Kuo tamsesne spalva plaukai nudažyti, tuo greičiau jie išblunka, o blukdami, deja, tampa šiltesnio, oranžinei artimo tono, rašoma portale womenshealthmag.com. Toks atspalvio kitimas jokiu būdu nedžiugina, todėl neprošal žinoti, kaip jam užkirsti kelią.

Taigi, jei plaukus dažotės tamsiai rudai ir nenorite susidurti su oranžinio atspalvio efektu, naudokite tonuojantį šampūną, tik ne violetinį, tinkamą blondinėms, o mėlynos spalvos.

Mėlynas tonuojantis šampūnas yra skirtas tamsiai rudai nudažytų plaukų atspalviui koreguoti, nurodo Paulas Cucinello, įžymybių išvaizda besirūpinantis stilistas, dirbantis viename iš Niujorko grožio salonų.

Kaip aiškinamas mėlynos spalvos šampūno poveikis

Pažvelkite į spalvų gamos ratą. Juk matote, kad prieš violetinę yra geltona. Tai reiškia, kad violetinė geltoną neutralizuoja, na, o violetinio šampūno atveju – šalina gelsvą atspalvį, galintį išryškėti, kai plaukai nušviesinti.

Dabar pažiūrėkite, kokia spalva yra priešais mėlyną. Būtent – oranžinė. Štai kodėl mėlynas pigmentas, kurio pridedama į tonuojantį šampūną, neutralizuoja oranžinę.

„Šio tipo šampūnai pasižymi didele tiesiogiai veikiančių mėlynų dažų molekulių koncentracija. Jos veikia plaukus sugrąžindamos mėlyną pigmentą, kurio su laiku sumažėja dėl oksidacijos arba pakilus pH lygiui“, – aiškina P. Cucinello.

Net jeigu spalvų teorija paremtą aiškinimą laikote nevertu dėmesio, į vieną įspėjimą privalote pažvelgti ypač rimtai: tonuojančio šampūno spalvą reikia rinktis atsižvelgiant į tai, kokia spalva nudažyti plaukai. Taigi, jei esate blondinė, verčiau neplaukite plaukų mėlynu šampūnu, kadangi nuo jo plaukai gali įgauti pernelyg intensyvų pelenų atspalvį.

Visgi kasdien tonuojančio šampūno naudoti nederėtų. Jei pastebėjote, kad tamsiai ruda spalva pradeda blukti ir atsiranda vario tono atšvaitų, mėlynos spalvos šampūnu galvą plaukitės kas antrą dieną. Tai darykite tol, kol plaukų spalva suvienodės. Profilaktikos sumetimais mėlynu šampūnu pakanka trinktis kartą per savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją