Kur koks sklastymas tinka, pagal veido formą, rašoma tinkalapyje rd.com.

Apskritas veidas

Apskritą veidą vizualiai pailgintų per vidurį perskirti plaukai su pakarpytais plaukais, kurių sruogos priekyje siektų žandikaulį. Tada kaktos vidurys bus atidengtas, plaukai kreips dėmesį į žandikaulio liniją, veidas vizualiai pailgės. Stilistų teigimu, tada veidas darosi panašesnis į deimanto formos. Stilistės Mackenzie Day patarimu, puikus variantas – sklastymas šone. Veidą vizualiai pailgins ir viršugalvyje pašiaušti plaukai.

Ovalus veidas

Sklastymas per vidurį paryškins bet kokią veide esančią asimetriją, o sklastymas vos į šoną ar šone puikiai tinka. Ovalaus veido moterims tinka ir į uodegą surišti plaukai, stori kirpčiai, aiškina M. Day ir primena – nueikite pas antakių stilistą, kad pakoreguotų antakius pagal jūsų veido formą.

Širdelės formos veidas

Jeigu perskirsite plaukus per vidurį, akcentuosite smakrą, kuris jūsų veide jau ir taip ryškus. O sklastymas šone dailiai subalansuos jūsų veido bruožus. Sklastymas vos į šoną – irgi jums tinkamas variantas. Prisiderinkite jūsų veido formai tinkamus auskarus.

Kvadratinis veidas

Stori, tiesūs kirpčiai, sklastymas per vidurį akcentuoja žandikaulio liniją, tad jei turite kvadrato formos veidą, tegu jį supa iškarpyti, lengvi, švelniai banguoti palukai. Neabejotinai jums tiks sklastymas šiek tiek šone arba stipriai į šoną. Jūsų tikslas – sušvelninti veido bruožus.

Pailgas veidas

Dažnai pailgo veido kakta būna platesnė nei ovalaus veido. Sklastymas šone, į šoną nubraukta plaukų dalis suteiks dailumo jūsų bruožams. Jums tiks ir įstrižas, zigzaginis sklastymas (priklausomai nuo jūsų plaukų tipo). Jokiu būdu neskirkite sklastymo per vidurį, tai dar labiau išryškintų nemažą kaktą, pailgintų ir taip ilgą veidą.

Stačiakampio formos veidas

Tokį veidą sušvelnins kirpčiukai ar tiesūs, stori kirpčiai. Aukštai prasidedantys ilgi kirpčiai iki antakių nukreipia dėmesį į apatinę veido dalį, akcentuojami skruostikauliai, žandikaulio linija, smakras.

Apversto trikampio formos veidas

Stilistė Stacey Ciceron mėgsta lengvus kirpimus, kai atrodo, kad plaukai tiesiog išplauti ir išdžiovinti, tokie variantai tinkami apversto trikampio formos veidui. Įspėjimas šios formos veido turėtojoms – sklastymas tiesiai per vidurį pabrėš smakrą, šis gali atrodyti smailas ir pernelyg atsikišęs.

Deimanto formos veidas

Šios formos veidui būdingas ryškus smakras ir ryškūs skruostikauliai. Sklastymą perskirkite priklausomai nuo to, kiek norite akcentuoti minėtus bruožus. Sklastymas šone suteiks jūsų veidui švelnumo, sklastymas centre juos paryškins. Viskas priklauso nuo asmenybės ir nuo stiliaus, teigia M. Day.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)