Gydytoja tikina: jei žinosime šiuos penkis, mūsų odai svarbiausius, ingredientus ir atkreipsime dėmesį į jų koncentraciją produkto sudėtyje, nesunkiai sugebėsime išsirinkti tai, kas išties veikia ir duoda džiuginančių rezultatų: padeda veido odai atrodyti nepriekaištingai, rašoma pranešime spaudai.

1. Vitaminas C. Jei reikėtų įvardinti svarbiausią priemonę odai, gydytoja Rūta Merkytė, rinktųsi būtent jį. Vitaminas C paspartina natūralaus odos kolageno ir hialurono gamybą, oda tampa skaistesnė, lygaus atspalvio, sumažėja pigmentacija. Gydytoja atkreipia dėmesį, jog padauginus vitamino C, oda gali tapti jautri. Efektyviausia šio ingrediento koncentracija, kurios reikėtų ieškoti ant pakuotės, yra nuo 2 proc. iki 8 proc. Aukso viduriukas – 5 proc.

2. Niacinamidas (vitaminas B3). Vitaminas B3 yra ne tik efektyvus maisto papildas visam organizmui, bet ir nepakeičiamas odos priežiūroje. Jis pasižymi drėkinamuoju poveikiu, efektyviai lygina smulkias raukšleles, gelbėja nuo odos pigmentacijos, minkština ją. Šis ingredientas tinka visiems odos tipams. Efektyvi koncentracija – 4 proc. ir daugiau.

Rūta Merkytė

3. Organinės rūgštys. Nors į rūgštis veido kosmetikoje dalis žmonių žiūri dar gana atsargiai, R. Merkytė tikina – naudojamos reikiamais kiekiais ir tinkama kombinacija, rūgštys yra vienas efektyviausių ingredientų. AHA (angl. alpha hydroxy acids) organinės rūgštys duoda momentinį rezultatą: efektyviai mažina odos pigmentaciją ir lygina jos atspalvį, tad oda tampa skaisti ir švytinti.

4. Hialurono rūgštis. Hialuronas drėkina odą, padeda išlaikyti odą drėgną, jauną ir sveiką, palaiko drėgmę audiniuose, o tai užtikrina jų elastingumą, stangrumą. Tai yra viena iš efektyviausių priemonių prieš odos senėjimą. Koncentracija varijuoja tarp 0,1-2 proc., priklausomai nuo hialurono molekulės masės.

5. Retinolis, kitaip – vitaminas A. Šis vitaminas šveičia odą, padeda jos ląstelėms atsinaujinti, oda tampa skaistesnė, jaunesnė. Gydytoja R. Merkytė vis tik atkreipia dėmesį, kad per didelis kiekis šio ingrediento kai kurio tipo odą gali dirginti. Efektyvi koncentracija – labai individuali, reikėtų ieškoti priemonių su 0,25-0,5 proc. retinolio.

Dar vienas Rūtos Merkytės patarimas renkantis kosmetiką: neapsigauti pamačius žodį „natūralu“ ant produkto pakuotės. Gydytoja atskleidžia, jog su šiuo terminu kosmetikos rinkoje vyksta daug manipuliacijų, verčiau kliautis terminais „organiškas“ arba „ekologiškas“. Juos vartoti kosmetikos gamintojas gali tik turėdamas tokias produkto savybes patvirtinančius sertifikatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją