Bėrimų ekstrakcija. Odos valymas.

Nerūpestingos atostogos dažnai atsispindi mūsų veido odoje: maistas, alkoholis, makiažas, stresas, netinkamas SPF aplikavimas, praleidžiama kasdieninė veido odos priežiūros rutina, visa tai daro įtaką spuogelių atsiradimui, ypač jei turime į aknę linkusią odą. Paprastai rudenį klientai kreipiasi dėl paūmėjusių bėrimų, nors neretai akcentuoja, kad šiltuoju periodu oda buvo netgi pagerėjusi, taip yra todėl, kad saulės spinduliai šiek tiek padžiovina spuogus, vizualiai oda įdega, todėl pagražėja, tačiau vyksta lėtiniai procesai, dėl kurių rudenį turime dar didesnių problemų: hiperkeratozė, didesnė sebumo gamyba, porų užsikimšimas, uždegiminių spuogų formavimasis ir kt. Todėl viena reikalingiausių procedūrų, norint atstatyti odą po vasaros laikotarpio yra bėrimų ekstrakcija, arba, kitaip tariant, veido valymas. Procedūros metu pašalinamas negyvų ląstelių sluoksnis, išvalomos užsikimšusios poros, slopinami uždegiminiai bėrimo elementai. Klaidinga manyti, kad šį procedūra yra taikoma labiau riebioms, į aknę linkusioms odoms, veido valymas, kaip odos higiena atliekama visiems odos tipams, neatsižvelgiant į amžių ar lytį, nes tiek riebi, tiek sausa oda kemšasi, ir ją reikia valyti.

Odos šveitimas. Rūgštinis – cheminis pilingas.

Labai džiaugiuosi, kad atsiranda sąmoningumas saulės voniomis mėgautis atsakingai, ir vis daugiau žmonių praveria klinikos duris sakydami, kad naudoja apsaugą nuo saulės. Deja, pastebiu ir daug klaidų: pasirinktas per mažas SPF filtras, pamirštama laiku atnaujinti apsaugą nuo saulės, kartais pamirštama visai ją panaudoti, arba ne iki galo paskirstoma apsauga visame odos plote, todėl po šiltojo periodo ypač paūmėja pigmentinės dėmės. Ruduo, kuomet saulės spinduliai nebėra tokie aktyvūs, puikus metas rūgštinėms – cheminio šveitimo procedūroms. Jų dėka ne tik nušveičiamos suragėjusios ląstelės, tačiau ir priklausomai nuo rūgšties pasirinkimo, mažinamas uždegimas, šviesinama bendra odos tekstūra, stimuliuojama ląstelių regeneracija, gerinamas odos tonusas. Tačiau noriu pabrėžti, kad tiek dermatovenerologai, tiek onkologai akcentuoja, kad apsauga nuo saulės reikalinga ne tik tuomet, kada saulės aktyvumas yra didžiausias, bet racionaliausia ją naudoti ištisus metus, ypač jei oda linkusi į uždėgimą ar pigmentaciją. Net jei nėra kaitrios saulės, UV spinduliuotė visuomet išlieka aktyvi.

Aktyvios medžiagos. Mezoterapija.

Neretai saulės nuvarginta oda atrodo negyvybingai, kaip patys klientai dažnai įvardija „nespindi oda”. Saulės spinduliai turi įtakos odos dehidratacijai, todėl viena aktualiausių procedūrų po vasaros yra mezoterapija (medžiagų įvedimas į gilesnius odos sluoksnius). Mezoterapija yra labai plataus spektro procedūra, jos metu galime naudoti vitaminus, rūgštis, augimo faktorius ir kt.. Viskas labai priklauso nuo odos tipo, būklės, ir kliento lūkesčių. Dažniausiai mikro adatos pagalba ne tik įvedama medžiaga, tačiau stimuliuojama elastino ir kolageno gamyba, tai aktualu esant smulkioms mimikos raukšlėms, išsiplėtusioms poroms, ar esant randeliams. Po vasaros laikotarpio, kad atstatytume odos gyvybingumą dažniausiai renkamės vitamino A, C kompleksus, drėkiname odą hialurono rūgštimi, prisotiname antioksidantais. Taip atstatomas sveikos, gyvybingos odos vaizdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją