Ricinos aliejus

Kaip rašoma portale thehealthsite.com, ricinos aliejus nuo seno figūravo produktų, skirtų grožiui puoselėti, arsenale. Šia priemone galima gydyti saulės nudegintą odą, mažinti senėjimo požymius ir t. t. Pritaikymas išties daugeriopas, tačiau, kadangi šįkart kalbame apie blakstienas, norėtųsi su džiugesiu pranešti, kad šis lengvai prieinamas ir nebrangus grožio eliksyras ir su blakstienomis padaro stebuklus. Visų pirma, ricinos aliejuje yra plaukų slinkimą stabdančios ricinolio rūgšties. Deja, šis komponentas turi ir džiovinamąjį poveikį, todėl prieš imantis procedūrų su ricinos aliejumi, reikėtų pasitarti su gydytoju.

Naudojimo būdas. Pasiruoškite šaukštą šalto spaudimo ricinos aliejaus. Aliejų ant blakstienų patogu tepti vatos pagaliuku. Blakstienos turi būti nuplautos vandeniu ir jau išdžiūvusios. Vakare aliejumi išteptas blakstienas ryte nuplaukite. Ypač stenkitės, kad aliejaus nepatektų į akis.

Vitaminas E

Vitaminas E veikia kaip kondicionierius, padedantis blakstienoms sutvirtėti ir sutankėti. Jis ne tiktai drėkina, bet ir apsaugo blakstienų folikulus – mažina plaukelių kritimą skatinantį oksidacinį poveikį.

Naudojimo būdas. Vitamino E piliulę, žinoma, galima ir nuryti, bet galima ir ištepti ant blakstienų. Prieš praktikuojant šį metodą, derėtų pasitarti su specialistu.

Sviestmedžių aliejus

Sviestmedžių aliejuje daug vitamino C, taip pat kitų antioksidantų, be to, produktas pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis ir malšina laisvųjų radikalų žalą, dėl kurios sutrinka natūralus blakstienų augimas, bei didina kolageno poveikį. Dėl šių savybių sviestmedžių aliejus vertinamas kaip blakstienų augimą skatinanti ir kritimą stabdanti priemonė.

Naudojimo būdas. Nedidelį kiekį sviestmedžių aliejaus patrinkite tarp pirštų, kol jis ištirps. Ištepkite juo viršutines ir apatines blakstienas ir palikite pernakt. Atminkite: tepti reikia labai atsargiai.

Kokosų aliejus

Remiantis tyrimų rezultatais, kokosų aliejuje yra lauro rūgšties. Tai tam tikros rūšies riebalų rūgštis, įsigerianti į plauko stiebą ir skatinanti augimo procesą.

Naudojimo būdas. Pasiruoškite šaukštą šalto spaudimo kokosų aliejaus. Nuplaukite blakstienas švelniu plovikliu bei vandeniu, ir, prieš tepdamos aliejų, nusausinkite. Panardinkite į aliejų vatos pagaliuką ir patepkite juo viršutines bei apatines blakstienas. Su taip išteptomis blakstienomis pabūkite pernakt, o ryte jas nusiplaukite.

Žalioji arbata

Žaliojoje arbatoje yra plaukų augimą skatinančių flavonoidų, todėl galima teigti, kad nuo šios rūšies arbatos ir blakstienos gali pradėti augti kiek intensyviau.

Naudojimo būdas. Žaliąją arbatą (atvėsintą), žinoma, galima panaudoti ir blakstienoms tepti, tačiau tam tikrą poveikį turėtų duoti ir įprastas jos gėrimas, pavyzdžiui, dukart per dieną.

Pastaba. Prieš imdamosi bet kurio čia paminėto metodo, pasitarkite su tinkamos kvalifikacijos medicinos specialistu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją