1. Pakankamai gerkite ir tinkamai maitinkitės

Ši iš pažiūros elementari taisyklė yra visų papildomų pastangų sėkmės garantas. Juk puikiai žinote, kad vanduo teikia begalinę naudą. Mokslininkai gali be paliovos ginčytis, koks kiekis vandens per dieną yra būtinas, tačiau kad numalšinus troškulį savijauta pagerėja, abejonių nekyla.

Jei lūpos pernelyg greitai išsausėja ir ima skeldėti, galima pagalvoti ir apie mitybą. Griežtos lūpų puoselėjimo dietos sudarinėti tikrai nereikia, bet nuo aštrių patiekalų, taip pat aromatingų greipfrutų derėtų susilaikyti. Bent kol lūpų būklė normalizuosis, papildomų dirgiklių geriau vengti.

2. Atsikratykite įpročio apsilaižyti lūpas

Apsilaižyti lūpas – ypač ydingas įprotis, kurio privalote atsikratyti. Reikalas tas, kad seilėse esantis fermentas amilazė jau burnoje inicijuoja maisto virškinimo procesą. Medžiaga, pajėgi burnos ertmėje susidoroti su krakmolu, išskaidydama jį į atskiras dalis, jautrią ir ploną lūpų odą puola be ceremonijų.

Dar vienas tabu – tai lūpų kramtymas. Kai lūpos ima šerpetoti, kyla didžiulė pagunda sukąsti atsilupusią odelę ir iki galo ją nuplėšti, tačiau taip elgtis šiukštu negalima. Visų pirma, regeneracija lūpų srityje trunka ganėtinai ilgai ir, antra, kyla pavojus užnešti kokią nors infekciją.

3. Pasirūpinkite tinkama apsauga

Vasarą tysodamos paplūdimyje reguliariai išsitepate kūną losjonu nuo saulės, o žiemą, prieš žengdamos į lauką, būtinai pasitikrinate, ar nepamiršote pirštinių. Tik lūpoms dėmesio dažnai pristinga, nors jos jo nusipelnė ne mažiau. Pavyzdžiui, balzamu su SPF apsauga lūpas derėtų teptis ištisus metus, o kada ypač šalta, net pusę veido galima apmuturiuoti puriu šaliku, nes šalikas patikimai apsaugo lūpas nuo joms kenksmingų oro sąlygų.

4. Išsirinkite idealų balzamą

Požymiai, nurodantys, kad balzamas gali būti idealus, – tai jo sudėtyje esantis vazelinas, dimetikonas, sviestmedžių aliejus arba hialurono rūgštis. Visi šie komponentai padeda išlaikyti drėgmę ir gydo mikroskopinius pažeidimus. Manoma, kad balzamas turi būti klampios ir plastiškos tekstūros, bet tik ne toks, kuris primintų vašką. Jei lūpos ypač skilinėja, išmėginkite balzamą su keramidais – šios medžiagos padeda atkurti odos barjerą ląstelių lygmeniu. Jei jums būdingi alerginiai odos uždegimai, rinkitės tokį balzamą, kuriame nėra lanolino. Atkreipkite dėmesį į balzamo skonį ir kvapą, ypač mėtų arba cinamonų aromatus, nes kartais būtent kvapiosios medžiagos stabdo lūpų gijimo procesus.

5. Tepkite lūpas nuo ryto iki vakaro

Prieš gulantis miegoti, jau nusiprausus ir išsivalius dantis (makiažo valymo priemonėse, dantų pastoje ir burnos skalavimo skystyje esantys komponentai gali paskatinti lūpų sausėjimą), taip pat prieš tepant lūpdažį ir apskritai kai tiktai pasitaiko proga, lūpas reikia patepti balzamu. Per dieną tai reikėtų padaryti 6–8 kartus, todėl šios priemonės tūtelių privalote būti ir rankinuke, ir ant darbo stalo, ir automobilyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)