Nieko ilgai nelaukusi ėmiausi darbo. Tas vienas paslaptingas produktas – avižos. Pasirodo, jos puikiai tinka ne tik rytinei košei, bet ir grožio produktams. Pasigooglinau, ar nepakenksiu savo veidui. Pasirodo, kad ne. Atvirkščiai, specialistai teigia, kad ilgainiui avižų pudra ne tik nekenkia, bet ir padeda veido odai. Yra sukurtas ne vienas kosmetikos produktas iš avižų, tad nerimauti nėra ko.

Tarkime, tinklalapis allbeautyhacks.com rašo, kad avižiniai dribsniai yra kupini geležies, skaidulų ir vitaminų. Be to, jie turi priešuždegiminių savybių, kurios padeda gydyti spuogus. Natūrali avižų pudra yra naudinga bet kokio tipo veido ar odos būklei. Čia išvardyti ir konkretūs avižų pudros privalumai:

  • Lengvai paruošiama namuose.
  • Taupo ir pinigus, ir laiką.
  • Natūrali pudra be chemijos.
  • Visiems prieinama.
  • Padeda pašalinti odos riebalų perteklių.
  • Padeda gydyti spuogus dėl savo antibakterinių savybių.
  • Galima naudoti kaip veido kaukę.
  • Mažina odos niežėjimą.
  • Reguliarus avižinių dribsnių miltelių naudojimas sumažina dėmes ir padeda išgauti skaistesnę odą.
  • Padeda giliai išvalyti veidą.
  • Padeda sugrąžinti odos drėgmę.
Avižų pudra


Kaip paruošti avižų veido pudrą namuose?

Avižų pudrą veidui paruošti labai paprasta. Tiesa, geriausia ruošti nedidelį kiekį. Nors ji galioja mažiausiai 15 dienų, per ilgai laikyti nereikėtų. Paimkite 2–3 šaukštus avižų. Sumalkite juos, kol pasidarys miltelių pavidalo. Jei dar matote stambias daleles, persijokite. Šią pudrą galite naudoti kaip kosmetinę. Ji neturi šalutinio poveikio veidui ir odai.

Mano pastebėjimai: iš pradžių pabandžiau ja padengti veidą, pateptą drėkinančiu kremu. Spalvos nepakoregavo, jokio skirtumo su pudra ar be jos, nepastebėjau. Todėl jei tikitės gauti spalvą koreguojančią pudrą – turiu jus nuvilti. To nebus.

Antras bandymas buvo dienos metu, kai oda, patepta kremine pudra, ėmė blizgėti. Patepiau ją šia avižų pudra ir blizgesys dingo. Nepastebėjau skirtumo tarp šios ir pirktinės birios pudros poveikio. Abi nuima blizgesį. Tik už avižų pudrą nereikėjo pakloti nė 10 eurų, be to, tikrai žinau, iš ko ji. Tad jei jūsų tikslas pakoreguoti blizgesį dienos metu, mano verdiktas – neverta švaistyti pinigų pirktinėms, permatomoms pudroms. Jokio šalutinio poveikio nepajutau.

Avižų pudros bandymas

Jei vis dėlto nedrįstate naudoti avižinės veido pudros, išbandykite avižų veido kaukes. Štai keletą receptų, kurie nereikalauja daug produktų ir laiko.

1. Avižų veido pudros su alaviju kaukė

Avižinių dribsnių ir alavijo derinys yra nuostabus. Galite naudoti avižų miltelius ir alavijo gelio pastą. Tokia kaukė padės pašviesinti veido odą.

2. Avižų milteliai su medumi

Paimkite 2 šaukštus avižų miltelių ir po 1 šaukštą medaus ir rožių vandens. Sumaišykite visus ingredientus. Užtepkite mišinį ant veido. Palikite 15 minučių ant veido. Tokia veido kaukė drėkina odą.

3. Avižų milteliai su pienu

Paimkite 2 šaukštus avižų miltelių. Įpilkite pieno tiek, kad gautumėte košės konsistenciją. Užtepkite mišinį ant veido. Palikite 15 minučių. Tai padarys jūsų odą spindinčią.

4. Avižų miltelių veido kaukė

Tiesiog sumaišykite avižų miltelius su šiltu vandeniu ir tepkite ant veido kaip kaukę. Palikite išdžiūti. Palaikykite 20 minučių, tada nuplaukite veidą drungnu vandeniu. Tai padarys jūsų odą šviesią ir spindinčią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)