Cheminis plaukelių dažymas

Tai yra pats paprasčiausias ir bene populiariausias būdas dažyti antakius. Jį atlieka tiek profesionalai salonuose, tiek galima pačiai namuose. Suformavusi norimą antakių formą, ant jų užtepamas dažų sluoksnis, palaukiama ir nuvaloma.

Nuo ko pradėti?

  • Higiena


Susiruošus dažyti, pirmiausia reikėtų nusiplauti rankas ir nudezinfekuoti bei nuvalyti pačius antakius. Norint, kad būtų geresnis sukibimas, antakių zoną reikia nuriebalinti. Namų sąlygomis tam tinka paprastas muilas. Jei norite kruopščiau, galite patrinti šepetėliu, šukytėmis. Nusausinkite.

  • Susikurkite norimą formą


Anot kosmetologės, jei norite tvarkingų antakių, reikia kruopščiai pamatuoti jų ilgį, atsvaros taškus, kampus, proporcijas. Tik susidėjus pagrindinius taškus, galima simetriškai nubrėžti formą.

  • Išsirinkite dažus


Šiandien dažų pasirinkimas yra labai didelis. „Rinką užkariauja geliniai dažai. Jie turi labai gražių spalvų įvairovę. Jie skvarbūs, gražiai gulantys, be to, dirbti su jais namuose – daug paprasčiau. Gelinis oksidantas ir dažas sudaro labai malonią konsistenciją. Moteris neprisiteps produkto tiek, kad nebegalėtų suvaldyti. Jie ilgiau laikosi, pigmentas kažkiek padažo ir odą“, – pasakojo specialistė.

  • Išsirinkite spalvą


Specialistė pataria rinktis kuo švelnesnius tonus, bet teisingą dažų ant antakių išlaikymą. Briunetėms reikėtų rinktis tamsiai rudus tonus, šviesiaplaukėms tiks pilkšvi, šviesiai rudi. Universalus yra grafito tonas, mūsų plaukų šaknų spalva. Anot kosmetologės, su šia spalva niekada neprašausi.

  • Pasiruoškite dažus


Pagrindinė taisyklė maišant dažus: 50 proc. dažo ir 50 proc. oksidanto. Dažų nereikia daug, užtenka žirnio dydžio lašo. Jei norite maišyti dvi spalvas, dėkite vieną lašą vienų dažų, vieną – kitų ir du lašus – oksidanto.

  • Užtepkite


Užtepti galima visą antakio plotą vienu vienodu sluoksniu arba šešėliuoti, tai yra, tepti dažus pakopomis. „Iš pradžių nudažykite tik apatinę liniją, palaukite kelias minutes. Tada tepkite dažus ant antakių galiuko, o trečiu etapu užpildykite visą antakį. Valykite dažus taip pat: pradžios tašką, viršutinę liniją ir visą likusį antakį. Tai yra vadinamas 6 žingsnių dažymas. Rezultatas būna natūralesnis, nėra tokio „blyno“, – pasakojo kosmetologė.

Kaip ilgai laikosi?

Anot specialistės, dažniausiai 2-4 savaites, bet tiek išsilaiko dažai ant plauko. „Dažnai klientės skundžiasi, kad po dviejų dienų antakiai vėl būna šviesūs. Tai reiškia, kad dažai joms nusivalė nuo odos. Reikia suprasti, kad odą nudažo tik ilgalaikis makiažas, o ne cheminis dažymas. Šis skirtas plaukeliams. Oda gali šiek tiek nusidažyti nuo profesionalių dažų, kurie laikosi apie savaitę, bet jie nėra rekomenduojami naudojimui namuose, nes lengva padauginti“, – pasakojo G. Būtėnaitė.

Dažniausios cheminio dažymo klaidos:

  • Per ilgas išlaikymas.
  • Netinkama spalva.
Antakiai

Dažymas henna (chna) dažais

Šiais dažais dažoma sluoksniavimo principu: tepamas vienas sluoksnis, tada kitas ir t.t. Specialistė perspėja, kad rezultatas dažniausiai atrodo nenatūraliai, nusidažo ne tik plaukeliai, bet ir oda, spalva dažnai būna pernelyg ryški. „Jei žmogaus oda sausa, valantis dažui nuo odos, gali atsirasti dėmių, kas nėra gražu. Be to, ir išsilaiko ne ilgiau nei įprasti dažai“, – sakė kosmetologė.

