Kremai beveik nesiskiria

Anot specialistės, naktinis kremas turėtų turėti daugiau biologiškai aktyvių medžiagų: rūgščių, vitaminų, antibiotikų, keramidų ir pan., atsižvelgiant į odos problemas. Deja, realybė yra kitokia – priduria kosmetologė. „Deja, didžioji dalis kremų, esančių rinkoje, paprastai nesiskiria niekuo, kartais nebent naktinis būna daugiau maitinantis, o dieninis – drėkinantis. Dienai turėtume naudoti antioksidantus ir apsaugą nuo saulės (jei dieninis kremas su apsauga nuo saules, suprantama, kad mes jo nakčiai netepsime, kad oda be reikalo nedirbtų darbų, kurių jei nereikia). O nakčiai geriau rinktis ne kremą, o serumą, jo sudėtis racionalesnė ir tikslingesnė (labiau koncentruota)“, – pasakojo pašnekovė.

Paklausta, ar galima dieninį kremą tepti vakare ir atvirkščiai, specialistė sakė, kad viskas priklauso nuo naudojamo produkto. „Tarkim, hialurono rūgšties serumą galima drąsiai naudoti tiek nakčiai, tiek dienai, nenutiks nieko, tačiau jei dienai tepsime, tarkim, rūgšties pagrindo serumą, galime sudaryti palankias sąlygas hiperpigmentacijai vystytis“, – teigė A. Martinkutė.

Akvilė Martinkutė

Vyresniame amžiuje patariama naudoti du kremus

Pasidomėjus, ką pataria užsienio specialistai, tinklalapyje Forbes.com dermatologė Muneeb Shah pasakojo, kad dauguma drėkinamųjų kremų gali tikti tiek dienai, tiek nakčiai, bet skirtumas tarp jų yra. „Vis dėlto tarp šių dviejų produktų yra keletas esminių skirtumų. Pavyzdžiui, dieninis kremas paprastai yra lengvas, todėl jį paprasta naudoti po makiažu. Be to, jis dažniausiai yra su SPF ir antioksidantais, kad apsaugotų odą nuo aplinkos veiksnių, tokių kaip tarša, sausas oras ir UV spinduliai“, – pasakojo specialistė.

Anot jos, naktiniai kremai dažniausiai yra sunkesni nei dieniniai, juose būna šveičiamųjų rūgščių, retinolio ir peptidų, kurie turi senėjimą stabdančių savybių, kad oda miego metu atsinaujintų.

Kita dermatologė Julie Russak teigė, kad svarbiausia, jog dieninio kremo sudėtyje būtų antioksidantų, galinčių absorbuoti dieną odai daromą žalą. „Kai esi jaunesnis, gali išsisukti naudodamas tą patį drėkinamąjį kremą dieną ir naktį, bet vyresniame amžiuje geriau rinktis du atskirus, kad dienos metu nenaudotumėte kremo su tokiais ingredientais kaip retinolis, AHA ir BHA, nes jie gali padaryti jūsų odą jautrią“, – sakė specialistė.

Anot gydytojų, moterys naktinio kremo sudėtyje turėtų ieškoti tokių ingredientų, kurie skatina kolageno gamybą, pavyzdžiui, peptidų, taip pat turinčių ir papildomos naudos veido odai. Juose esančios molekulės atpalaiduoja raumenis.

Taigi kai kitą kartą stovėsite prie veido priežiūros priemonių lentynos ir rinksitės kremą, pažiūrėkite į jo sudėtį ir tik tada spręskite, kurį pasirinkti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)