– Kodėl žmogus sensta?

– Taip sudėliota biologija, evoliucija. Viskas vyksta pagal ciklą – auga, užauga iki reprodukcinio amžiaus, pasidaugina ir užleidžia vietą jaunesniems. Jei žiūrėsime iš socialinės pusės, tai visi žmonės yra skirtingi ir tas senėjimas priklauso tiek nuo aplinkos (kaip tu valgai, miegi-nemiegi, mankštiniesi ar ne), tiek nuo genetinių faktorių, kurie lemia, kiek pas tave yra pažeidimų, kiek teisingų genų, kurie atsakingi už to paties vėžio ar kitų ligų mechanizmo valdymą.

– Ar vyrai ir moterys sensta vienodai?

– Vyrų ir moterų organizmai yra skirtingi. Visų pirma, yra hormoniniai skirtumai, į kuriuos reikėtų atsižvelgti. Tai yra du skirtingi organizmai ir juos reikėtų skirtingai veikti, jei kalbėsime apie antisenėjimo priemones. Jau vien dėl to, kad vyrai neturi tokio dalyko kaip menopauzė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)