– Pradėkime nuo to, nuo kokio amžiaus rekomenduotumėte pradėti daryti jauninamąsias veido procedūras?

– Odos senėjimas prasideda po 25 gyvenimo metų. Nuo 25-erių metų hialurono rūgšties gamyba žmogaus organizme sulėtėja. Taip pat tuomet pastebime pirmąsias raukšles. Tai dažniausiai mimikos raukšlelės, kurios su amžiumi ryškėja. Kai esame jauni, mūsų odos ląstelės atsinaujina labai greitai, tačiau procesas, metams bėgant, pradeda lėtėti, o oda tampa nebe tokia stangri, praranda skaistumą, papilkėja. Organizme lėtėja elastino ir kolageno sintezė. Taigi senėjimas prasideda apie 25 gyvenimo metus, bet tai nereiškia kad iki tol nereikia veido procedūrų. Juk veido valymas – kaip ir dantų higiena – yra būtinybė.

– Kaip dažnai jų reikia?

– Jauninamųjų veido procedūrų yra labai daug. Jas galėčiau suskirstyti į dvi grupes. Tai procedūros, atliekamos kosmetologo kabinete ir labiau intervencinės, reikalaujančios daugiau kompetencijos – atliekamos gydytojų dermatologų. Kiek dažnai jų reikia, priklauso nuo moters amžiaus, odos būklės ir procedūrų protokolo. Vienas procedūras darome kas savaitę ar10 dienų (pvz., rūgštinius pilingus), o, tarkime, metaterapiją – kas 10-14 dienų. Mezoterapija (sudėtyje yra skirtingos koncentracijos hialurono ir kitos aktyvios medžiagos) – 5 procedūrų kursas (3 atliekamos kas 2 sav., o 4 ir 5 – kas mėnesį). Biorevitalizacija (skirtingos koncentracijos haliurono) – optimalus variantas – 3 procedūros kas mėnesį. Lazerinės procedūros gali būti atliekamos kas mėnesį. Kaip matome, kiekvienos procedūros kursas ir protokolai skiriasi. Visoms savo klientėms, kurios rūpinasi savo oda, rekomenduoju ateiti bent kartą į mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją