Piktnaudžiavimas kava

Kava apsaugo kepenis.

Kava, be jokios abejonės, padeda pražvalėti pakirdus iš miego, tačiau vartojant ją be saiko galima išprovokuoti aknę ir kitokio pobūdžio bėrimus, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru. Kavos pupelėse yra tam tikrų organinių rūgščių, dėl kurių pakyla kortizolio (vadinamasis streso hormonas) lygis. Kortizolis, savo ruožtu, stimuliuoja riebalų liaukų darbą, o šitai gali sukelti bėrimus. Jei neįsivaizduojate, kaip apsieiti be kokio nors žvalinančio gėrimo, pamėginkite rinktis arbatą arba cikoriją: šie produktai pasižymi tokiomis pat savybėmis kaip ir kava.

Pieno produktų vartojimas

Asociatyvi nuotr.

Nepaisant to, kad vaikystėje buvo kalama į galvas, jog pienas – tai pagrindinis kalcio šaltinis, vėliau privalome suvokti, kad brandesniame amžiuje šis gėrimas gali pakenkti odai. Taip yra dėl to, kad pavartojus pieno produktų, gali ilgam pakilti cukraus lygis, o tokiomis aplinkybėmis suintensyvėja hormonų – pagrindinių bėrimų kaltininkų – gamyba. Kartais tikrai vertėtų pamėginti rinktis pieno pakaitalus – laktozės neturinčius varškę, pieną, grietinę ir kt. Šie produktai ne tik nesukelia grėsmės odai, bet ir gerina virškinimą.

Riebalų rūgščių disbalansas

Omega-3 riebalų rūgštys

Nors prieš daugybę metų omega 3 ir omega 6 riebalų rūgščių pavykdavo gauti bemaž po lygiai, dabar su maistu į organizmą patenka kur kas daugiau omega 6 riebalų rūgščių, o būtent jos gali sukelti uždegiminius procesus. Norint eliminuoti organizme susidarantį disbalansą, derėtų sumažinti suvartojamo augalinio aliejaus kiekį. Taip pat rekomenduojama susidomėti iš privačių ūkių atkeliaujančiais produktais – patarškų kiaušiniais, kalakutiena, laktozės savo sudėtyje neturinčiais sūriais. Toks maistas – tikrai natūralus, nesukeliantis alergijų ir lengvai pasisavinamas.

Įprotis praleisti valgymus

Visaverčiai pusryčiai, pietūs ir vakarienė padeda stabilizuoti kraujo cukraus lygį, taip pat užkirsti kelią uždegiminiams bei oksidaciniams procesams, galintiems išprovokuoti bėrimus. Tarpai tarp valgymų turi būti ne trumpesni nei 4 valandos. Tiek laiko prireikia, kad normalizuotųsi insulino koncentracija ir stabilizuotųsi virškinamojo trakto funkcija. Vakarieniauti patariama ne vėliau kaip likus 3–4 valandoms iki miego. Taip elgiantis neperkraunama skrandžio ir žarnų sistema, o galvos smegenys visiškai atsigauna naktį trunkančio poilsio metu. Vakare ir sau, ir savo kūnui reikia leisti atsipūsti – negalima versti organizmo užsiimti maisto virškinimu. Tinkamu laiku pusryčiaujant, pietaujant ir vakarieniaujant pavyksta prisitaikyti prie optimalaus režimo ir išsiugdyti sveikus maitinimosi įpročius.

Nepakankamas vandens vartojimas

Asociatyvi nuotr.

Vanduo – tai vienas pagrindinių elementų, palaikančių gyvybines organizmo funkcijas. Stiklinę vandens rekomenduojama išgerti likus pusvalandžiui iki valgio ir praėjus valandai po valgio, bet ne anksčiau. Vanduo skatina kenksmingų toksinų pasišalinimą iš organizmo ir padeda palaikyti vidinį balansą. Gazuotais gėrimais, taip pat sultimis piktnaudžiauti nederėtų, nes jie negali nei pakeisti maisto, nei efektyviai numalšinti troškulio. Jeigu nespėjote laiku papietauti, išgerkite stiklinę vandens, o pietus valandai nukelkite.

Kas gelbsti kovojant su bėrimais?

Reikėtų atkreipti dėmesį į tokius maisto produktuose esančius elementus kaip fosforas, kalcis, kalis, cinkas bei vitaminai A, C, D ir B. Nepatiriant jų deficito, oda ilgai atrodo graži ir sveika. Jei aknė ir bėrimai tampa nebevaldomi, optimalus sprendimas – kreiptis į specialistą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)