• Hemorojus. Jis gali atsirasti tiek nėštumo metu, tiek po gimdymo. Paskutiniais nėštumo mėnesiais kūdikio galva gali užspausti kraujagysles, ko pasekoje kraujas pradeda blogai cirkuliuoti mažajame dubenyje. Gali atsirasti vidurių užkietėjimas. Visa tai provokuoja hemoroidinių spurgų atsiradimą. Kad taip neatsitiktų jums, būtinai stebėkite savo mitybą ir būkite aktyvios. Jei hemorojus vis tiek atsirado, apsilankykite pas proktologą, jis parinks tinkamą gydymą, o tam, kad ši problema nepasikartotų pradėkite stiprinti dubens dugno raumenis.
  • Stresinis šlapimo nelaikymas. Nustatyta, kad pagrindiniai šlapimo nelaikymo rizikos veiksniai – amžius, kūno masės indeksas, nėštumas ir gimdymas. 9 iš 10 moterų, kurias kamuoja šlapimo nelaikymas (inkontinencija), yra gimdžiusios. Svarbu suprasti, kad šlapimo nelaikymas yra linkęs progresuoti, o išskiriamo šlapimo kiekiai – didėti. Tad net jei kol kas tai yra nekalti keli šlapimo lašeliai nevalingai ištekantys jums čiaudint – tai signalas, kad problema ateityje tik didės ir turite pradėti stiprinti dubens dugno raumenis.
  • Plaukų slinkimas. Plaukų slinkimas po gimdymo yra normalu. Paprastai praėjus 10 mėnesių po vaiko gimimo, plaukų slinkimas sustoja. Šiuo laikotarpiu svarbu valgyti maistą, kuriame gausu reikalingų mikroelementų, gerti multivitaminų kompleksą. Taip pat svarbu pasirinkti tinkamą kosmetiką plaukams.
  • Pogimdyminė depresija. Oficialiai nustatoma 15 proc. gimdyvėms. Kiek depresija truks ir ar ji progresuos, priklauso nuo pačios moters. Svarbu laiku kreiptis į kompetentingą specialistą, skirti laiko savo poilsiui ir nebijoti prašyti artimųjų pagalbos su kūdikio ir buities priežiūra.


Kaip pasikeičia hormoninis fonas po gimdymo?

Po nėštumo dažnai atsiranda hormoninių pokyčių. Gali atsirasti depresija, apatija, agresijos ir pykčio protrūkis. Jus gali kamuoti nemiga, pradėti slinkti plaukai, atsirasti odos problemų. Svoris ir mėnesinių ciklas gali svyruoti kurį laiką.

Kraujotakos gerinantys intymios gimnastikos pratimai padeda normalizuoti hormoninį foną. Specialistai teigia, kad po kelių mėnesių hormoninis fonas stabilizuojasi. Tad geriau tiesiog duoti sau laiko ir nepergyventi dėl šių pokyčių.

Elina Kolesnikova

Kada atsistato menstruacinis ciklas?

Tikslių datų nėra, viskas priklauso nuo moters sveikatos, emocinės būsenos, amžiaus ir mitybos. Pavyzdžiui, jei žindate pagal poreikį, maždaug kas 3 valandas, mėnesinių ciklas nebus atkurtas iki laktacijos pabaigos.

Bet tai nereiškia, kad negalite pastoti. Fiziologiškai tai gali nutikti net praėjus 4 mėnesiams po gimimo. Nežindančioms moterims menstruacijos atsiranda anksčiau – po 1-1,5 mėn. po gimdymo.
Jei nemaitinate krūtimi, bet mėnesinės neatėjo praėjus keliems mėnesiams po gimdymo, pasakykite apie tai savo ginekologui.

Seksas po gimdymo

Ne anksčiau kaip po 1,5 mėnesio, kad gimda spėtų išsivalyti ir iš dalies atsigauti. Bet tai nereiškia, kad lygiai po 1,5 mėnesio tavo libido bus aukštumoje.

Žemas lytinis potraukis yra viena dažniausių problemų, su kuria moteris susiduria po gimdymo. Ir tai yra normalu: hormoninis fonas atsistato pamažu, o jei dar ir žindote, organizmas iš visų jėgų stengiasi sutaupyti energiją. Todėl nesijaudinkite, jei kurį laiką po gimdymo nejaučiate aistros savo partneriui. Ir būtinai naudokite lubrikantą, nes natūralios lubrikacijos gali pritrūkti po gimdymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją