Populiariausi atspalviai

Specialistė patarė šiam sezonui rinktis švarius, natūralius, per daug nesumaišytus atspalvius. „Šiemet „ant bangos“ yra šios spalvos: ryškiai ruda, natūraliai ruda su aukso potėpiais, variniai, lašišos atspalviai. Vis dar išlieka populiarus dažymas „airtouch“ technologija, sruogelės, bet viskas labai švelniai susilieja, viena spalva pereina į kitą. Spalvos yra ryškios, neišblukusios. Pagaliau vyrauja ir viena spalva. Jei norite kažką pakeisti savo išvaizdoje, nusidažykite plaukus viena tolygia spalva, ir neprašausite“, – pasakojo specialistė.

Kitokios spalvos plaukų galai – jau po truputį užleidžia vietą naujoms tendencijoms, bet stilistė visada pataria labiau atkreipti dėmesį ne į madas, o į tai, kas tinka asmeniškai jums.

Toms, kas nori išsiskirti iš minios, R. Morozovienė pataria pabandyti ryškesnes spalvas, tarkime, ryškiai violetines, alyvines, visus varinius atspalvius.

Rūta Morozovienė (Cut Code)

Anot jos, eksperimentuoti su plaukų spalva niekada nėra vėlu. „Amžiaus cenzo čia jau seniai nėra. Kaip jaučiamės viduje, tą galime ištransliuoti ir su savo šukuosena ar plaukų spalva. Be abejo, visuomenėje vyrauja tam tikri standartai ar požiūris, bet bandyti naujas spalvas, mano manymu, niekada nėra per vėlu“, – sakė pašnekovė.

Dar viena išėjusi tendencija – žilos sruogos. „Labai retai kada tai tinka ir yra gražu. Kad ir kaip bebūtų, žili plaukai dažniausiai sendina ir grožio neprideda. Mačiau tik vieną kitą moterį, kuri su tokia spalva atrodė gražiai“, – teigė specialistė.

Dažai tampa vis saugesni

Ji nerekomenduoja plaukų spalvą rinktis pačioms. „Grožio specialistai yra baigę koloristiką, spalvų suderinamumo paskaitas, jungia cheminis formules, maišo spalvas. Suprantu, kad dabar moterys tiek visko išmano, gali pasidomėti internete, galimybių yra, bet visada specialistas patars teisingai, parinks spalvą pagal odos atspalvį, akių spalvą. Yra daugybė dalykų, iš ko susideda spalvos parinkimas. Be to, jei klientas nori kardinaliai pakeisti spalvą, jis nežinos, ką su kuo maišyti ir kaip išgauti tam tikrą atspalvį. Tad iš pradžių pasitarkite, o tada jau spręskite“, – sakė pašnekovė.

Plaukų dažymas

Anot jos, plaukų dažai kasmet tobulėja, todėl bijoti, kad jie sugadins plaukus, nereikėtų. „Kasmet išrandamos naujos technologijos, medžiagos, ingredientai, kad tik tą plauką galima būtų maksimaliai apsaugoti. Įdedama labai daug tausojančių priemonių, todėl dažai nebekenkia taip, kaip buvo prieš daugybę metų. Atsiranda net antialergiškų dažų. Kenkia ne dažai, o neprotingas ir neteisingas dažymo būdas, neprofesionalus darbas. O jei viskas daroma teisingai, galima ir visą gyvenimą dažyti plaukus“, – sakė stilistė.

Ji pastebi, nors dauguma lietuvių vis dar mėgsta saugias, konservatyvias plaukų spalvas, atsiranda ir drąsesnių, kurios nori išbandyti ką nors naujo. „Moterys tapo laisvesnės ir mažiau turi baimių“, – šypsojosi pašnekovė. Tiesa, ne tik moterys, bet ir vyrai. Anot plaukų stilistės, vyrai taip pat dažosi plaukus, tad ši sritis jau senokai nebėra vien moterų reikalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją