Negali lankyti kineziterapijos

Denisas nuėjo ilgą ir sunkų ligos kelią. Kai jis buvo vos septynių mėnesių, jam buvo diagnozuotas imunodeficitas, daryta kaulų čiulpų transplantacija, vėliau galvoje rastas nepiktybinis auglys. Šiandien Denisas turi sunkią neįgalumo formą, nekalba, nevaikšto. Tam, kad pradėtų mokytis vaikščioti jam reikalingi specialūs metaliniai kojų įtvarai. Šiuo metu valstybė gali pasiūlyti tik plastikinius, kurie Deniso atveju yra netinkami, nekokybiški, jose kojytės neužsifiksuoja. Be įtvarų pagalbos, berniukas negali mokytis vaikščioti bei stiprėti. Naujųjų įtvarų kaina yra apie 4 tūkst. eurų, tokia suma šeimai yra neįkandama, nes dar reikia papildomų lėšų reabilitacijai.

Denisas

„Turėjome senus įtvarus, kuriuos kompensavo valstybė, bet jie nebetinka Denisui. Nauji metaliniai įtvarai būtų ilgam – 10 metų. Su jais sūnus galėtų atsistoti, pradėti mokytis vaikščioti. Be įtvarų negalime net nueiti į kineziterapiją. Jau pusę metų jos nelankome, nes neturime lėšų įtvarams, o treniruotis be jų nėra kaip. Su įtvarais Denisas būtų visą dieną. Tokius naudoja žmonės, kuriems amputuoja kojas. Galbūt jie padėtų jam žengti pirmuosius žingsnius“, – sakė Deniso mama Valerija.

Berniukas šiuo metu nevaldo apatinės kūno dalies, bet turi labai stiprias rankas ir didelį norą tobulėti. „Denisas viską puikiai suvokia, bet kalbėti gali tik labai paprastais žodžiais: duok, paduok. Jo kalbą laviname vaikščiodami pas logopedą. Namuose jis puikiai šliaužioja, žaidžia su konstruktoriais, labai mėgsta daryti „remontą“ su įvairiais įrankiais. Jo rankos yra labai stiprios, juk jam reikia ant jų išlaikyti visą savo kūną“, – pasakojo pašnekovė.

Sakė nusiteikti blogiausiam

Deniso sveikatos bėdos prasidėjo, kai jam buvo 7 mėnesiai. „Pirmiausia nustatė imunodeficitą. Patekome į ligoninę, kur gydėmės dvejus metus. Padarė kaulų čiulpų transplantaciją. Buvo etapas, kai gydytoja sakė nusiteikti blogiausiam, bet Denisas išsikapstė. Tada galvoje rado nepiktybinį auglį, operavo, nepavyko, antrą kartą darė operaciją. Tada pasakė, kad reikalinga endokrinologo pagalba, nes Denisas neaugo. Pagal savo metus jis atsiliko – ūgis buvo per mažas, o svoris – per didelis. Juk dvejus metus jis tik gulėjo. Po to išmoko šliaužti, ropoti, bet jo kojos – labai silpnos. Nuo vartojamų hormoninių vaistų ėmė augti svoris, todėl ir reikia įtvarų, kad jis galėtų bent atsistoti ir išlaikyti save“, – pasakojo mama.

Denisas

Pati Valerija niekur nedirba. Deniso tėtis kartu su šeima negyvena, bet padeda. „Gal ir galėčiau dirbti, bet Denisas labai dažnai serga. Kas mane priims? Savaitę eina į darželį, paskui dvi savaites būna namuose ar ligoninėje. Niekas manęs nepriims į darbą. Vyras padeda, bet mes kartu negyvename. Sukuosi viena, kaip galiu. Jei kur paprašo padirbėti, nueinu, taip prisiduriam pinigų“, – pasakojo pašnekovė. 4 tūkst. eurų, reikalingi įtvarams, šeimai yra pernelyg didelė suma, kurios nėra kaip susitaupyti. Dėl to kartu su paramos ir labdaros fondu „Rūpestinga širdelė“ šeima ir prašo pagalbos.

Paaukoti galima šiai būdais:

A/S LT80 7300 0101 44236452

Gavėjas – Labdaros ir paramos fondas „Rūpestinga širdelė“

„Swedbank” AB, Banko kodas – 73000

Paskirtis – PARAMA DENISUI

Siųsdami SMS numeriu 1410 su žodžiu AUKA (SMS kaina 10 EUR)

Siųsdami SMS numeriu 1670 su žodžiu AUKA (SMS kaina 5 EUR)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją