Plaukų galiukai gali skilinėti dėl atšiauraus ar karšto oro, dėl plaukų džiovinimo, tiesinimo, sukimo, nuo cheminių plaukų formavimo produktų. Daugelis kasdien naudoja plaukų priežiūros produktus ir vienu ar kitu gyvenimo metu pastebi, kad suskilinėjo plaukų galiukai.

Kaip atgaivinti suskilusius plaukų galiukus

Suskilusiems plaukų galiukams nebeįmanoma padėti, juos belieka nukirpti, rašoma tinklalapyje healthline.com.

Viena iš naujesnių tendencijų – plaukų galiukų nudeginimas, arba velaterapija. Modelis Alessandra Ambrosio buvo pasidalinusi instagrame nuotrauka, kurioje kirpėja laiko žvakę jai prie plaukų.

Manoma, kad nudeginus plaukų galiukus, jie užtvirtinami ir ateityje ne taip greitai skyla. Vis tik dalis plaukų stilistų mano, kad plaukų galiukų deginimas ir skatina plaukų galiukus skilinėti, pažeidžia plaukų folikulus.

Jokiu būdu nedeginkite plaukų galiukų su žvake namuose, tai nesaugu, kreipkitės į patyrusį kirpėją.

Dažnai nurodoma, kad nuo suskilusių plaukų galiukų padeda kaukės. Taip, kaukės drėkina plaukus, kiek užglaisto plaukų galiukus ir juos saugo, tačiau suskilusių galiukų neatitaisys.

Kaip atgaivinti plaukus, jei jų galiukai linkę skilinėti

  • Plaukų kaukės giliai drėkina, stiprina plaukus, nuo kaukių plaukai atrodys gražiau.
  • Nenuplaunami kondicionieriai tepami ant išplautų, rankšluosčiu nusausintų plaukų. Tepkite kondicionierių dalimis, kad pateptumėte visus plaukus, nuo šaknų iki galiukų.

Plaukų kaukių rasite parduotuvėse, arba galite pasigaminti naminių kaukių.

Naminėms kaukėms pravers šie komponentai:

Migdolų aliejus

Migdolų aliejus drėkina, neapsunkina plauko. Nedidelį kiekį aliejaus galima įtrinti į drėgnus plaukus ir palikti. Be to, šis aliejus nuostabiai kvepia.

  • Pantenolis

Pantenolis (arba vitaminas B5) stiprina, drėkina plaukus, gerina pažeistų plaukų struktūrą. Pantenolis – vienas iš pagrindinių komponentų daugelyje plaukų kaukių, kondicionierių.

  • Argano aliejus

Argano aliejus gaminamas Maroke. Jis giliai drėkina plaukus, suteikia jiems blizgesio. Įtrinkite kelis lašiukus argano aliejaus į drėgnus plaukus ir iššukuokite.

Kaip apsaugoti plaukų galiukus, kad jie neskilinėtų

Tai padaryti gana sudėtinga, vis tik įmanoma sau padėti.

  • Reguliariai eikite pakirpti plaukų galiukų, patartina tai daryti kas šešias savaites.
  • Kasdien neplaukite galvos.
  • Rinkitės švelnesnius šampūnus, be kenksmingų medžiagų.
  • Po šampūno naudokite nuplaunamą arba nenuplaunamą kondicionierių.
  • Šlapius plaukus šukuokite retu šepečiu.
  • Rečiau dažykite plaukus, rečiau tiesinkite cheminėmis priemonėmis.
  • Naudokite nuo karščio saugančius purškiklius, rečiau džiovinkite džiovintuvu.
  • Vartokite biotino, folio rūgšties – jie stiprina plaukus.
  • Jei dažnai sukeliate plaukus į uodegą, į kuodą, tas irgi skatina galiukus skilinėti. Naudokite minkštesnes plaukų gumeles.

Ar tiesa, kad kai kurių žmonių plaukų galiukai skilinėja dažniau?

2015 m. tyrimo duomenimis, afrikiečių kilmės žmonių plaukai silpnesni, greičiau pažeidžiami dėl specifinės plauko šerdies. Be to, juodaodžių plaukai lėčiau auga, yra retesni, jie trapesni, dažniau veliasi.

Menopauzės metu moterims gali skilinėti plaukų galiukai. Mažėjant estrogeno lygiui, mažėja natūralių riebalų galvos odoje, plaukai tampa sausesni, greičiau lūžta.

Apibendrinant galima teigti, kad suskilę plaukų galiukai atrodo neestetiškai, be to, laikui bėgant kenkia visiems plaukams.

Svarbiausia imtis prevencinių priemonių, norint apsaugoti plaukų galiukus nuo skilinėjimo. Be plaukų formavimo priemonių neapsieisite, kita vertus, stenkitės jų naudoti mažiau, rečiau, nepamirškite plaukų kondicionierių ir kaukių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)