1. Juokas mažina kraujospūdį

Žmonės, kurie turi padidėjusį kraujospūdį, ir net tie, kurių kraujospūdis yra normalus, juokdamiesi gali sumažinti insulto bei širdies infarkto riziką. Taigi tik pamatę ar išgirdę kažką juokingo, juokitės iki soties.

2. Juokas mažina streso hormonų kiekį

Sumažindami streso hormonų kiekį, kartu sumažinate nerimą ir stresą, kuris daro daug žalos jūsų organizmui. Be to, sumažėjus streso hormonų lygiui, pagerėja imuninės sistemos veikla. Tik pagalvokite: kvatodami iš bendradarbio papasakoto anekdoto, galite nuslopinti dalį viso dienos streso ir pasinaudoti juoko teikiama nauda sveikatai.

3. Juokas treniruoja pilvo presą

Vienas iš juoko privalumų yra tas, kad jis gali padėti jums išryškinti pilvo preso raumenis. Kai juokiatės, pilvo raumenys išsiplečia ir susitraukia, panašiai kaip sportuojant, kai sąmoningai treniruojate pilvo presą. Tuo tarpu raumenys, kurių nenaudojate juokiantis, gauna galimybę atsipalaiduoti. Įtraukite juoką tarp pilvo preso pratimų ir paverskite savo treniruotes kur kas smagesnėmis.

4. Juokas gerina širdies veiklą

Juokas gali tapti puikia kardio treniruote, ypač tiems, kurie dėl traumų ar ligų negali užsiimti kita fizine veikla. Juokas priverčia širdį plakti sparčiau ir per valandą gali sudeginti panašų kalorijų kiekį, kaip ir vaikščiojant lėtu ar vidutiniu tempu. Taigi juokitės iš širdies, kad būtumėte sveikesni.

5. Juokas stiprina T ląsteles

T ląstelės yra specializuotos imuninės sistemos ląstelės, kurios organizme laukia, kol bus aktyvuotos. Juokdamiesi suaktyvinate T ląsteles, kurios iškart pradeda kovoti su ligomis. Kai kitą kartą pajusite, kad artėja peršalimas, įtraukite juoką į savo ligų prevencijos planą.

6. Juokas padeda išsiskirti endorfinams

Endorfinai yra natūralūs organizmo vaistai nuo skausmo. Juokdamiesi suaktyvinate endorfinų išsiskyrimą, todėl gali palengvėti lėtinis skausmas ir pagerėti bendra savijauta.

7. Juokas skatina bendrą gerovės jausmą

Juokas gali pagerinti bendrą savijautą. Gydytojai nustatė, kad pozityviai į gyvenimą žvelgiantiems žmonėms geriau sekasi kovoti su ligomis negu tiems, kurie būna labiau negatyvūs. Taigi šypsokitės, juokitės ir gyvenkite ilgiau!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją