Toliau – keletas odos priežiūros patarimų, kuriais, kaip rašoma portale frenchstyle.co, vadovaujasi kone kiekviena save gerbianti prancūzė. Nekyla abejonių, kad šių taisyklių derėtų paisyti ir mums.

1. Apsaugokite odą nuo saulės

Tiesioginis ultravioletinių spindulių poveikis gali ypač pakenkti odai, todėl privalote pasirinkti kokybišką kasdien naudojamą drėkinamąją priemonę su SPF apsauga ir teptis ja veidą bei kaklą. Beje, analogišką produktą derėtų naudoti ir visam kūnui. Kremų su SPF apsauga asortimentas išties gausus: yra pagamintų ir cheminiu, ir mineraliniu pagrindu. Tiesiog privalote apsaugoti jais odą, kad ant jos neatsirastų dėmių ar dar baisiau – neprasidėtų odos vėžys. Nors žiemą Paryžiuje ganėtinai apsiniaukę, tai jokia priežastis atsisakyti kremo su SPF. Kenksmingi ultravioletiniai spinduliai tikrai pajėgūs prasiskverbti pro debesis, taigi, odą nuo jų turime saugoti ištisus metus!

2. Drėkinkite lūpas

Tiek vasarą, tiek žiemą būtina pasirūpinti, kad lūpos nešerpetotų ir neskilinėtų. Lūpų balzamo, kuriuo pasitepus juntamas dilgčiojimas, prancūzės tuojau pat atsisako. Kartais klaidingai manoma, kad dilgčiojimas – tai ženklas apie aktyviojo ingrediento veikimą. Deja, taip nėra. Turite susirasti tokią priemonę, kurios sudėtyje, be kitų ingredientų, būtų ir sviestmedžių aliejaus, cinko oksido bei ricinos aliejaus. Vengti reikėtų eukalipto, mėtų ir įvairių aromatą suteikiančių medžiagų, nes jos kartais dirgina odą.

3. Naudokite savo odos tipą atitinkančius produktus

Visų mūsų oda skirtinga, todėl skirtingi ir su jos prižiūra susiję poreikiai. Vienų oda itin jautri, kitų – linkusi sausėti, trečių – mišri arba riebi. Suprasti, kokio tipo yra jūsų oda, – bene svarbiausia užduotis svarstant apie tai, kaip ir kokiomis priemonėmis ją prižiūrėti. Šiukštu nepirkaliokite produktų, nuo kurių turimos problemos tik padidės, be to, nepersistenkite, neeksperimentuokite su priemonėmis, nes taip pat galite sulaukti neigiamo rezultato.

Asociatyvioji nuotr.

4. Valykite veidą miceliniu vandeniu

Paryžiaus vandentiekių vanduo be galo kietas, todėl tuoj pat išsausina odą. Kadangi taip yra, veidą prancūzės valo miceliniu vandeniu.

5. Nusivalykite makiažą

Nenuvalytas makiažas gali išprovokuoti aknę, inkštirų formavimąsi, taip pat nulemti odos sausumą, o nepašalinti tušo likučiai žaloja blakstienas: jos ima gausiau kristi, atrodo nušiurusios. Nusivalyti makiažą – vienas esminių prancūzių praktikuojamų odos priežiūros ritualų.

6. Pasitepkite naktiniu kremu arba serumu

Be dieninio kremo su SPF apsauga, privalote turėti ir naktinį kremą arba serumą. Juo pasitepti nepamiršta jokia save gerbianti prancūzė! Jeigu naktinio kremo dar neturite, pats metas į jį investuoti. Žinoma, galima rinktis ir serumą, nes jis lengvesnės struktūros, geriau įsigeria į odą. Naudoti ir vieną, ir kitą – taip pat įmanomas variantas. Abidvi priemonės per naktį odą sudrėkina, pamaitina, leidžia jai atsigauti.

7. Drėkinkite viso kūno odą

Nesvarbu, ar jūsų oda riebi, ar kito tipo, drėkinti ją tiesiog privaloma, kitaip ji išsausės, ims pleiskanoti, netgi skilinėti. Kūno tepimas tinkama drėkinamąja priemone arba losjonu su SPF apsauga, nesvarbu, ar diena saulėta, ar apsiniaukusi, turėtų tapti kasdieniu jūsų įpročiu.

Asociatyvinė nuotr.: turtinga moteris

8. Stebėkite odos pakitimus

Atkreipkite dėmesį į bet kokius odos pakitimus. Dėl kiekvieno atsiradusio arba įtartinai patamsėjusio apgamo, išryškėjusios dėmės arba nekaip atrodančio ar nemalonius pojūčius keliančio odos pakitimo būtina kreiptis į dermatologą. Prancūzių požiūris į sveikatą ypač rimtas – iškilus klausimų, jos būtinai pasikonsultuoja su gydytoju, kad įsitikintų, jog jokio pavojaus negresia.

9. Naudokite oro drėkintuvą

Žiemą patalpų oras labai išsausėja, todėl kai kurios prancūzės įsigyja oro drėkintuvą – taip elgiasi vedinos holistiniu požiūriu į rūpinimąsi oda pagrįstų įsitikinimų. Drėkintuvas prisodrina orą drėgmės, todėl oda mažiau sausėja, pleiskanoja, yra apsaugota nuo tempimo pojūčio.

