„Žvarbus vėjas, lietus, šlapdriba lauke bei itin sausas oras patalpose yra tikras išbandymas mūsų odai. Žinant, kad Lietuvoje žiemą šaltukas spusteli gerokai žemiau 10 laipsnių šalčio, tokie ekstremalūs temperatūrų kontrastai gali būti tikra rykštė odai. Ji tampa jautresnė, šiurkštesnė, lengviau pažeidžiama, greičiau parausta“, – sako jautrios odos kosmetikos gamintojo „Sensilis“ įmonės Lietuvoje vadovė Gitana Lapinskaitė.

Kaip rašoma pranešime spaudai, įdomu tai, kad net ir tokie žiemos malonumai kaip jaukūs pasisėdėjimai prie židinio ar karštas dušas, gali dirginti bei sausinti odą. Dermatologai ramina, nors šaltuoju metų laiku mūsų odai reikia daugiau rūpesčio, tačiau šiek tiek pakoregavus kasdienius grožio ritualus bei pasirinkus tinkamas kosmetikos priemones, tikrai galima džiaugtis sveika, spindinčia ir švytinčia oda.

1. Sodresnis kremas

Šaltajam metų laikui reikėtų rinktis tirštesnės ir sodresnės konsistencijos kremą. Ypač svarbu atkreipti dėmesį į kremo sudėtį. Tamsiajam metų laikui skirtame kreme be odą drėkinančių komponentų (hialurono rūgšties, šlapalo, alijošiaus, glicerino, aminorūgščių) turėtų būti maitinančių ingredientų (sviestmedžio, avokadų ir migdolų aliejaus ir pan.). Vėstant orams, svarbu ne tik tinkamai drėkinti ir maitinti odą, bet ir užtikrinti odos barjerinės funkcijos apsaugą, neleidžiančią drėgmei išgaruoti.

Gitana Lapinskaitė

2. Dėmesys lūpoms

Žiemą lūpos išsausėja vos per kelias sekundes, o suskirdusių lūpų laižymas tik sustiprins sausumo pojūtį. Dermatologai ragina visada po ranka turėti lūpų balzamą ir juo nuolat gausiai tepti lūpas. Beje, ar žinojote, kad kai kurie maisto produktai, pavyzdžiui, pomidorai, gali sudirginti suskeldėjusias lūpas. Taigi net ir sėdant prie stalo vertėtų balzamu perbraukti lūpas.

3. Nepamirškite SPF

Gali kilti klausimas, kodėl šaltuoju metų laiku vertėtų naudoti kremą nuo saulės? Juk būna dienų, kad saulės spinduliai sunkiai prasiskverbia pro tamsius debesis. Vis dėlto tyrimais įrodyta, kad saulės spinduliai žiemą vis tiek gali būti neįtikėtinai stiprūs ir žalingi, ypač jei jie atsispindi nuo sniego ar net ledo. Pavyzdžiui, giedrą žiemos dieną sniegas atspindi saulės spindulius iki 80 proc. Be to, kenksmingi UV spinduliai gali prasiskverbti pro tamsius debesis ir pakenkti odai. Taigi pasitepti veido odą apsauginiu kremu nuo saulės, kurio SPF yra bent 15, reikėtų visada, o ypač tiems, kurie daug laiko praleidžia lauke.

4. Apgalvota mityba

Mūsų oda reaguoja ne tik į temperatūros pokyčius, bet į maistą, kurį kasdien valgome. Žiemą itin svarbu savo mitybą papildyti produktais, kuriuose yra omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, pavyzdžiui, tai galėtų būti žuvų taukai arba linų sėmenų aliejus. Subalansuota mityba, pakankamas kasdienis išgeriamo vandens kiekis bei nuolatinis išorinis drėkinimas leis džiaugtis gražia oda visus metus.

5. Drėkinkite patalpas

Šildymo sezonu odą sausina dirbtinė patalpų šiluma, kuri tarsi išsiurbia drėgmę. Dehidratuota oda praranda elastingumą, tampa jautresnė, pleiskanoja, raukšlelės tampa labiau pastebimos. Norint atstatyti drėgmės pusiausvyrą, patartina drėkinti orą patalpose. Šaltuoju metų laiku vertinga naudoti oro drėkintuvus visose kambariuose, kuriose praleidžiate daugiausia laiko. Jeigu į drėkintuvą įlašinsite mėgstamo eterinio aliejaus, patalpoje oras ne tik bus gaivesnis, bet ir maloniai kvepės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)