Nenuostabu, kad plaukų dažymo tendencijos keičiasi taip pat greitai, kaip lietuviškos vasaros oras, tad, kokių plaukų dažymo naujovių laukti šį rudenį ir, kaip dažytus plaukus prižiūrėti, „Ellips Lietuva“ paklausė „Wella Professionals“ technologės Emilijos Vasiliauskaitės.

Kokią plaukų spalvą padiktuos šis ruduo?

„Viena iš lengviausiai atpažįstamų spalvų tendencijų pernai neabejotinai buvo vario spalva, kuri didžiąją metų dalį karaliavo Holivude, tačiau ir šiemet ugniaplaukiai neapleis madingųjų titulo, tiesa, spalva bus ne tokia intensyvi. Kalbant apie kitas plaukų spalvas, ši taisyklė taip pat galioja – rudenį svarbiausia bus sveiki, žvilgantys, tankūs ir visą rudeninių lapų spalvų paletę atkartojantys plaukai. Ir nesvarbu, plaukus jums dažė specialistas salone, ar tai atlikote savarankiškai namuose, pirmas ir svarbiausias žingsnis, nudažius plaukus, tinkamai parinkti plaukų priežiūros produktai – jie turi būti skirti būtent dažytiems plaukams, kad neišplautų dažų molekulių, o tada – likę niuansai. Ir dar viena svarbi taisyklė, kurią kartoju savo klientėms – kardinaliai keisti antakių spalvos pagal naują plaukų spalvą neverta, juk, tapusios platinine blondine, antakių nebalinate? Visada svarbu atsižvelgti į visumą – natūralią veido ir antakių spalvą, plaukų toną ir bendrą šių veiksnių dermę, o tada, jeigu nusidažėte plaukus tamsiai, antakius taip pat galite šiek tiek patamsinti. Tačiau šiuo metu mada leidžia viską, tad galite drąsiai laužyti standartus“, – sako E. Vasiliauskaitė.

1. Sodri brunetė

Kaip teigia plaukų dažymo specialistė, dėl sodraus tono ši spalva ir taip sukuria natūralios spalvos iliuziją, tačiau šį rudenį jai papildomo gyvybingumo suteiks tamsesnių ir tarsi saulės nubučiuotų sruogų kontrastas, todėl plaukai atrodys tankesni, puresni ir natūralesni, rašoma pranešime spaudai.

„Kai plaukai nudažomi tamsia, sodria spalva, labiausiai norisi ją apsaugoti, kad ilgai neišbluktų. Kad išlaikytumėte tamsiai rudą spalvą, naudokite tamsiaplaukėms skirtą šampūną ir plaukų kaukę, kurie palaiko sveiką ir natūralų plauko minkštumą, užveria plauko kutikulę ir padeda išlaikyti spalvos intensyvumą. Jeigu iš šviesiaplaukės tapote tamsiaplauke ir anksčiau naudojote šviesiaplaukėms skirtą šampūną, savo kosmetikos krepšelį rekomenduoju atnaujinti, kad nauja plaukų spalva grožėtumėtės ilgiau“, – sako E. Vasiliauskaitė.

2. Varinės garbanos

„Per pastaruosius kelerius metus stebėjome varinės spalvos renesansą, tačiau šį rudenį raudonplaukės žavės ne tik šia plaukų spalva, bet ir garbanomis – ypač, jeigu jos natūralios. Nepaprastai seksuali natūralių garbanų aureolė puikiai dera su šiltais ir ryškiais raudonais atspalviais. Tokių plaukų priežiūrai geriausiai tiks šampūnas ir kondicionierius, kurie padeda kontroliuoti plaukų pūtimąsi, suteikia jiems žvilgesio, tačiau jų neapsunkina ir neriebaluoja, nepalieka jokio riebumo ar sunkumo pojūčio“, – pataria „Wella Professionals“ technologė.

Emilija Vasiliauskaitė

3. Šilta kaštoninė

Toms, kurios nedrįsta plaukų spalvos pakeisti radikaliai – į ryškią vario, plaukų grožio specialistė siūlo išbandyti natūralesnę šios tendencijos versiją – šiltą raudonai kaštoninę spalvą. Kad išlaikytumėte tokią spalvą, į savo plaukų priežiūros gaminių krepšelį įsigykite spalvą paryškinantį plaukų šampūną, kondicionierių ir kaukę, kurie yra skirti tamsių plaukų profilaktikai. Norint dar geresnio efekto, derėtų ieškoti tokių grožio priemonių, kurios yra praturtintos vitaminais A, C, E, alavijo želė (Aloe Vera) ir „Pro-Keratin” kompleksu, kad plaukai būtų švelnūs, žvilgantys ir lengvai iššukuojami.

4. Šviesintos bangos

Tai bus savotiška „balayage“ versija, tačiau šviesintos sruogos prasidės ne nuo šaknų, bet nuo plaukų vidurio ir tęsis iki galiukų, imituojant saulės nubučiuotus banguotus plaukus. Plaukų grožio rutiną rekomenduojama užbaigti tepamais vitaminais plaukams, kurie apsaugo nuo UV spindulių, nuo karščio, suteikia plaukams apimties ir apsaugo nuo jų elektrinimosi.