10. Šveiskite odą

Atminkite, kad odos priežiūros ritualai turi atitikti odos tipą ir būti orientuoti į konkrečias problemas. Kalbant apie odos šveitimą būtina akcentuoti šiai procedūrai skirtų priemonių sudėtį: jeigu jos nesureikšminsite, po šveitimo odos būklė gali ne pagerėti, o pablogėti. Nušveista oda turi švytėti, o ne parausti ir būti nusėta dėmių. Persistengti jokiu būdu negalima – daugių daugiausia šią procedūrą galima atlikti dukart per savaitę.

11. Susikurkite rytinį ritualą

Daugelis prancūzių turi kūnui ir veidui skirtų produktų, kuriuos naudoja išskirtinai ryte. Laikantis konkretaus rytinio ritualo daug paprasčiau užsitikrinti visavertę odos priežiūrą. Ilgainiui susikurtas ritualas tampa įpročiu, kurio praleisti jokiu būdu nesinorės. Prancūzių rytinis ritualas niekada neapsieina be odos nuvalymo ir sudrėkinimo!

12. Nepraleiskite vakarinio ritualo

Lygiai kaip ryte, tam tikrą grožio ritualą reikia atlikti ir vakare, prieš gulantis miegoti. Turite pasirūpinti, kad naktį oda būtų drėkinama, atsigautų, pailsėtų nuo dieną atakuojančių teršalų ir saulės spindulių.

13. Pakankamai išsimiegokite

Kokybiškas nakties miegas – būtina sąlyga, lemianti organizmo atsigavimą tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Prancūzės laikosi nuostatos, kad naktinis miegas turi trukti bent 7,5 valandos: tiktai tada, esą, ryte pavyksta jaustis pailsėjusiems. Daugelyje Paryžiaus butų miegamųjų langai išeina į kiemą, kad gatvės triukšmas netrikdytų nakties miego.

14. Nepamirškite kaklo

Atminkite: veido priežiūra nesibaigia smakru, taigi, į kaklą reikia žvelgti tarytum į veido tęsinį. Minėtina, kad kaklas, kitaip nei daugelis kūno sričių, retai būna uždengtas.

15. Planuokite grožio ritualams skirtas dienas

Paryžietės mėgsta ištisą dieną skirti SPA ritualams. Tai gali būti apsilankymas SPA centre, kuriame odos priežiūra patikima profesionalams. Vis dėlto kai kurios SPA dieną susiorganizuoja pačios namuose. Kiekvieną savaitę arba kas dvi savaites besikartojančios grožio procedūroms skirtos dienos ypač pagerina sveikatą ir šitai atsispindi ant odos.

16. Venkite to, kas gali sudirginti

Kai kurių moterų oda ypač jautri, linkusi į alergijas, kurias gali išprovokuoti koks nors maistas ir gėrimai. Labai svarbu išsiaiškinti, nuo ko oda sudirgsta, ir vengti konkrečių dirgiklių. Štai kodėl prieš perkant būtina pasidomėti produktų sudėtimi: tik taip žinosite, kad juose nėra jums grėsmę keliančių medžiagų. Norisi dar kartą priminti: kas tinka vienai, nebūtinai tiks kitai, o jūs turite pasirinkti tai, kas tinka jums.

17. Valgykite kuo daugiau ekologiškų vaisių ir daržovių

Oda būtinai išduoda, ar jūsų mityba taisyklinga, ar nelabai. Vaisių ir daržovių – papajų, šilauogių, špinatų, avokadų ir kt. – vartojimas ne tik pagerins odos išvaizdą, bet ir šiek tiek sulėtins jos senėjimo procesus. Jei tik įmanoma, prancūzės stengiasi vartoti ekologiškas daržoves ir vaisius.

18. Sportuokite

Prancūzės ganėtinai daug vaikšto – tikrai kur kas daugiau nei, tarkim, amerikietės. Minėtina, kad intensyvesnė fizinė veikla gerina kraujotaką, todėl maisto medžiagos lengviau pasiekia odos ląsteles. Sportas padeda kovoti su stresu, todėl yra visokeriopai naudingas organizmui.

19. Išmėginkite valomąjį muilą

Prancūziškas muilas efektyviau nei kūno prausiklis pašalina nuo odos nešvarumus ir riebalus. Gaminant muilą naudojama mažiau komponentų: jame nėra daug vandens, todėl neprireikia stabilizuojamųjų medžiagų. Vis dėlto būtina įsitinkinti, kad muilo sudėtyje nėra odą ir akis dirginti galinčio natrio laurilsulfato.

20. Naudokite sugeriamąsias servetėles

Sugeriamosiomis servetėlėmis nesunku pašalinti odos išskiriamus riebalus, o kuo mažiau riebalų ant jos užsiliks, tuo daugiau tikimybės, kad ant odos nesusiformuos neigiamai ją veikiantis nešvarumų sluoksnis. Sugeriamosios servetėlės iš tiesų daro stebuklus!

21. Gerkite pakankamai vandens

Jeigu negersite pakankamai vandens, visos rūpinantis oda dedamos pastangos neduos maksimalios naudos, o gal net pasirodys bergždžios. Prancūzės puikiai žino, kad vanduo – gyvybingumo ir grožio eliksyras, o kai jo geriama nepakankamai, oda išsausėja, ima pleiskanoti. Išgeriamas vanduo pirmiausia nukeliauja į kitus organus ir tik tada pasiekia odą, todėl gerti vandenį svarbu ne tik dėl puikios odos išvaizdos, bet ir dėl viso organizmo būklės. Atminkite: per parą rekomenduojamas vandens kiekis – vienas iš būtinųjų dienos ritualų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)