– Kokios yra naujausios makiažo tendencijos?

– Pirmiausia ir, bene, svarbiausia, kad makiažas tampa lengvas ir natūralus. Tai reiškia, kad veidas yra neapkrautas įvairiomis priemonėmis, pudra – nematoma, kad kuo mažiau būtų kaukės efekto. Dar vienas svarbus dalykas – kuo sveikesni produktai, kuo švaresnės jų formulės.

– Ką turite omeny?

– Europos Sąjungoje nuo šių metų kosmetikoje nebegalima naudoti tam tikrų ingredientų, todėl dabar produktai yra švaresni. Tiesa, tai didelis iššūkis kosmetikos gamintojams, nes moterys nori to paties rezultato – kad nenubėgtų, kad nebūtų kaukės efekto, kad gerai laikytųsi, kad prisitaikytų prie veido odos spalvos, o norint to pasiekti, tenka pasistengti labiau nei iki šiol.

– Grįžkime prie makiažo. Kas dar naujo laukia moterų?

– Atsiranda daug skaistalų naudojimo, ryškios lūpos. Dar vienas akcentas – spalvoti akių pravedimai. Moterys nebenori juodų, nuobodžių pieštukų. Juodas apvedimas apkrauna ir reikalauja precizikos. Moterys renkasi rausvus, žalius, mėlynus, su blizgučiais. To nori net ir vyresnės damos. Nuobodus makiažas jau savo nugyveno.

– O kaip dėl Nude makiažo, ar jis vis dar „ant bangos“?

– Jis visais laikais buvo ir yra populiarus. Bet tas „no make up“ efektas šiemet turi būti nenuobodus. Kažkur turi būti akcentas. Jei nuoga oda, tai gal ryškios lūpos. Kita vertus, niekada iš mados neišeis korekciniai veido dalykai, kuriuos reikia pataisyti su makiažo pagalba: patamsėjusius paakius, antakius ir pan.

– Užsiminėte apie ryškias lūpas...

– Raudoni lūpų dažai visais laikais, visais amžiais, net karo metais, buvo populiarūs. Tiesiog kartais moterys nedrįsta jais pasidažyti arba neatranda savo atspalvio. O raudonų atspalvių paletė yra labai didelė, reikia tiesiog eiti ir ieškoti savojo. Vizažistai gali padėti surasti tinkamą spalvą.

– O veido kontūravimas, ar vis dar reikalingas?

– Skaistalais ir švytėjimo priemonėmis – taip, bet ne tamsiais šešėliais. Stiprus modeliavimas reikalingas fotosesijose, bet ne kasdien. Galite pažaisti su bronzantais, bet to ir užteks. Moterys šiandien nori subtilumo, gaivumo, šviežumo ir jaunystės.

– Ar tendencijos Lietuvoje ir Vakarų Europoje labai skiriasi?

– Sunku pasakyti. Tarkime, prancūzai viską atlieka labai subtiliai ir mes jais puikiai sekame. Jei kalbėsime apie Rytų madas, slavų tautų moteris, tų madų mes nelabai mėgstame. Ten viskas yra labai ryšku, labai visko daug, dominuoja tamsūs šešėliai. Klientės Lietuvoje sako, kad joms to nereikia, jos nori, kad veidas švytėtų. Apskritai, kuo daugiau šviesos veide, tuo jauniau mes atrodome. Kuo mažiau pilkumo, kuo daugiau švytėjimo priemonių, skaistalai, lengvos pudra – tai, ko šiandien nori moterys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją