Ilgalaikės ir trumpalaikės procedūros

Anot specialistės, procedūrų išties labai daug, kiekvienas gamintojas siūlo savo produktus, bet svarbu žinoti, kad yra trumpalaikės ir ilgalaikes procedūros. „Trumpalaikės išsilaiko plaukuose daugiausia iki pusantro mėnesio, bet labai priklauso nuo to, kaip dažnai klientė plauna galvą. Ilgalaikės procedūros išsilaiko net iki pusės metų, kartais ir ilgiau“, – pasakojo M. Žuravliova.

Anot jos, trumpalaikės procedūros nekeičia plauko struktūros, bet prisotina ir pripildo plauką. „Tokios procedūros nesukelia diskomforto, jos maloniai kvepia – tarsi aromaterapija ir galvos masažas viename. Prie trumpalaikių procedūrų priskiriamos drėkinančios, keratiną atkuriančios, plauko struktūrą atstatančios, blizgesio suteikiančios, spalvą užrakinančios procedūros, Glossing, laminavimas ir t.t.“, – vardijo plaukų stilistė.

Marina Žuravliova

Tuo tarpu kai kurios ilgalaikės procedūros, kaip sakė pašnekovė, pakeičia plauko struktūrą ir netgi nėra rekomenduojamos, pavyzdžiui, nėščiosioms. „Jos dažniausiai nemaloniai kvepia ir stipriai garuoja. Tai – keratininis tiesinimas, nanoplastika, botoksas. Po tokių procedūrų plaukai nekelia jokių rūpesčių kelis mėnesius – iškart po galvos plovimo, atrodote tarsi iš grožio salono“, – sakė pašnekovė. Tiesa, ji ragina būti atsargesnėms, renkantis ilgalaikes procedūras.

„Nesu trichologė, per mikroskopą netyriau plauko kokybės po ilgalaikių procedūrų, bet iš patirties galiu pasakyti, kad kai kurių klienčių plaukai labai stipriai nukentėjo. Kyla klausimas, ar dėl meistro nekompetencijos, ar dėl to, kad šios procedūros ne kiekvienam plaukui tinka. Salone darome tik trumpalaikes, plaukai po jų būna blizgūs, gražūs, prisotinti. Esame garantuoti, kad tikrai jokios žalos nebus padaryta“, – teigė moteris.

Kurias procedūras pasirinkti?

Ji apžvelgė populiariausias procedūras, kurias dažnai renkasi moterys.

Plaukų laminavimas

„Tai – viena iš trumpalaikių procedūrų. Ši procedūra turi savybių apsaugoti ir suteikti plaukams blizgesio. Laminavimo procedūrą darome su spalva ir be jos. Šios procedūros principas – padengti plaukus tarsi plona plėvele, kuri sulygina plauko kutikulę ir suteikia plaukams žvilgesio, apsaugo juos nuo agresyvios aplinkos”, – sakė stilistė.

Plaukai po procedūros

Olaplex procedūra

„Olaplex skiriasi nuo plaukų laminavimo. Salone mes dirbame su WellaPlex apsauga plaukams, veikimo principas analogiškas. Pažeidus apsauginį plauko sluoksnį ir disulfidines jungtis, plaukai tampa itin pažeidžiami bet kokiam tolimesniam poveikiui, be to, praranda keratiną (baltymą). Tokia procedūra salone ir namuose padeda apsaugoti ir atkurti plaukų struktūrą po visų šių pažeidimų“, – pasakojo Marina.

Ozono terapija

„Ši procedūra grąžina plaukams spindesį, elastingumą ir sveiką išvaizdą. Ozonas padidina aprūpinimą deguonimi, sumažindamas laisvųjų radikalų poveikį ir atlieka antioksidantų vaidmenį, taip saugodamas nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Pasižymi puikiomis regeneruojančiomis ir drėkinančiomis savybėmis bei palengvina produkte esančių aktyvių ingredientų įsisavinimą“, – pasakojo specialistė.

Gydomos procedūros

Anot jos, apie procedūras plaukams reikia galvoti, jeigu dažote, šviesinate plaukus, naudojate džiovintuvą, mėgstate baseiną arba atostogas karštuose kraštuose ir nenaudojate UV apsaugos plaukams, kai plaukai chemiškai ir mechaniškai pažeidžiami.

„Visos išvardintos procedūros yra jauninančios, anti-age. Laikui bėgant, plaukai nusidėvi ir praranda blizgesį, todėl procedūras parenkame, atsižvelgdami į plaukų būklę“, – sakė pašnekovė.

Po apsilankymo salone klientė neliko patenkinta.

Ji pabrėžė, kad yra ir specialios gydomos procedūros nuo plaukų slinkimo. „Jos atliekamos tik pas kosmetologą. Pavyzdžiui, mezoterapija, biorevitalizacija, plazmaterapija (PRP-terapija). Procedūras, kurios skatina augimą ir stabdo slinkimą, galima atlikti ir grožio salone. Atliekamas galvos pilingas, taip pašalinamos suragėjusios ląstelės, į galvos odą įtrinamos specialios aktyvios ampulės nuo plaukų slinkimo“ , – pasakojo ekspertė.

Pasak jos, salone atliekame trumpalaikes procedūras – jos malonios, ir klientės jaučiasi tarsi po SPA. „Po procedūrų plaukai blizga ir primena šilką. Kaip minėjau, procedūras labai svarbu parinkti pagal plaukų būklę. Trumpalaikės procedūros ir procedūros nuo plaukų slinkimo tikrai nekenkia plaukams. O dėl ilgalaikių procedūrų naudos ir žalingo poveikio santykio – galėčiau pasiginčyti“, – sakė specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)