo vienu pagrindinių.

„Netylant kalboms apie dirbtinį intelektą ir skaitmenizaciją, vis daugiau žmonių pradėjo ieškoti galimybių plėsti kompetencijų krepšelį ir strateguoti, o kokias gi darbo vietas jie galėtų užimti ateityje. Tai ypač pastebiu tarp moterų. Jos natūraliai ieško saugumo, todėl ryžtasi persikvalifikuoti“, – pasakojo I. Jablonskė.

– Galbūt įtakos turi ir nestabili geopolitinė situacija mūsų regione?

– Egzistuoja ir šis aspektas: norima įgyti gebėjimų, kurie leistų dirbti nuotoliu iš bet kurios pasaulio šalies. Tačiau spartus technologijų vystymasis kuria naujų kompetencijų ir kvalifikacijos auginimo poreikį visame pasaulyje. Ši banga ritasi ir ji nesustos – visi susidursime su tais pačiais iššūkiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją