Atsakykite sau į kelis klausimus

Sekant šiuolaikines akinių mados tendencijas, pastebima, kad vis dažniau moterys renkasi stambius, masyvius akinius, kurie gulasi ant odos po akimis arba ten kur prasideda šnervės. „Jei kalbėsime apie kreminę pudrą ir akinius, yra trys dalykai, kuriuos reikia įvertinti. Pirma, koks yra tavo odos tipas. Antra, ar tau apskritai reikia dienos metu naudoti kreminę pudrą. Trečia, jei dėsite pudrą, ar turėsite laiko ir vietos jos korekcijai per dieną“, – pasakojo vizažistė.

Anot jos, mišrios arba riebios odos savininkėms reikėtų rinktis stabilesnių tekstūrų pudras, kurios savo sudėtyje neturi riebalinių ingredientų. Taip pat reikėtų nepamiršti užfiksuoti ją biria pudra. „Jei pastebite, kad dienos metu ima blizgėti T zona, galite pakoreguoti tik ją. Kitas variantas – prieš tepant kreminę pudrą, naudoti pagrindą. Tik rinkitės tokį, kuris nesausina odos“, – patarimais dalijosi specialistė.

Kitas žingsnis – skaistalai. Jų vieta dėl akinių nesikeičia. „Aš labai mėgstu skaistalus ir kartais juos naudoju vietoj modeliavimo. Jie gali suteikti gyvybingumo, gali nuimti 10-15 metų arba pridėti, jei neteisingas atspalvis. Vienas iš universaliausių būdų, kaip sužinoti skaistalų vietą ant veido moterims iki 30-35-erių metų, nusišypsoti ir tepti ant tų putlių žandukų vidurio. Jei kalbėsime apie vyresnes moteris ir, taip vadinamą, lifitinginį makiažą, skaistalus tepame vos vos aukščiau. Pastaraisiais metais jie dedame truputį arčiau centro. Atrodo tarsi įraustume natūraliai po lengvo krosiuko. Tai yra harmoninga skaistalo vieta“, – sakė vizažistė.

Mergina

Kaip pasidažyti akis?

Anot specialistės, visų pirma reikia kruopščiai pasirinkti priemones. „Dažniausiai žmonių, kurie nešioja akinius, akys labai greitai pavargsta. Kosmetika, kuri skirta platesniam vartotojui, gali būti su ingredientais, kurie gali dirginti akis. Jautrioms akims skirta kosmetika neturi nei dažiklių, nei kvapiklių, ir yra patvaresnė. Tai yra be galo svarbu. Juk nesmagu, kai pradeda ašaroti akys, reikia jas vėl tvarkyti, taisyti makiažą ir pan.“, – sakė J. Liaudinienė.

Dar vienas dalykas, į ką svarbu atkreipti dėmesį – pasitikrinti, ar naudojamos kosmetikos galiojimo laikas dar nėra pasibaigęs. „Jei naudosite pasenusias priemones, tai taip pat gali turėti neigiamos įtakos jautrioms akims“, – teigė specialistė.

Kalbant apie pačią akių makiažo techniką, vizažistė išskiria du privalomus produktus – tušas ir maskuoklis. „Jei tušas parinktas gerai, jis nebyra ir nemozoja, puikiai pagyvins žvilgsnį, o maskuoklis suteiks akims išsimiegojusių akių efektą. Maskuoklį tepkite ne tik po akimis, kur būna dažniausiai patamsėjimai, bet ir ant akies voko. Taip jis atrodys gyvas ir gaivus. Kartais šių dviejų priemonių užteks, kad pasidarytum lengvą dieninį akių makiažą“, – sakė meistrė.

Asociatyvioji nuotr.

Paklausta, kokių spalvų šešėlius naudoti moterims, nešiojančioms akinius, vizažistė teigė, kad čia jokių ribų nėra. „Viskas priklauso nuo žmogaus. Pažįstu žmonių, kurie nešioja masyvius akinius, bet kartu darosi ir labai ryškų makiažą. Jei nesate ryškaus makiažo gerbėja, pakanka 2-3 spalvų šešėlių. Tik rinkitės satininius. Tai neturi būti blizgūs ar perlamutriniai. Įsivaizduokite prabangų aksomą, kuris turi gebėjimą išlaikyti ir tūrį, ir švytėjimą. Su tokiais šešėliai suteiksite akims gilesnį žvilgsnį“, – sakė pašnekovė.

Anot jos, moterims su akiniais nereikėtų bijoti ir akių pravedimo. „Tik žiūrėkite kiekį, storį ir spalvą. Labai gražu yra įvairūs spalvoti pieštukai, bet jie neturėtų būti dominuojantys. Labai tinka kitokie atspalviai nei įprastas juodas, rudas ar pilkas. Labai gražu electric, samaninė, turkio spalvos“, – pasakojo vizažistė.

O kokias klaidas dažniausiai daro moterys, nešiojančios akinius? „Pagrindinė klaida – blizgantys, perlamutriniai šešėliai per visą voką. Taip mes sukuriame, taip vadinamą, „žuvies akį“. Optiškai akis atrodo it išgaubta. Toks dažymas sudarko akių formą. Tokiu atveju jau geriau apsiriboti maskuokliu ir tušu, kuris nebyra, nes baisiausias dalykas, kai dienos metu nepažiūrima į veidrodį ir nepadaromos korekcijos. Mes turime į save žvilgterėti“, – patarimais dalijosi specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją