Vienos pagrindinių dermatologų naudojamų injekcinių procedūrų – mezoterapija, biorevitalizacija ir PRP terapija. Kaip rašoma pranešime spaudai, visos jos gali atjauninti ir paskaistinti odą, sumažinti raukšleles ar net sustabdyti plaukų plikimą. „Mezoterapija – tai procedūra, kurios metu į odą suleidžiamas veikliųjų medžiagų mišinys, kuris maitina, drėkina odą ir stimuliuoja ją iš vidaus. Šią procedūrą naudojame siekdami atkurti odos sveikatą, drėgmę bei elastingumą, taip pat sulėtinti raukšlių atsiradimą, gydyti pigmentaciją, mažinti veido odos jautrumą. Priklausomai nuo sprendžiamos problemos parenkamas tinkamiausias veikliųjų medžiagų mišinys, vadinamasis kokteilis, į kurio sudėtį gali įeiti laisva hialurono rūgštis, vitaminai (A, E, C, B, K ir t.t.), mikroelementai (Zn, Co, Mg, P, S, Se ir t.t.), amino rūgštys, peptidai, kofermentai, organinės rūgštys, augaliniai ekstraktai, antioksidantai, lipolitikai. Pagrindinis šio kokteilio principas – tik tai, ko reikia, kiek reikia ir kur reikia. Kitaip tariant, adatinės mezoterapijos metu atliekami dūriai yra lokalizuoti, suleidžiama būtent tiek paciento odai reikalingos ir tinkamos medžiagos, kiek tai yra būtina", – sako „Nordclinic“ gydytoja dermatovenerologė Gintarė Švainauskienė. Ji sako pastebėjusi, kad pacientai į mezoterapijos procedūrą ateina jau iš pažįstamų sužinoję, kad tai ir labai tinkama procedūra turintiems pavargusius, patamsėjusius paakius.

Pasak medikės, viską reikia daryti nuosekliai – oda būtina rūpintis ne tik iš išorės tepant kremais, bet ir iš vidaus pamaitinant būtinomis medžiagomis. „Biorevitalizacijos procedūros metu į dermą suleidžiamos nedidelės dozės hialurono rūgšties, kurios ir natūraliai yra žmogaus organizme, ir kuri atsakinga už vandens paskirstymą audiniuose. Hialurono rūgštis palaiko odos drėgmę, suteikia apimties. Laikui bėgant hialurono kiekis organizme mažėja, todėl ima ryškėti raukšlės, oda praranda stangrumą. Biorevitalizacijos metu atliekamos injekcijos ne tik drėkina odą, bet ir paspartina natūralios hialurono rūgšties gamybą, suaktyvina kolageno ir elastino gamybą, atkuria odos elastingumą bei sumažina mimikos raukšles be chirurginio įsikišimo. Procedūra atliekama veido, kaklo, dekoltė bei plaštakų srityje“, – aiškina G. Švainauskienė.

Dermatovenerologė Gintarė Švainauskienė

Pastaraisiais metais daug ką vargina rankų odos sausumas, nes rankas nuolat plauname ir dezinfekuojame. Gydytoja G. Švainauskienė pasakoja apie medikę, kurios rankos nuo pirštinių ir dezinfekcinių priemonių naudojimo itin išsausėjo ir pradėjo šerpetoti, nebepadėjo jokie kremai. Po biorevitalizacijos procedūros rankos atsigavo, dingo papilkėjimas ir tempimo jausmas, beliko reguliariai naudoti itin sausai odai skirtą kremą ir saugoti rankas nuo šalčio.

Odos senėjimas stabdomas jau nuo 25-erių

„Biorevitalizacijos procedūra tinkama jaunoms moterims, pavyzdžiui, nuo 25 metų, bet, žinoma, daug kas priklauso ne tik nuo amžiaus, bet ir nuo odos būklės, gyvenimo būdo, genetikos, mitybos, žalingų įpročių. Siekiant išlaikyti jauną skaisčią odą išties galima šias injekcijas pradėti darytis jau nuo 25 metų. Mes į giluminį odos sluoksnį suleidžiame nedideles dozės hialurono rūgšties, ji lieka maždaug 1- 4 mm gylyje ir užpildo tarpus tarp kolageno skaidulų, taip sustabdydama drėgmės praradimą“, – pasakoja G. Švainauskienė.

Dar viena pacientų itin pamėgta procedūra – PRP terapija. Ji nuo kitų skiriasi natūralumu, nes čia nenaudojama jokia kita papildoma medžiaga, tik paciento kraujas. Todėl procedūra yra saugi, po jos nebūna jokių komplikacijų, nėra imunologinės ar alerginės reakcijos.

„PRP procedūra aktyviai naudojama įvairioms odos problemoms spręsti, taip pat plaukų slinkimui gydyti. Į konsultacijas dažnai ateina pacientai, kurie skundžiasi vis retėjančiais plaukais galvos srityje. Tokiu atveju PRP terapija derinama su medikamentiniu bei kitu gydymu, priklausomai nuo kiekvieno atvejo individualiai. Pamenu pacientę, kuri atėjo pasikonsultuoti dėl glembančios, senstančios veido ir kaklo odos, su plaukų slinkimu ji neturėjo jokių bėdų, tačiau išsakė baimę dėl galimos alergijos įvairioms injekcijoms, nes nuo vaikystės yra daug kam alergiška. Mano pasirinkimas iškart buvo PRP terapija, kurią derinome su lazerinėmis atjauninančiomis procedūromis ir pasiekėme labai gerų rezultatų“, – šypsosi medikė.

PRP procedūrai naudojami paties paciento kraujo kūneliai trombocitai. Juose yra vadinamųjų augimo faktorių, kurie suaktyvina ir atjaunina ląsteles, skatina kolageno gamybą, naujų kapiliarų susidarymą, gydo pažeistas kraujagysles, audinius, ląsteles, stabdo kraujavimą. Plazmoje trombocitų koncentracija daug kartų didesnė nei pačiame kraujyje, todėl ir rezultatai greitai pastebimi bei ilgai išlieka. Procedūros metu iš venos paimamas nedidelis kiekis kraujo, jis apdorojamas specialiame PRP aparate, kuris trombocitų koncentraciją padidina 6-8 kartus. Kraujas patalpinamas specialiame konteineryje ir 5-10 minučių centrifūguojamas. Tuo metu plazma su trombocitais atsiskiria nuo raudonųjų kraujo kūnelių, o gautas kraujo kūnelių koncentratas itin plona adata suleidžiamas į problemines odos vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)