Antakių laminavimas

Nors tai nėra grynas antakių dažymas, daugeliui ši procedūra sutaupo nemažai laiko rytais. „Tai yra plaukelių krypties keitimas cheminiu būdu. Chemija, kuri paveikia plauko šerdį, duoda galimybę pakeisti šukavimo kryptį. Tai ypač tinka toms, kurių antakiai nesiklauso, garbanojasi. Chemija gali sulyginti ir ištiesinti plaukelius. Antakių laminavimą rekomenduočiau toms moterims, kurios turi vyriškus, tankiai augančius antakius“, – pasakojo specialistė.

Kasdienis antakių dažymas

Yra keturių kategorijų priemonės tokiu būdu dažyti antakius:

  1. Antakių fiksaciją sukuriantys produktai: jie neturi spalvos, bet jei žmogus turi vešlius antakius, jam nereikia jų dažyti, jis tiesiog pasitepa šiais produktais, kad suteiktų formą ir sušukuotų.
  2. Vaško pagrindo produktai su spalva: sukuria ir formą, ir spalvą.
  3. Universaliausias variantas – šešėliai. Jų privalumas – labai didelė spalvų ir pigmentacijos amplitudė. Su šešėliais galima sukurti natūralų efektą. Juos užtepti reikėtų kirstu antakių teptuku. Jei reikia, išsklaidyti šešėlius galima specialiomis šukytėmis.
  4. Pieštukai: jie turėtų būti kiek įmanoma kietesni, nes minkštus sunku suvaldyti. Antakiams reikia gaivumo, brėžti reikėtų švelniai. Tinka toms, kurioms reikia papildyti tam tikras antakių vietas.
Antakiai

Ilgalaikis antakių makiažas

Mikropigmentacija, ilgalaikis ar permanentinis makiažas – anot kosmetologės, visi pavadinimai kalba apie tą patį. „Tai yra tatuiruotė. Procedūros metu į odos sluoksnį adatos ir aparato pagalba įvedamas pigmentas“, – pasakojo pašnekovė. Anot jos, toks antakių makiažo būdas tinkamas visoms, išskyrus toms, kurios turi vešlius, vyriškus antakius.

  • Kaip atliekamas?


Visų pirma nupiešiama antakių forma, pasirenkamas pigmentas. Tada adatos pagalba pigmentas įstumiamas į odą. Anot specialistės, procedūra nėra skausminga. „Tos, kurios darėsi mikropigmentaciją prieš dešimt metų, galbūt prisimena, kad skaudėjo, bet dabar technika tobulėja, daroma su itin plonomis adatomis kuo arčiau odos paviršiaus“, – pasakojo kosmetologė.

  • Gijimas


Gijimas užtrunka iki savaitės, bet būna įvairiai. „Daug kas priklauso nuo odos tipo. Toms, kas turi mišrią riebią odą, užtenka penkių dienų. Toms, kas turi sausą normalią odą, užtrunka iki savaitės, gali ir 9 dienas. Be to, reikia sekti rekomendacijas, nekrapštyti šašiukų, palaukti, kol jie nukris patys“, – patarė pašnekovė.

  • Ar reikia kartoti?


Kartoti reikėtų tuo atveju, jei yra netolygumų, jei vietomis trūksta pigmento. „Jei spalva gera, mikropigmentacija padaryta tolygiai, tikrai po mėnesio nereikia kartoti. Aš patariu, kartoti po pusantrų ar net dvejų metų. Reikia suprasti, kad ilgalaikis makiažas taip pat blunka ir tai normalu. Be to, keičiasi mados, tobulėja technika, todėl geriau palaukti ilgiau ir ateiti po dvejų metų pasidaryti procedūrą iš naujo“, – pasakojo kosmetologė.

  • Ar daugiau nieko nereikės daryti?

Vis dėlto nereikia įsivaizduoti, kad pasidarius ilgalaikį makiažą, antakiams išvis nebereikės skirti dėmesio. „Ilgalaikis makiažas nepanaikina plaukelių. Jis padažo po plaukeliais esančią odą. Net jeigu praeis mėnuo ar du, mes vis tiek galime plaukelius padažyti chemiškai grafito tonu. Atrodys tikrai gražiai. Galima formuoti antakius vašku, galima padažyti šešėliais. Ilgalaikis makiažas nėra to ryškaus vakarinio makiažo pakaitalais, tai mūsų kasdienybės gelbėtojas“, – sakė specialistė.
Antakiai
Antakiai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)