5. Skrudinta karamelė

„Tai viena karščiausių šio sezono tendencijų, mat visos brunetės gali pasilinksminti ir ją išbandyti. Žinoma, nederėtų aklai kopijuoti draugės ar žinomos moters plaukų spalvos, nes galutinis rezultatas priklausys nuo jūsų unikalaus odos ir akių atspalvio. Tos, kurių oda yra šiltesnio tono, savo plaukų stilisto gali prašyti karamelės, šilto šokolado, kaštonų, vario ir aukso atspalvių, o šaltesnio odos atspalvio savininkės – tamsaus šokolado ir tamsios išdirbtos odos plaukų spalvos. Priklausomai nuo spalvos derėtų pasirinkti ir plaukų priežiūros priemones“, – sako E. Vasiliauskaitė.

6. Kašmyro blondinė

Turbūt blondinės niekada neišeis iš mados, kasmet keičiasi tik šios spalvos atspalviai. Šį rudenį taip vadinamą Kalifornijos blondinių spalvą sušvelnins medaus, sviesto, nailono ir kašmyro atspalviai. Pastarasis bus itin populiarus, nes yra daugialypis – plaukai tuo pat metu dažomi ir šaltais, ir šiltais tonais, kad būtų išgaunamas gylis ir saulės išblukintų plaukų efektas, o tuo pačiu šukuosena atrodytų lengva ir jaunatviška. Pasak E. Vasiliauskaitės, charakteringa šio dažymo detalė – itin išbalintos plaukų sruogos, rėminančios veidą.

„Tiesa, šią plaukų spalvą prižiūrėti reikės atidžiau, nes dažnai šviesiaplaukės neišvengia plaukų pageltimo, kurį sukelia vanduo ir jo sudedamosios dalys. Šviesinant plaukus, šalinamas natūralus arba dirbtinis pigmentas, tad plaukas lieka tuščiaviduris ir turi polinkį sugerti viską iš aplinkos. Jeigu jūsų namuose vanduo yra „kietas“ – jame yra gausu geležies ar kalkių, plaukas ima lūžinėti, tampa trapus, pagelsta. Tačiau ne mažesnę įtaką turi ir pasirinkti grožio produktai, nes ir jie gali suteikti plaukams nepageidaujamą atspalvį, pavyzdžiui, jeigu šampūnas skirtas tamsiaplaukėms arba pats produktas yra spalvotas, kaip kartais būna su keratininėmis kaukėmis, kurios yra oranžinės spalvos. Taip pat šviesiaplaukėms derėtų pasirūpinti plaukų apsauga nuo karščio (tepamais vitaminais plaukams, aliejais, specialiais serumais), nes plaukų džiovintuvai ir tiesintuvai taip pat turi įtakos plaukų spalvai“, – pataria plaukų meistrė.

7. Žaismingoji „Very Peri“

Tos, kurios mėgsta išsiskirti iš minios ir nebijo radikalių pokyčių, taip pat turės savo žvaigždžių valandą – rudenį galės džiaugtis 2022 metų spalva „Pantone's Very Peri“. Drąsi, šalto atspalvio violetinė bus ideali, kai tik paspaus pirmasis šaltukas, o jos variantų – begalė: nuo subtilios, vos matomos violetinės tono, iki ryškių, ledyno šalčiu alsuojančių bangų. E. Vasiliauskaitė toms, kurios šią spalvą nori „pasimatuoti“, pataria pirmiausia plaukų meistro paprašyti nudažyti plaukų galiukus – jeigu spalva erzins ir netiks prie veido, plaukų galiukus bus galima be didelio gailesčio nukirpti. „Tiesa, eksperimentuojant su plaukais derėtų nepamiršti ne tik įvaizdžio, bet ir plaukų sveikatos – norint išgauti tokią ryškią spalvą, plaukus iš pradžių reikės stipriai šviesinti, todėl turite pasiruošti tam, kad plaukai taps sausesni ir labiau pažeisti. Atitinkamai juos reikės ir prižiūrėti – pasirūpinti jų maitinimu, atstatymu ir plaukų spalvos išlaikymu“, – primena plaukų meistrė.

„Pabaigai, noriu priminti, kad būtumėte atsargios, jeigu plaukus nuspręsite dažyti namie savarankiškai dažais iš prekybos centro. Pavojus slypi plaukų dažuose esančio oksidanto stiprume, nuo kurio priklauso plaukų būklė po dažymo – tokiuose dažuose jo stiprumas visur yra vienodas, nesvarbu, kokia spalva plaukai dažomi. Jeigu grožio salone meistras gali profesionaliai įvertinti jūsų plaukų būklę, jų tankį, storį, norimą išgauti plaukų spalvą ir pagal tai parinkti mažiausiai plauką žalojantį oksidantą, dažydamos namuose neprofesionalia kosmetika jūs už savo plaukus tampate atsakingos pačios. Nekalbant jau apie tai, kad grožio meistrai visada naudoja profesionalią ir kokybišką kosmetiką bei lanko kvalifikacijos kėlimo kursus, kad jūsų karūna – plaukai, būtų tokie, apie kokią ir svajojate“, – sako E. Vasiliauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją