Interneto platybėse pasirinkome du jauninančius kremus. Abu gerai žinomi ir populiarūs Lietuvoje. Vienas kainuoja 13 eurų, kitas – 96. Skirtumas nemažas. Paprašėme estetinės medicinos specialistės, tinklalapio odosministerija.lt autorės Jolitos Sičiūnaitės išanalizuoti abiejų kremų sudėtis ir pasakyti, ar išties brangesnis yra geresnis? Maža to, pašnekovė pažėrė itin naudingų patarimų, į kokias kremų sudėtines dalis reikia atkreipti dėmesį, renkantis kremą, kad jis būtų naudingas, o ne žalingas.

– Kremų sudėtis dažniausiai yra labai ilga ir sunkiai suprantama, jei neturi atitinkamo išsilavinimo. Į ką paprastam vartotojui (moteriai) reikėtų atkreipti dėmesį?

– Ant pačios etiketės dažnai išvardijamos kelios aktyvios medžiagos, kurios konkrečiam kremui žada tam tikrą poveikį, tačiau pasižvalgius po ingredientų sąrašą – super galiomis pasižyminčios aktyvios medžiagos neretai pozicionuojasi pačioje sąrašo pabaigoje, o tai reiškia, jog gamintojas nekuria savo receptūros pagal įvardintą aktyvią medžiagą, todėl konkreti medžiaga – negali ir negeba įgyvendinti savo fitoterapinių savybių ir suteikti odai tai, ką žadėjo etiketė.

Tos medžiagos, kuriomis patraukiamas jūsų, kaip pirkėjos dėmesys, privalo puikuotis sąrašo pradžioje. Tos medžiagos, kurios keliauja po žodelio aqua (vanduo) – jų koncentracija (kiekis) priemonėje didžiausia, todėl čia privalo pozicionuotys tie ingredientai, kurie teigiamai ir naudingai veiks jūsų odą (visi augaliniai ekstraktai, aliejai, ištraukos ir t.t.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją