Neabejotinai suvartojate vitamino C su maistu, kita vertus, nėra garantijų, kad oda jo tikrai gauna. Aprūpinti odą vitaminu C galite greičiausiu būdu – tepdami serumus ir kremus su šiuo vitaminu, rašoma tinklalapyje healthline.com.

Štai kokių privalumų turi serumai su vitaminu C:

1. Tinka daugumai odos tipų

Vitaminas C – saugus produktas. Dauguma žmonių gali be baimės ilgą laikotarpį naudoti serumus su vitaminu C ir nepajusti jokių nemalonių šalutinių poveikių.

Vitaminą C saugu naudoti ir su kitokiomis odos priežiūros priemonėmis – įvairiomis rūgštimis, retinoliu, kremais su SPF filtrais.

2. Drėkina

Magnio askorbilo fosfatas yra stabili vitamino C forma, naudojama odos priežiūros priemonių gamybai. Ši medžiaga turi stiprų drėkinamąjį poveikį. Ji stabdo transepiderminį vandens netekimą ir padeda odai išlaikyti drėgmę.

3. Šviesina

Vitaminas C šviesina pigmentines dėmes, suteikia odai gaivesnį, skaistesnį atspalvį, jaunatviško švytėjimo.

4. Lygina odos spalvą, mažina raudonumą

Vitaminas C gelbėja nuo įvairios kilmės odos uždegimų, švelnina raudonumą ir lygina odos atspalvį.

5. Šviesiną hiperpigmentaciją

Hiperpigmentacija (dėmės nuo saulės, senatvinės dėmės, melazma) atsiranda, kai tam tikrose odos vietose gaminasi melanino perteklius. Dėmių gali likti sugijus aknės bėrimams.

Tyrimų duomenimis, vitaminas C stabdo melanino gamybą, šviesina tamsias dėmes, vienodina veido spalvą.

6. Šviesina tamsius paakius

Serumai su vitaminu C prisotina paakių zoną drėgmės, stangrina, todėl išsilygina smulkios raukšlelės.

Teigiama, kad vitaminas C ne tik malšina raudonį, bet ir šviesina patamsėjusius paakius.

7. Skatina kolageno gamybą

Vitaminas C skatina organizme kolageno gamybą. Su metais organizmas gamina vis mažiau baltymo kolageno, todėl oda suglemba, atsiranda raukšlių.

8. Stangrina odą

Kolagenas didžiąja dalimi užtikrina odos elastingumą, stangrumą. Kai kolageno sumažėja, oda ima glebti.

Vitamino C serumai skatina kolageno gamybą, todėl turi stangrinamąjį poveikį odai.

9. Saugo nuo kenksmingo saulės poveikio

Saulės žalą sukelia laisvųjų radikalų molekulės. Tai atomai, kurių apvalkale trūksta vieno elektrono. Laisvieji radikalai ieško atomo, prie kurio galėtų prisiklijuoti ir pasisavinti elektroną – būtent todėl odai daroma didelė žala.

Vitamine C gausu antioksidantų. Antioksidantai saugo sveikas odos ląsteles, perduoda laisviesiems radikalams elektroną ir juos neutralizuoja.

10. Gydo nudegimus saulėje

Vitaminas C skatina ląsteles atsinaujinti, todėl greičiau gyja nudegimai saulėje.

11. Spartina žaizdelių gijimą

Savaime suprantama, vitaminas C spartina ir kitokių žaizdelių gijimą, mažina uždegimo, infekcijų riziką, taip pat ir randelių atsiradimo riziką.

Galimi šalutiniai poveikiai

Mažai tikėtina, kad oda sudirgtų nuo vitamino C, vis tik pirmiausia užtepkite serumo ant vidinės riešo pusės. Tik tokiu būdu galėsite patikrinti, kaip oda reaguos į serumą.

Jeigu oda labai jautri, jums greičiausiai netiks produktai su L-askorbo rūgštimi. Produktai su magnio askorbilo fosfatu turėtų mažiau dirginti odą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)