Vartojate per mažai geležies

Kaip rašoma tinklalapyje marieclaire.ru, kalcio trūkumas gali neigiamai paveikti plaukų ir nagų būklę, tačiau tai toli gražu ne vienintelis elementas, turintis įtakos plaukų sveikatai. Gydytojai pastebi, kad geležies trūkumas gali sukelti pernelyg didelį plaukų slinkimą. Vitamino B12 trūkumas gali sukelti tą patį rezultatą. Laimei, nesunku, tarkime, pusryčius papildyti tinkamais ingredientais, kad organizmas gautų daugiau geležies ir B12 vitamino. Į savo mitybą įtraukite kiaušinius, pieną, sūrį, grybus, žuvį ir vėžiagyvius. Ypač B12 vitamino gausu kepenėlėse. Geležies galima gauti ir iš šokolado, uogų, grikių, avižinių dribsnių. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į ankštines daržoves – žirnius, pupeles ir lęšius.

Vartojate per daug vitamino A

Per didelis vitamino A vartojimas gali sukelti plaukų slinkimą. Dažniausiai hipervitaminozė pasireiškia vartojant vitaminų kompleksus, kuriuos panaikinus būklė stabilizuojasi, tačiau gali būti ir piktnaudžiavimo kai kuriais produktais. Taip nutinka kur kas rečiau, tačiau kilus abejonių visgi verta laikinai iš valgiaraščio išbraukti morkas, moliūgus, persikus, abrikosus, obuolius, arbūzus, melionus, žoleles ir kai kuriuos kitus produktų. Geriau iš anksto pasikonsultuoti su specialistu.

Jūs laikotės mažai baltymų turinčios dietos

Mokslininkai nustatė, kad mažai baltymų turinti dieta gali sukelti plaukų slinkimą. Paprastai tokia mityba skiriama, sergant inkstų ligomis, nes sumažina šio organo apkrovą. Jei vengiate baltymų dėl kitų priežasčių, tai gali būti pernelyg rizikinga strategija. Mažai baltymų turinčios dietos linkusios atsisakyti mėsos, žuvies, kiaušinių ir pieno produktų, kartais net ankštinių daržovių. Gydytojai rekomenduoja laikytis tokių dietų atsargiai ir pasirūpinti, kad organizmas gautų pakankamai maistinių medžiagų. Geriausi baltymų šaltiniai yra lęšiai ir kiti ankštiniai augalai, špinatai, sėklos ir riešutai. Iš jų pagaminti patiekalai tiks net ir vengiantiems bet kokių gyvūninės kilmės produktų. Likusiesiems patariama nepamiršti žuvies, mėsos ir sūrio.

Esate linkęs greitai numesti ir priaugti svorio

Pakartotinis svorio kritimas ir padidėjimas gali turėti įtakos plaukų būklei. Tai reiškia, kad ekstremalių svorio metimo dietų geriausia vengti. Pavojus organizmui yra ne tik greitas svorio kritimas, bet ir jo augimas, todėl jei nerimaujate dėl savo valgymo įpročių ir jums atrodo, kad blogai tai kontroliuojate, galbūt verta kreiptis į specialistą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)