Treniruotės vėlyvu metu

Jūs jau žinote, kad fizinis aktyvumas ir prakaitavimas padeda pašalinti iš organizmo skysčių perteklių ir numesti bent šiek tiek svorio. Kada tai padaryti, jei dienotvarkė suplanuota valandomis ir net minutėmis? Ilgą laiką buvo teigiama, kad treniruotis vėlai vakare ir naktį yra blogai, nes sporto suaktyvinta nervų sistema ilgai neleis užmigti. Laimė, yra ne taip – treniruotis galite ir vėlyvu metu, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru. JAV Nacionalinis miego fondas atliko didelio masto tyrimą, kuris parodė, kad 60 proc. žmonių, sportavusių bet kuriuo paros metu, net ir vėlyvą vakarą, nepatyrė jokių miego sutrikimų. Tai puiki žinia, kad į savo vakaro planus įtrauktumėte sportą – bent jau žingsniuoklio mynimą ar tempimo pratimus.

Mažiau druskos per vakarienę

Aštri Azijos virtuvė ar daug prieskonių naudojanti kaukazietiška virtuvė tikrai ne jums, jei nenorite ryte pabusti ištinusi ir paburkusi. Tai susiję su druska: sūrus maistas verčia mus išgerti daugiau skysčių, o jos perteklius lieka organizme visai nakčiai, slopindamas skysčių mikrocirkuliaciją ir sulaikydamas jų perteklių. Druska apskritai yra vengtinas dalykas, jei kalbame apie sveiką gyvenimo būdą. Būtent dėl druskos vakare suvalgę vieną porciją sušių, gausiai pagardintų sojos padažu, ryte atrodysite putlesnės nei įprastai. Kiek kartų buvo rašyta, kad ideali vakarienė yra garuose troškintos daržovės ir liesi baltymai (žuvis ar vištienos krūtinėlė)? Taip, tai tiesa. Ir jokios druskos.

Priešpiečių dėžutė

Restoranų patiekalai ir jau paruoštas greitasis maistas paprastai turi dvigubai daugiau kalorijų, nei reikėtų suvartoti vieno valgio metu. Šiuo atveju mes net nekalbame apie tai, kad jūsų mityba aktyviai lieknėjant privalo turėti kalorijų deficitą, t. y., jūs turėtumėte išeikvoti daugiau energijos, negu jos gaunate su maistu. Taigi naminis maistas turėtų tapti jūsų prioritetu, nes jūs tiksliai žinosite, ką ir kaip pasigaminote, kokius ingredientus ir kokius riebalus naudojote. Tačiau kas rytais turi laiko maistui ruošti? Išgelbėkite save nuo pernelyg kaloringų ir (nepigiai atsieinančių) verslo pietų, iš vakaro namuose pasiruošdamos priešpiečių dėžutę.

Pasikabinkite storesnio audinio užuolaidas

Hormonas melatoninas padeda organizmui gaminti daugiau riebalus tirpdančių medžiagų. Melatoninas yra mūsų cirkadinių ritmų reguliatorius, kurio dėka mes gerai išsimiegame ir pabundame žvalūs bei kupini energijos, jei, žinoma, miegas buvo gilus ir sveikas. Visavertiškas poilsis užtikrina gerą savijautą ir prisideda prie dailios figūros. Fiziologiškai melatoninas pradeda gamintis tuomet, kai atsiduriame tamsoje. Taigi pasistenkite įsigyti šviesos nepraleidžiančias užuolaidas, eidamos gulti jas užtraukite ir atitraukite tik tada, kai jau bus laikas keltis. Dėl tos pačios priežasties venkite šviečiančių telefono ekranų ir prieš miegą geriau nesinaudokite išmaniaisiais prietaisais. Šiais veiksmais pagerinsite savo savijautą ir tuo pačiu netiesiogiai prisidėsite prie savo kovos su antsvoriu.

Išjunkite šildymą (arba praverkite langą)

Idėja deginti riebalus miegant atrodo neįtikėtinai patraukli, tačiau nerealistiška. Vis dėlto JAV Nacionalinių sveikatos institutų atliktas tyrimas parodė, kad miegant 19 laipsnių pagal Celcijų temperatūroje miego metu sudeginama 7 proc. daugiau kalorijų (ne taip mažai, turint galvoje, kad nieko neveikiame), negu ilsintis 24 laipsnių pagal Celcijų temperatūroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)