Aušra Vareikienė pastebi, kad natūralią kosmetiką vaistinėse įsigyja dažniausiai trijų tipų klientai. Dažniausiai tai yra tvarų gyvenimo būdą puoselėjanti jaunoji karta, vyresnės moterys, ieškančios labai specifinių grožio prekių, bei klientai, kurie į grožio vaistinę užsuka su gydytojų rekomendacijomis.

Kokių sertifikatų ieškoti ant pakuotės?

Kosmetikos produktai, tokie kaip veido ir kūno kremai, serumai, losjonai, net šampūnai ar kitos plaukų priežiūros priemonės, yra sertifikuojami pasaulinių standartų. Būtent standarto ženkliukas nurodo, kad produktas tikrai atitinka aukščiausius kokybės reikalavimus, rašoma pranešime spaudai.

„Sertifikavimo ženkliukai ant produktų pakuočių gali būti skirtingi, priklausomai nuo šalies ar organizacijos, atlikusios tyrimą, tačiau juos atpažinti vis tiek paprasta. Norint įsigyti sveikesnį produktą, rekomenduočiau ieškoti trijų tipų ženklinimo. Pirma, ženklo žyminčio, kad produktas netestuotas su gyvūnais, antra, žyminčio, kad produkto pakuotė yra draugiška aplinkai, ir trečia – sertifikato, sakančio, kad produktas yra patikrintas dermatologų“, – dėmesį atkreipia A. Vareikienė.

Ji teigia, kad produkto natūralumą rodo ir ženklas, žymintis, kad šis tinka veganams, taip pat „ECOCERT“, „Cosmebio“ ženklai.

Ką stebėti produkto sudėtyje?

Nors dauguma žino, kad produkto sudėtį reikia skaityti, ne kiekvienas esame užtikrinti, ko joje reiktų ieškoti ir ko tikrai vengti.

„Pirmiausia, dažnai girdimi parabenai. Jų produkto sudėtyje gali būni ne daugiau kaip 0,5 proc. Didesnė koncentracija gali būti kenksminga, net sukelti hormoninių sutrikimų ar turėti kitų pasekmių. Kitas cheminis elementas į ką atkreipčiau dėmesį yra silikonai, užkemšantys poras – tada odai tampa sunkiau kvėpuoti. Taip pat sudėtyje lengva pastebėti įvairius kvapiklius, kurie liudija, kad produktas nėra natūralus“, – teigia A. Vareikienė.

Kosmetika

Pašnekovė atskleidžia, kad svarbu ne tik konkretūs produktai, bet ir jų koncentracija, kurią galima suprasti iš produktų išdėstymo sudėtyje.

„Ne daug kas žino, kad produkto sudėtis yra rašoma nuo didžiausią koncentraciją turinčios medžiagos iki mažiausią. Taigi, verta atkreipti dėmesį, kiek sudėtyje yra natūralių ingredientų. Pavyzdžiui, jei perkate produktą su natūraliomis medžiagomis, bet sudėtyje jos yra aprašomos paskutinesnėse eilutėse, vadinasi, jų koncentracija bus mažesnė nei aukščiau išvardintų medžiagų“, – patarimu dalinasi grožio vaistinių vadovė.

Svarbi ir galiojimo data

Pašnekovė sako, kad jei sudėtinga gilintis į sudėtį, kartais pakanka pažiūrėti į produkto galiojimo datą.

„Natūralūs produktai negalioja kelerius metus, juos dažniausiai reikia suvartoti per keletą mėnesių ar iki metų. Ant natūralių produktų pakuočių būna pažymėta data, iki kada geriausia jį vartoti. Cheminių medžiagų turinčios priemonės dažniausiai galiojimo datos neturi arba galioja labai ilgai“, – teigia A. Vareikienė.

Aušra Vareikienė teigia: požiūris, jog natūrali kosmetika mažiau efektyvi – jau praeitis. Ekologiškos kosmetikos gamintojai orientuojasi į kokybę ir efektyvumą.

„Patarčiau rinktis produktus, kurių sudėtyje yra natūralių aliejų, augalų ekstraktų ir visada atkreipti dėmesį į pasaulinius kokybės sertifikavimo ženklus. Tokiai kosmetikai taikomi reikalavimai reiškia ne tik draugiškumą aplinkai, jie yra kur kas sveikesni ir mūsų kūnui“, – pataria specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją