– Papasakokite, kokie yra skirtingi plaukų priauginimo būdai?

– Yra du pagrindiniai būdai: šalti arba karšti. Į šaltus priauginimo būdus įeina priauginimas, naudojant keratino kapsules, juosteles, žiedelius. Karšti būdai, kai plaukų sruogos yra prilituojamos su specialiomis karštomis replėmis prie esamų plaukų ir taip sukuriama apimtis.

– Kokio ilgio yra šios plaukų sruogos?

– Priklauso nuo norimo įvaizdžio ir finansinių galimybių – kuo ilgesnės, tuo bus brangiau. Ilgiausios sruogos yra apie 50 cm, trumpiausios – apie 20-25 cm.

– Kokio ilgio turi būti natūralūs moters plaukai, kad rezultatas pavyktų?

– Bent jau 10 cm. Bet reikia suprasti, kad ir kokį būdą pasirinksi, gali matytis skirtumas tarp natūralių ir priaugintų plaukų ilgio. Todėl pageidautina, kad natūralūs plaukai būtų kuo ilgesni.

– Ar rezultatui turi įtakos plaukų apimtis? Ar bandyti procedūrą, jei plaukai yra silpni, jų nedaug?

– Didžiausia bėda ir yra ta, kad moterys, neturinčios plaukų apimties, galvoja, kad plaukų priauginimas išspręs šią problemą. Bet reiktų turėti omeny, kad natūralūs plaukai yra ta bazė, prie kurios kabinama kapsulė. Teko matyti nukentėjusių ar nepatenkintų paslaugomis klienčių, kurių problema ir buvo silpni bei mažos apimties plaukai. Kita bėda – dėl atsiradusio papildomo svorio, tempimo gali padidėti plaukų slinkimas. Todėl reiktų detaliai įvertinti kiekvieną atvejį. Pavyzdžiui, plaukai dažniausiai būna priauginami apatinio pakaušio ir smilkinio zonose, todėl jei viršugalvyje yra mažai plaukų, o apatiniame pakaušyje ir smilkiniuose šiek tiek daugiau, viskas įmanoma.

– Kokie dar gali būti nepageidaujami šios procedūros efektai?

– Visų pirma, problemų gali atsirasti dėl netinkamos priaugintų plaukų priežiūros. Jei klientės, kurios prisiaugina plaukus, netinkamai juos prižiūri, naudoja netinkamas priemones, šukuoja su netinkamais šepečiais, rezultatas tikrai neatitiks lūkesčių. Bet procedūros metu meistrai visada paaiškina bendrą schemą: po kiek laiko reikės procedūrą kartoti, ar galima dažyti, ar negalima ir pan. Yra labai daug niuansų, kurių būtina paisyti.

Plaukų priauginimas

– Ko dar negalima daryti?

– Negalima naudoti labai maitinančių šampūnų, maitinančių kaukių, kurios atstato patį plauką ir gali paveikti kapsulę. Tada jos yra arba leidžiasi, nebesilaiko taip, kaip priklauso, dėl ko nebėra norimo rezultato.

– Ar galima prisiauginus plaukus eiti į pirtis, baseinus, kaip džiovinti plaukus, ar galima naudoti plaukų tiesinimo žnyples?

– Viskas priklauso nuo to, koks buvo panaudotas plaukų priauginimo būdas. Didžiausia bėda yra ta, kad klientės nesilaiko rekomendacijų. Be to, reikia paminėti, kad šios paslaugos yra pakankamai brangios. Viena sruoga gali kainuoti nuo 15 iki 25 eurų ir daugiau, o tų sruogų, kad būtų efektas, mažiausiai reikia 100 ir daugiau. Tai didelių kaštų paslauga. Be to, reikia investuoti į papildomas priemones, nes paprastomis tokių plaukų prižiūrėti jau nebegalėsite. Tarkime, nebegalima naudoti paprasto šepečio, nes jis gali išpešti ir kapsulę, ir sruogą, ir pakenkti natūraliems plaukams.

– Minėjote, kad kas kažkiek laiko reikia pakartoti procedūrą. Kaip dažnai?

– Tai priklauso nuo individualios plaukų augimo spartos. Tie žmonės, kurių plaukai auga lėtai (0,5 cm per mėnesį), gali ateiti ir po pusmečio, o tie, kurių plaukai auga greitai (1,5 cm per mėnesį) – anksčiau. Kapsulė su sruoga yra pritvirtinama maksimaliai prie pat šaknų, todėl kai plaukai paauga 4-5 cm, reikia kapsules pakelti, kad nesimatytų skirtumo. Kai kurios kapsulės po 4-5 mėnesių būna jau iškritusios, reikia uždėti naujas sruogas.

– Kiek ilgai rekomenduojama nešioti priaugintus plaukus?

– Tai irgi yra labai individualu. Būna atvejų, kada nukenčia natūralūs plaukai, tada iškart rekomenduojama to atsisakyti. Ne kartą mačiau, kai moteris išbandė šią procedūrą, bet atsisakė. Deja, realybė dažnai neatitinka susikurtų lūkesčių.

– Kam rekomenduotumėte šią procedūrą, o kam – ne?

– Aš vis dėlto orientuočiausi į biudžetą. Klientės, kurios netaupo savo vizitams į grožio saloną ir negalvoja, kiek joms kainuos tos paslaugos, gali išbandyti. Bet jei finansai yra riboti, geriau atsisakyti.

Eglė Saunorytė

– Bet reikia atsižvelgti ir į plauko sveikatą?

– Be abejo – ir į plauko sveikatą, ir į odos būklę, plauko struktūrą. Nėra taip, kad plaukų priauginimas išsprendžia visas bėdas. Tam tikrais atvejais problemą gali net pagilinti.

– O kokias bėdas išsprendžia?

– Jei moteris kompleksuoja dėl nedidelės plaukų apimties, tą išsprendžia. Bet jei klientė turi jautrią galvos odą, bus sunku susikomplektuoti produktų krepšelį, gali nukentėti oda. Be to, priauginta sruoga gali pakenkti plauko svogūnėliui. Esu mačiusi tokių atvejų, kai reikėjo nusiimti papildomas sruogas, nes padidėjo slinkimas.

– Ar ši paslauga dabar Lietuvoje yra populiari?

– Dabar jos populiarumas yra nuslūgęs, prieš kokius trejus metus tai buvo labai populiari paslauga.

– Iš ko pagamintos plaukų sruogos? Ar jos visos natūralios?

– Kilmė yra įvairi. Dažniausiai tai būna įvairių šalių moterų plaukai. Tiesa, prieš procedūrą reiktų pasidomėti, kokios šalies plaukai jums bus priauginti. Tarkime, plaukai iš Azijos ar Indijos yra itin tiesūs, o jei jūsų plaukai linkę banguotis – procedūra iškart bus pasmerkta nesėkmei.

– Kiek užtrunka procedūra?

– Priklauso nuo meistro, tie, kas turi įgūdžių, padaro per vieną dieną – 4-5 valandas. Taip pat priklauso nuo technikos ir būdo. Jei priauginimas daromas ant juostelių, procesas užtrunka trumpiau, bet ir rezultatas kitoks.

– Ar jūs gatvėje atskiriate, kur priauginti plaukai?

– Aš – taip. Bet aš kitaip žiūriu į plaukus. Paprastam žmogui, jei paslauga atlikta kokybiškai, neturėtų matytis, nebent jau laikas eiti į saloną ir pakoreguoti plaukus. Aš patarčiau taip – jei moteris turi laiko, pinigų ir stiprius plaukus, gali bandyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)