1. Naudokite tai, ką jau turite

Daugelis iš mūsų atsisakome savo makiažo ar higienos reikmenų dar nebaigę jų naudoti, nes nusprendžiame, kad mums jie pabodo ar kažkas pradėjo nepatikti. Pavyzdžiui, galime išmesti dantų pastą, nes jos skonis pernelyg primena sodą. Savo spintelėse ar stalčiuose taip pat galime aptikti higienos ar grožio reikmenų, kuriuos kažkada pirkome, bet pamiršome, jog juos turime.

2. Pereikite prie pigesnių prekių ženklų

Tai gali atrodyti savaime suprantama, tačiau daugelis žmonių yra įsitikinę, kad privalo pirkti grožio salono kokybės šampūną ar prabangias makiažo priemones. Jei visada naudojote brangius vardinius produktus, galite nesuvokti, kad egzistuoja daug gerų, bet nebrangių prekių ženklų. Meskite sau iššūkį ir išbandykite kurią nors vieną pigesnę priemonę – tuomet nuspręsite, ar ji yra priimtina.

3. Pirkite priemones didesniais kiekiais arba rinkitės „šeimines“ pakuotes

Paprastai perkant didesniais kiekiais ar urmu, prekė atsieina pigiau. Jei taip elgsitės su visomis higienos priemonėmis, pastebėsite, kaip greitai pavyksta sutaupyti daugiau pinigų.

Pirkdami didžiausią galimą kiekį, būtinai pasiskaičiuokite vieneto kainą. Parduotuvės žino, jog dalis pirkėjų automatiškai galvoja, kad pirkti didesnį kiekį apsimoka labiau, todėl kartais sąmoningai padidina didžiausios talpos kainą.

4. Rinkite mėginukus

Spintelėje visuomet turiu prikaupusi kosmetikos priemonių mėginukų. Iš viešbučių visada susirenku nepanaudotų higienos priemonių pakelius, nemokamų gaminių pavyzdžių parsinešu iš festivalių ar kitų viešų renginių. Nemokamų mėginukų paprašau ir kosmetikos parduotuvėse. Paprašius pardavėjų, produkcijos mėginukų galima gauti netgi vaistinių dekoratyvinės kosmetikos skyriuose. Rinkdami nemokamus makiažo ir higienos reikmenų pavyzdžius, galite prisikaupti nemažai atsargų, be to, turėsite galimybę išbandyti priemones prieš jas įsigydamos.

Tonikas

5. Naudokite mažiau

Ar kada nors matėte dantų pastos reklamą, kurioje išspaustas dantų pastos kiekis nugula ant viso dantų šepetėlio šerelių paviršiaus? Reklamuotojai tokį vaizdą naudoja specialiai. Kuo daugiau dantų pastos išspausite, kiekvieną kartą valydami dantis, tuo daugiau jos turėsite pirkti. Tačiau dantys bus tokie pat švarūs, jei naudosite tik ketvirtadalį to dantų pastos kiekio, kurį perša gamintojai.

Stenkitės naudoti mažiau dantų pastos, šampūno, skalbimo miltelių ir net tualetinio popieriaus.

6. Vienas buteliukas visam namų ūkiui

Atrodo, kad kiekvienas šeimos narys turi savo mėgstamą prekės ženklą ar produktą. Jei šeimą sudaro penki nariai, ir kiekvienas naudos skirtingų gamintojų šampūnus, jums teks pirkti net penkis šampūnų buteliukus. Pasistenkite su šeimos nariais susitarti, kurias prekes naudosite, arba mėgstamus prekės ženklus pirkite pakaitomis.

7. Pasigaminkite savo priemones

Pinigų galite sutaupyti patys pasigamindami higienos priemones. Paprastiems receptams reikia nebrangių ingredientų, kuriuos rasite daugumoje maisto prekių parduotuvių ir vaistinių. Aš pati gaminuosi skalbiklį, taip pat esu pasigaminusi šampūną.

8. Naudokite natūralias alternatyvas

Jei kada nors ieškojote itin efektyvaus šampūno nuo pleiskanų, veikiausiai jus pribloškė jo kaina. Užuot pirkusios šampūną nuo pleiskanų, ištrinkusios galvą perskalaukite plaukus salyklo actu arba obuolių sidro actu. Jis išnaikino mano pleiskanas, o po plovimo likdavo tik silpnas acto kvapas. Taip pat galite pabandyti vietoje šampūno ir dantų pastos naudoti valgomąją sodą.

Dekoratyvinė kosmetika

9. Apsvarstykite, kodėl perkate makiažo priemones

Ar dekoratyvinę kosmetiką perkate tam, kad gražiai atrodytumėte per pasimatymą, ar kad darbovietėje paliktumėte geresnį įspūdį? Galbūt makiažo priemones perkate iš įpročio ar tam, kad praskaidrintumėte sau nuotaiką, kai jaučiatės prislėgta?

Nepirkite naujų makiažo priemonių, jei tam nėra pagrįstos priežasties. Jei manote, kad makiažas padės jums geriau jaustis, pasistenkite atsikratyti šio pirkimo įpročio.

10. Išbandykite priemonę prieš ją pirkdami

Ne per seniausiai baigėsi mano skaistalai, todėl nuėjau į parduotuvę nusipirkti naujų. Išsirinkau atspalvį, kuris, mano manymu, atrodė panašus į senuosius skaistalus. Klydau! Dėl ryškaus atspalvio atrodžiau kaip klounas. Jei prieš pirkdama būčiau išbandžiusi šiuos skaistalus, būčiau sutaupiusi. Taip pat būčiau išvengusi dar vienos kelionės į parduotuvę pirkti antrųjų skaistalų.

11. Pirkite tik svarbiausius produktus

Nenaudoju daug makiažo, bet mėgstu skaistalus – jie man padeda atrodyti gyvesnei ir energingesnei. Taigi skaistalams išleidžiu palyginus nemažai pinigų. Tačiau viena mano draugė, atvirkščiai, naudoja tik blakstienų tušą, todėl visas jos makiažo biudžetas skiriamas tik šiai priemonei. Išsirinkite pagrindinį produktą, kurį galėsite laikyti savo finansine silpnybe – arba apskritai paverskite jį vienintele makiažo priemone, kurią pirksite.

12. Rinkitės kokybiškus makiažo šepetėlius

Kartais tikrai nesvarbu, kokį produktą naudosite, jei tik tinkamai jį užtepsite. Pagaliuku su vata užtepti akių šešėliai niekada neatrodys taip gerai, kaip šešėliai, užtepti akių makiažo šepetėliu.

Geri makiažo šepetėliai yra labai brangūs, todėl turite tinkamai jais rūpintis. Jei įsigysite kokybiškus šepetėlius, galėsite rinktis pigesnes makiažo priemones.

Makiažo šepetėliai, kempinėlės ir aplikatoriai tarnaus ilgiau, jei kas tris ar keturis mėnesius juos plausite vandeniu su muilu. Išplautus šepetėlius gerai perskalaukite, nuspauskite vandens perteklių ir palikite džiūti ant švaraus rankšluosčio.

13. Atsižvelkite į galiojimo laiką

Skirtingo tipo makiažo produktams būdingas skirtingas galiojimo laikas. Pavyzdžiui, blakstienų tušą galima laikyti tik tris mėnesius. Kita vertus, tokios sausos makiažo priemonės kaip skaistalai galioja dvejus metus. Jei perkate makiažo priemones, įsitikinkite, kad galėsite jas sunaudoti iki galiojimo termino pabaigos. Jei sunaudoti jų nespėsite, tuomet, galbūt, vertėtų rinktis pigesnes alternatyvas.

14. Naudokitės akcijomis

Kai kurios kosmetikos parduotuvės rengia įvairias akcijas ir, pavyzdžiui, siūlo dovanas, jei pirkėjas įsigyja pirkinių už minimalią sumą.

15. Užsisakykite dovaną

Jei švenčiate gimtadienį, artėja Kalėdos ar kita šventė, paprašykite artimųjų ar draugų padovanoti pinigų ar dovanų čekį kosmetikai.

Grožio priemonės

16. Naudokitės praktikančių paslaugomis

Jei norite pasidaryti šventinį makiažą ypatingam renginiui, bet nenorite mokėti už jį pinigų, kreipkitės į grožio mokyklas ir pasisiūlykite tapti modeliu praktikantėms. Toks variantas puikiai tinka abiturientėms, einančioms į išleistuves, ar ribotą vestuvių biudžetą turinčioms nuotakoms. Naudos turės abi pusės: jums bus atlikta nemokama paslauga, o grožio mokyklos mokinė patobulins savo įgūdžius.

17. Neišmeskite kosmetikos dėl nulaužto dangtelio

Jei sugadinote akių šešėlių rinkinuką ar nulaužėte kompaktinės pudros dangtelį, nebūtina iš karto išmesti visą priemonę. Iškrapštykite produkto likučius į mažą indelį ar dėžutę su dangteliu ir toliau jį naudokite.

18. Pirkite makiažo priemones, kurios atlieka dvigubą funkciją

Pirkite tuos produktus, kuriuos galite panaudoti daugiau negu vienam tikslui. Pavyzdžiui, kai kuriuos gelinius skaistalus galite naudoti kaip lūpų dažus, o kai kurie akių šešėliai gali virsti skaistalais.

Kadangi makiažo priemonės turi galiojimo laiką, radusios plačiai pritaikomus produktus sutaupysite pinigų, nes išmesite mažiau kosmetikos gaminių.

19. Apsipirkite neapmuitinamų prekių parduotuvėse

Jei keliaujate tarptautiniais maršrutais, užsukite į neapmuitinamų prekių parduotuves – juose galima rasti pigiau kainuojančių mėgstamų prekių ženklų produktų. Be to, kartais jose būna specialių pasiūlymų.

20. Atminkite, kad mažiau yra daugiau

Darydamos makiažą, nepersistenkite. Jums pakaks vieno sluoksnio blakstienų tušo ir vieno sluoksnio skaistalų, kad jie išsilaikytų visą dieną. Jei makiažo pagrindą tepsite drėgna makiažo kempinėle, sunaudosite mažiau priemonės.

Nesidarykite makiažo kiekvieną dieną; verčiau patausokite makiažo priemones ypatingoms progoms. Jei naudosite mažiau makiažo, sutaupysite daugiau pinigų, nes jūsų priemonės tarnaus ilgiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją