Tinklalapis womenshealthmag.com pateikia 10 priežasčių, kodėl turėtumėte imtis šokdynės.

Gerina kaulų sveikatą

Šokinėjimas su šokdyne yra pratimas, kurio metu stiprinami kaulai. Anot specialistų, šis užsiėmimas ypač naudingas jaunoms moterims, norint padidinti kaulų tankį. Bet nereikia šokdynės padėti į šalį ir brandžioms moterims. Pasirodo, šokinėjimas per šokdynę gali padėti pagerinti kaulų būklę moterims po menopauzės.

Gali padėti išvengti traumų

Kuo tvirtesni kaulai, tuo sunkiau jie lūžta, o tai yra viena iš priežasčių, kodėl šokinėjimas per šokdynę padeda išvengti traumų. Pavyzdžiui, žmonėms, sergantiems osteoporoze, gali lengvai lūžti kaulai po kritimo ar net kasdienės veiklos, pavyzdžiui, pasilenkimo. Kuo stipresni yra jūsų kaulai, tuo mažesnė tikimybė susirgti osteoporoze. Be to, šokinėjimas per šokdynę gali padėti išvengti čiurnos traumų.

Gerina širdies ir kvėpavimo sistemos sveikatą

Anot specialistų, šokinėjimas per šokdynę yra puikus širdies ir kvėpavimo pratimas. Kodėl? Nes tai didelio intensyvumo treniruotė. Širdies susitraukimų dažnis, šokinėjant per šokdynę, gali būti daug didesnis nei užsiimant kitomis kardio treniruotėmis. Tokie širdies ir kraujagyslių pratimai yra naudingi ne tik širdžiai, bet ir plaučiams. Tai padeda išvengti svorio padidėjimo, aukšto kraujospūdžio, diabeto, tam tikrų vėžio rūšių ir daugelio kitų ligų.

Gerina koordinaciją ir pusiausvyrą

Šokinėjimas per šokdynę nėra lengvas sportas. Jis reikalauja dėmesio, pusiausvyros. Tai, beje, viena iš priežasčių, kodėl boksininkai taip mėgsta treniruotis su šokdyne. Specialistai pataria pradėti šokinėti nedideliu greičiu ir po truputį tempą didinti.

Padės rasti savo ritmą

Šokinėjimo šokdyne variacijų – į valias. Galite šokinėti pažeme, kelti aukštai kelius, daryti kryžiukus su šokdyne ir pan. Jei triukai jums netinka, pabandykite kaskart kaitalioti greitą ir lėtą ritmą, kad mestumėte iššūkį savo tempui.

Padeda blauzdoms

Šokinėjimas per šokdynę padeda sutvirtinti blauzdos raumenis.

Degina kalorijas

Geriausių kalorijas deginančių pratimų sąraše šokinėjimas per šokdynę užėmė aukščiausią vietą. Per valandą galima sudeginti nuo 667 iki 990 kalorijų. Dar daugiau: tyrimai patvirtina, kad šokinėjimas geriau degina kalorijas nei bėgimas.

Sutvirtina pečių raumenis

Nors gali atrodyti, kad šokinėjimas tvirtina tik apatinę kūno dalį, taip nėra. Tyrimai rodo, kad nuolat šokinėjant per šokdynę, tvirtėja pečių juostos raumenys.

Lengva progresuoti

Galite pasirinkti įvairias šokdynes ir nuo to priklausys rezultatas. Jei šokdynė bus sunkesnė, sudeginsite daugiau kalorijų ir greičiau sutvirtinsite kūno raumenyną.

Šokdynė yra prieinama visiems

Didžiausias šio užsiėmimo pranašumas yra tas, kad šokinėti galima bet kur ir bet kada. Šokdynė neužima daug vietos, yra itin lengva ir telpa į bet kokį mažą krepšį. Be to, jums nereikia daug vietos, norint šokinėti. O jei neturite vietos namuose, tai galima daryti ir lauke – bus dviguba nauda, nes dar gausite ir vitamino D.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją