Neskubėkite gūžčioti pečiais – obuolių sidro actas iš tiesų puikiai valo galvos odą, ant kurios kaupiasi įvairių produktų dalelės. Jis – puiki alternatyva, jei nesižavite galvos odos šveitikliais. Obuolių actas – ekologiška, nebrangi priemonė, suteiksianti plaukams žvilgėjimo, rašoma tinklalapyje marieclaire.co.uk.

Obuolių sidro acto nauda plaukams

Suteikia žvilgėjimo

Jei plaukai neblizga, vadinasi, atsivėrusios plaukų kutikulės, plaukai nebeatrodo glotnūs ir neatspindi šviesos. Dažna to priežastis – pakitęs skalpo pH. Rūgštus obuolių sidro actas subalansuos galvos odos pH, o plaukai bus sveikesni, glotnesni ir blizgės.

Saugo plaukų spalvą

Užsivėrus plaukų kutikulėms, plaukai ne tik stipriau blizgės, bet ir jų spalva bus ryškesnė. Kartą per savaitę vietoje šampūno išsiplauti galvą su obuolių sidro actu bus tikrai į naudą plaukams.

Naikina pleiskanas

Galbūt nežinojote, kad obuolių sidro actas puikiai naikina pleiskanas, nes turi antibakterinių ir antigrybelinių medžiagų. Kaip skelbia „Healthline“, šis actas užkerta kelią grybeliams (kurie ir skatina pleiskanų atsiradimą). Actas mažiau veiksmingas, nei priemonės nuo pleiskanų, kita vertus, mažiau dirgina galvos odą.

Actas

Iš pagrindų valo plaukų šaknis

Pagrindiniai sankaupų ant plaukų šaknų požymiai: ką tik išsiplovus galvą, ant galvos odos jaučiasi masė, netgi riebumas, plaukų šaknys prigludusios. Obuolių sidro acte yra AHA rūgšties, kuri valo nuo įvairių plaukų priežiūros priemonių likusias daleles. Rekomenduojama du ar tris kartus perskalauti galvą vandeniu su trupučiu obuolių acto, kad išvalytumėte galvos odą.

Ramina galvos odą

Obuolių sidro actas ne tik gydo nuo grybelių, bet ir malšina uždegimus. Tad jei jums dažnai nieži galvos odą (dėl pleiskanų ar dėl įvairių priemonių dalelių sankaupų), niežėjimas praeis ar sumažės, kai imsite naudoti obuolių sidro actą.

Asociatyvioji nuotr.

Kaip naudoti obuolių sidro actą plaukų priežiūrai

Galite pasiimti šio acto iš virtuvės ir nusinešti į vonios kambarį. Gryną obuolių sidro actą visada reikia skiesti. Rekomenduojama proporcija – viena dalis obuolių sidro acto ir penkios dalys vandens. Vietoje šampūno užpilkite skiesto obuolių acto ant galvos, įmasažuokite į galvos odą, švelniai patrinkite plaukus. Palaukite minutę ar dvi, tada nuskalaukite ir perplaukite plaukus su kondicionieriumi.

Jei nenorite naudoti acto, yra įvairių gamintojų šampūnų su obuolių sidro actu. Tokius šampūnus rekomenduojama palaikyti ant galvos 1–3 minutes, tada išskalauti.

Obuolių sidro actas tinka visų tipų plaukams, o greičiausiai jo naudą pastebėsite, jei plaukai dažyti ar riebūs. Nesijaudinkite, acto kvapas greitai išsivėdins, tik svarbu kruopščiai išskalauti plaukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją