Šventinis įvaizdis susideda iš daugybės detalių – puošnios, skoningos aprangos, derančios avalynės, aksesuarų, šukuosenos ir makiažo. Darni visuma yra pagrindinis grožio garantas. Tai ypač svarbu kalbant apie sritį, kuriai tenka bene daugiausiai dėmesio – veidą: kokybiškai atliktas makiažas, paslepiantis trūkumus ir išryškinantis privalumus, turi didelę reikšmę. Pabrėžti reikiamus bruožus bei praturtinti įvaizdį gali ir korekciniai ar kaip stiliaus detalė nešiojami akiniai. Tiesa, nesuderinus makiažo ir akinių,, efektas gali būti visiškai priešingas, rašoma pranešime spaudai.

„Akiniai – vienas ryškiausių stiliaus akcentų, paverčiantis jus tuo, kuo norite būti tą vakarą: elegantiška dama ar ryškia vakaro žvaigžde. Vis tik netinkamai pasirinktas makiažas gali sugadinti ne tik įvaizdį, bet ir nuotaiką. Mums rūpi kiekvienas klientas, tad dalijamės savo įžvalgomis, ką daryti, kad sulauktumėte kuo daugiau komplimentų“, – sako vieno optikos tinklo akinių mados tendencijų žinovė Jūratė Kersnauskė ir dalijasi naudingais patarimais.

Akiniai ir makiažas

Akių vokai: kaip dažytis toliaregėms ir trumparegėms?

Bene daugiausiai taisyklių galioja akių makiažui, tad pasirūpinti patogiu ir stilingu makiažu turėtų kiekviena. Daliai moterų gali pasirodyti, kad akiniai paslepia nekokybišką makiažą, tačiau taip nėra, ypač jei jūs – toliaregė. Toliaregystei koreguoti skirtų akinių lęšiai vizualiai padidina ne tik akis, bet ir išryškina makiažo nelygumus, todėl rinktis spalvas ir techniką reiktų atsakingai.

Kokie pasirinkimai toliaregėms – geriausi? Akis „įrėmina“ ir vizualiai sumažina matiniai sodresnių, tamsesnių spalvų šešėliai. Tą pačią funkciją atlieka ir juoda arba ruda akių kontūro linija, braukiama ties viršutine ir apatine blakstienų augimo linija. Tai galite daryti drąsiai – toliaregėms tamsios akys puikiai tinka.

Tuo tarpu trumparegėms skirtų akinių lęšiai akis vizualiai mažina, todėl jei šio efekto nepageidaujate, pasitelkite šviesius satininius arba perlamutrinius vokų šešėlius. Dar viena gudrybė, padėsianti „atverti“ akis – baltas ir kitos šviesios spalvos pieštukas, braukiamas ant vidinės apatinio voko dalies. Jo dėka akys atrodys didesnės, o jūs – budresnė. Jei norisi dar didesnių akių efekto, vidinį akies kamputį, sritį prie aukščiausio antakio taško ir ant judriojo voko patepkite švytėjimo suteikiančia priemone.

Akiniai ir makiažas

Su tamsiais akių kontūro pieštukus trumparegėms rekomenduojama elgtis atsargiai ir jokiu būdu neapvesti visos akies – optiškai jas tai dar labiau sumažina. Šiuo atveju tiks pravedimas, pradedamas nuo voko vidurio ir užsibaigiantis strėlyte išorėje. Vis tik labiau rekomenduojama akis tamsinti šešėliais, tepant juos palei viršutinių blakstienų augimo liniją.

Akių makiažas priklauso ir nuo rėmelių

Vokų šešėlių spalva priklauso nemažai priklauso ir nuo dėvimų akinių rėmelių. Jeigu jie – stori, ryškūs ar tamsūs, rekomenduojama rinktis šviesesnių spalvų šešėlius. Tuo tarpu, jei rėmelis šviesus, plonas, galima eksperimentuoti su šiek tiek ryškesnėmis spalvomis. Žinoma, abiem atvejais jas rekomenduojama derinti su akių rainelės, plaukų ir odos spalvomis.

Makiažo profesionalai pataria, kad jei norite akis paryškinti pieštuku, prie tamsios spalvos rėmelių derinkite tamsų – rudą, juodą arba tamsiai pilką – akių kontūro pieštuką. Galite eksperimentuoti ir su ryškiomis, šiuo metu itin madingomis spalvomis, tačiau jei nešiojate spalvotus rėmelius, neutralus kontūras atrodytų maloniau. Ta pati taisyklė galioja ir šviesiems rėmeliams – akių pieštuko spalva neturi būti tamsesnė už rėmelio.

Svarbu: akių kontūro linija forma turėtų atkartoti rėmelių liniją, o storis būti proporcingas rėmelio storiui. Plonyčių rėmelių nešiotojoms verčiau brėžti subtilią liniją, o didesnių rėmelių – stambesnę.

Dangų remiančios blakstienos – ne šį kartą

Paskutinis, tačiau tikrai ne mažiausiai svarbus akių makiažo akcentas – išraiškingos blakstienos. Moterims ir merginoms, nešiojančioms akinius, patariama daugiau dėmesio skirti blakstienų šaknims, storiui, intensyviai spalvai ir rinktis ne ilginantį, o apimtį suteikiantį tušą, kad mirksint jų galiukai netrintų lęšio – šis sąlytis gali sukelti diskomfortą. Jei norite, kad akys atrodytų platesnės ir atviresnės, parieskite blakstienas rietikliu.

Be to, nešiojant akinius vertėtų dažytis patvariu, vandeniui atspariu tušu, mat priešingu atveju gali kilti daug problemų. Pleiskanojantis, teplus blakstienų tušas gali ištepti akinių lęšius, rėmelius, o sąlyčio metu sugadinti preciziškai atliktą makiažą. Negana to, trupantis tušas gali atsidurti ne tik ant akinių, bet ir ant paakių – veido zonos, kurią akiniai išryškina itin stipriai. Jei nenorite, kad ilgas darbas nueitų šuniui ant uodegos, akys atrodytų kaip pandos, o švarius akinius nusėtų juodos dėmes, produktą rinkitės atsakingai.

Tiesa, šventėms ne viena moteris gali norėti žvilgsnį išryškinti dirbtinėmis blakstienomis. Tai – ne bėda, tačiau šiuo atveju reikėtų laikytis tos pačios taisyklės kaip ir dažantis tušu: daugiau dėmesio skirkite ne ilgiui, o apimčiai ir rinkitės tokio ilgio blakstienos, kurios nesiremtų į akinių lęšį. Juk svarbu pasirūpinti kiekviena detale.

Nenorite atrodyti pavargusi? Nepamirškite paakių

Kaip jau minėta, paakiai – rizikinga zona. Akiniai gali išryškinti tas vietas, kurias norėtumėte paslėpti – tamsius ratilus po akimis. Be to, akiniai meta šešėlius, tad patamsėję paakiai atrodo dar ryškesni, o jūs – nuvargusi. Paakius maskuokite naudodama maskuojamąsias priemones, kurių atspalvis turi būti šviesesnis nei makiažo pagrindo.

Kadangi oda po akiniais greičiau prakaituoja, šešėliai ir tušas gali greičiau nubėgti, tad dažydamasi nepamirškite ir vokų šešėlių bazės bei, kaip jau minėta, rinkitės vandeniui atsparų tušą ir maskuoklį. Tiesa, pastarasis gali kiek paryškinti apie akis esančias raukšleles, ypač tuo atveju, jei esate toliaregė. Šią problemą galite išspręsti viso veido maskuoklį derindama su paakių maskuokliu, sukuriančiu švytinčios, skaisčios odos efektą.

Svarbu tinkamai padengti ne tik paakius, bet ir visą visą veidą. Kadangi akinių rėmeliai ir noselės liečiasi prie veido, sąlyčio vietose jie gali palikti žymių arba visai nutrinti makiažą. Centrinėje veido zonoje rekomenduojama tepti kuo mažiau kreminės pudros ir papildomai ją užtvirtinti fiksuojamąja pudra, geriausia – mineraline, suteikiančia atsparumą vandeniui.

Lūpos dėmesiui patraukti arba harmonijai sukurti

Gali pasirodyti, kad lūpos – mažai su akiniais susijusi veido dalis, tad tai, kokia spalva jas dažysite, reikšmės neturi. Vis tik skirtingos lūpdažių spalvos gali sukurti visiškai skirtingą efektą priklausomai nuo to, ko norite.

„Jei jūsų akinių rėmeliai – šviesūs arba itin ploni, šventinį įvaizdį pagyvintų ryškesnė lūpų spalva, o jei renkatės storesnius rėmelius, makiažo pusiausvyrą padėtų palaikyti neutralios, švelnios spalvos lūpdažis“, – pastebi akinių mados tendencijų žinovė Jūratė Kersnauskė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją