„Turbūt labai nustebsite, bet raudonas lūpų dažas yra pakankama apsauga nuo saulės. Žinoma, tai nėra tas pats, kas SPF 50. Kuo kosmetikos pigmentas intensyvesnis, tuo sunkiau pro jį odą pasiekia saulės spinduliai“, – teigė L. Valatkevičienė.

Kosmetologė įsitikinusi, kad lietuvaitės daro daug klaidų naudodamos dekoratyvinę kosmetiką vasaros metu ir taip gali pakenkti savo odai, rašoma pranešime spaudai. Dėl šios priežasties reiktų geriau pasidomėti, kokias priemones naudoti visgi galima ir patartina, o kurių reiktų vengti, ar atsisakyti visai.

Dekoratyvinė kosmetika – ko tikimės ir ką gauname?

Nors dekoratyvinę kosmetiką moterys naudoja tam, kad atrodytų gražiau, tai nėra labai draugiški produktai mūsų odai ir natūraliam grožiui. „Dekoratyvinės kosmetikos tikslas – maskuoti ir koreguoti, tai kas netobula. Dažnai tai būna išsiplėtusios poros, raukšlelės ar kt. Norime porcelianinės odos – lygumo, dailios spalvos“, – teigė kosmetologė L. Valatkevičienė.

Anot jos, kad gautume tokį efektą, į kosmetiką turi būti dedami silikonai, kurie užpildo raukšles, poras bei odai suteikia lygumo. Dėka pigmento gauname ir tolygią spalvą ir atrodo, kad galutiniame rezultate turime tobulą odą. Deja, bet nežinome, jog silikonai turi savybes užkimšti odą ir poras. Vadinasi vieno makiažo su dekoratyvine kosmetika galime nuo veido nenuplauti ir kelias savaites.

„Vasarą vis tik labai rekomenduočiau vengti tokių priemonių. Šiltuoju metų laiku oda ir taip prakaituoja bei dar labiau kemšasi, todėl jei nuolatos naudosite poras kemšančią dekoratyvinę kosmetiką atsiranda didelė tikimybė sulaukti spuogų ir įvairių bėrimų“, – kalbėjo lektorė.

Estetiškas vasaros makiažas

L. Valatkevičienė įsikinusi, kad vasarai lepinant mus dideliais karščiais, niekas neturėtų norėti vaikščioti gatvėmis, kai nuo veido bėga makiažas. Kuo labiau kosmetika yra maskuojanti, tuo ji stipresnė, o tuo pačiu ir tuo didesnę kaukę ji uždeda. Šlapias ir makiažo upeliais tekantis veidas yra visiškai neestetiškas vaizdas bet kuriai moteriai.

Paklausus pašnekovės, tai kokias visgi kosmetikos priemones derėtų naudoti vasaros metu, L. Valatkevičienė tvirtina, kad priemonės turėtų būti kuo lengvesnės, sukurtos vandens pagrindu. „Jos mažiau maskuos, bet jos nekenks odai, neužkimš bei suteiks natūralaus įvaizdžio efektą. Savo klientams rekomenduoju lengvus drėkinamuosius kremus, kurie savyje turi spalvos, lengvo maskavimo, tad padaro ir tolygesnę veido spalvą. Pavyzdžiui, mano pamėgtas ir darbe naudojamas maskuojamas kremas su spalva, kuris turi ne tik anksčiau minėtas savybes, bet ir SPF apsaugą – visomis prasmėmis tobula priemonė.“

Žinoma, kosmetologijos ekspertė pabrėžia, jog kaukės efekto su šiomis priemonėmis moterys tikrai neturės. Galima naudoti ir tam tikrus BB kremus, kurie taip pat yra ganėtinai lengvi, bet šiandien kosmetika eina į priekį, todėl rekomenduojama naudoti natūralias, bet universalias bei kokybiškas priemones, kurios gali ir drėkinti, ir maskuoti, o kartu ir saugoti nuo saulės.

„Žinoma, mažiau žalos odai daro ir mineralinė kosmetika, todėl norinčioms dailaus odos padengimo, vasarą galima naudoti ir šią alternatyvą. Aš vasarą nerekomenduoju naudoti vandeniui atsparių priemonių – jas reikia stipriai plauti, valyti, naudoti šveitiklius, prausiklius, kurie taip pat neteisingai atrinkti turi kenksmingų elementų odai,“ - teigė lektorė.

Vasaros makiažas – sveika ir spindinti oda

L. Valatkevičienė įsitikinusi, kad gražiausias makiažas vasarą – sveika ir spindinti oda. Kad tokią odą turėtų kiekviena moteris, kosmetologė rekomenduoja kruopščiai plauti savo odą, naudoti sau tinkančias, ar specialistų atrinktas priemones, kurios drėkintų bei maitintų jūsų odą.

„Vasarą makiažas turi prasidėti ne nuo kosmetikos priemonių, o nuo atsakingos odos priežiūros. Kremas nuo saulės su SPF turi būti numeris 1 kiekvieno žmogaus kosmetinėje vasaros metu. Kaip ir minėjau anksčiau, net raudonas lūpdažis gali apsaugoti Jūsų lūpas nuo saulės įtakos, taip kad vienu metu galite būti ir gražios ir saugoti savo odą, nuo kenksmingo saulės spindulių poveikio,“ – pasakojo Kauno kolegijos lektorė.

Edukatorė L. Valatkevičienė renkantis kosmetikos krepšelį siūlo pirmiausia visada atkreipti dėmesį į naudojamų produktų sudėtis ir ypatingai vasarą atsigręžti į natūralią kosmetiką

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją