JAV atlikto tyrimo metu buvo analizuojama, kuriuo dienos metu sportuojant sudeginama daugiausia riebalų ir labiausiai stiprėja raumenys. Tyrimo rezultatai rodo, kad vyrų ir moterų atveju šie laikai skiriasi, tačiau kol kas nėra aiškaus atsakymo, kodėl.

Gali būti, kad tai priklauso nuo tokių dalykų kaip hormonai, miego ciklas ir kiti biologiniai skirtumai.

Taigi kokiu paros metu reikėtų sportuoti, kad sudegintumėte daugiau riebalų?

Jungtinėse Valstijose atliktas tyrimas parodė, kad žmonėms, ypač moterims, naudingiau yra sportuoti rytais, o ne vakarais, kurie labiau tinka vyrams, rašo mirror.co.uk.

Tyrime dalyvavo iš viso 30 vyrų ir 26 moterys nuo 25 iki 55 metų. Visi tyrimo dalyviai buvo sveiki. Viena grupė sportuodavo vieną valandą iki 8 val. 30 min. ryto. Antra grupė ta pačia sportine veikla užsiimdavo nuo 18 iki 20 val. Be to, visi dalyviai laikėsi specialios dietos.

Pagrindinis tyrimo autorius, Skidmoro koledžo sveikatos ir žmogaus fiziologijos mokslų profesorius Paulas Arcerio BBC sakė, kad žmonės, sportuodami rytais, „turi galimybę gauti daugiau naudos“.

Tyrimo rezultatai parodė, kad sportas rytais buvo ypač naudingas toms moterims, kurios norėjo sumažinti pilvo riebalų kiekį ir savo kraujospūdį. Tačiau sportuojančioms vakarais geriau sekėsi stangrinti raumenis.

Anot tyrimo, vakarinės treniruotės taip pat pagerindavo moterų nuotaiką.

Vyrams sporto metas turėjo mažiau įtakos, tačiau rezultatai parodė, kad jiems, vis dėlto, naudingiau yra sportuoti vakarais.

„[Vakarinės treniruotės] idealiai tinka vyrams, norintiems pagerinti širdies bei medžiagų apykaitos sveikatą ir savo emocinę gerovę“, – sakė P . Arcerio.

Šioje programoje dalyvavo sveiki žmonės, tačiau ateityje ją būtų galima taikyti ir tiems, kurie turi antsvorio.

Reguliarus sportas ir subalansuota mityba bet kokiu atveju yra naudingi sveikatai, net jei kai kurie tyrimai rodo, kad sportas tam tikru dienos metu padeda numesti daugiau svorio.

Taigi, nors moterims, trokštančioms sudeginti daugiau riebalų, labiau tinka sportuoti rytais, naudos sveikatai atneš ir sportinė veikla kitu dienos metu – bet kokiu atveju judėti yra geriau nei nieko nedaryti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)