Anot specialistės, moters kosmetinėje turėtų būti 5-6 skirtingi makiažo šepetėliai. „Kreminei pudrai jis nėra būtinas. Šepetėlio reikia veido modeliavimui, dviejų šepetėlių vokų šešėliams, vieno – akies pravedimui, vieno – antakiams (jei nenaudojate pieštuko) ir vieno – sausai pudrai. Tiek užtenka, kad kiekviena moteris galėtų pasidaryti sau makiažą“, – sakė vizažistė. Ji išsamiai aptarė kiekvieną jų.

Kreminės pudros šepetėlis

Anot specialistės, populiariausias šepetėlis kreminei pudrai dabar yra kabuki šepetėlis. „Jis yra apvalus, bet tiesiai nukirstu viršumi. Geriausia, jei bus padarytas iš dviejų tipų plaukelių: natūralaus plauko ir sintetinio. Rinkitės tokį šepetėlį, kurio plaukas yra kuo tankesnis. Toks palieka mažiausiai dryžių ir geriausiai padengia veidą. Su juo galima tepti tiek bazes, tiek pačią pudrą“, – pasakojo pašnekovė.

Veido modeliavimo šepetėlis

„Dažnai moterys daro klaidą, pasirinkdamos per didelį ir per daug platų veido modeliavimui skirtą šepetėlį arba tam tikslui naudoja šepetėlį, skirtą sausai pudrai. Taip užtamsinamas visas žandas ir makiažas atrodo prastai, o veidas nebeturi reikalingo reljefo. Jei turite tinkamą modeliavimo šepetėlį, juo galima dėti ir blizgesį, ir skaistalus. Tik prieš tai reikia gerai išvalyti, kad nebūtų ten užsilikę tamsių dažų. Vis dėlto idealiausia blizgesiui turėti mažesnį šepetėlį, kad tiksliai juo padengtumėte šiam produktui skirtą vietą“, – sakė vizažistė.

Makiažo šepetėliai

Šepetėlis šešėliams

„Šešėliams reikėtų turėti bent du šepetėlius – vieną didesnį, puresnį, kuriuo dengiame bazines, šviesias spalvas ar blizgučius. Mažesniu šepetėliu padengiame tiksliai tą vietą, kurią norime: akies vidinį ar išorinį kampą – ten, kur reikia tikslumo“, – teigė specialistė.

Akių pravedimo šepetėlis

Anot pašnekovės, tam puikiai pasitarnaus plonas, pailgas šepetėlio. Su juo dengti patogiausia.

Antakių šepetėlis

Jei dažote antakius pieštuku, šepetėlio neprireiks, bet, pasak vizažistės, gerai būtų turėti bent specialias šukutes, kada antakiai atrodytų tvarkingai.

Sausos pudros šepetėlis

„Jis turi būti purus, didelis. Plaukeliai gali būti tiek natūralūs, tiek sintetiniai. Jei sintetiniai, reikia žiūrėti, kad būtų tinkamai apdirbti, nes kai kurie būna tarsi plastmasiniai. Jie dengia, bet neišsklaido. Natūralaus plauko šepetėliai lengviau prasklaido produktą“, – pasakojo vizažistė.

Priežiūra

Ji pataria šepetėlius, kurie skirti sausiems produktams, po naudojimo išvalyti į servetėlę, o plauti kartą per savaitę. Tuos šepetėlius, kurie naudojami su šlapiais produktais, pavyzdžiui, kremine pudra, geriausia plauti kiekvieną dieną. „Ten lieka drėgmės ir gali daugintis bakterijos. Plauti kasdien ypač patariu toms, kurios turi odos problemų. Jei turite veido bėrimų, apskritai geriau dengti veidą pirštais, nes taip mažiau išsinešioja bakterijos“, – sakė specialistė.

Anot jos, jeigu šepetėlis yra kokybiškas, jis gali tarnauti ir 10 metų, jei jį teisingai prižiūrime. „Po kiekvieno plovimo, suspauskite šepetėlį, kad jo plaukeliai grįžtų pradinę padėtį. Taip šepetėlis nesusigadins ir tarnaus jums ilgai. Jei norite tobulai išdezinfekuoti šepetėlius, tam dabar yra atitinkamos priemonės. Su jomis išplausite šepetėlius greičiau ir efektyviau“, – sakė pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją