„Plaukų tiesinimas dažniausiai atliekamas su karštais instrumentais, todėl jei pasirinksite netinkamą temperatūrą, rizikuosite sužaloti plaukus. Labai svarbu prieš naudojant tiesinimo žnyples, plaukus ištepti produktu nuo karščio. Kitas svarbus dalykas – pilnai išdžiovinti plaukus. Jei tiesinate drėgnus plaukus, išgirsite tokį šnypščiantį garsą, tai reiškia, kad plauko viduje esantis vanduo užverda ir išsprogdina plauką iš vidaus. Tokius plaukus beliks tik nukirpti“, – perspėja specialistė.

Anot jos, svarbu pasirinkti teisingas tiesinimo žnyples. Geriausia, jei jos bus padengtos keramine danga. „Nuspręskite, kokio dydžio žnyplių jums reikia. Skirtingo diametro prietaisai leidžia išgauti norimą rezultatą: su plačiu gausite maksimalų tiesumą, su siauru jūsų galimybės bus didesnės, nes juo galima ne tik tiesinti, bet ir subanguoti plaukus“, – pasakojo plaukų stilistė.

Ji pataria prietaiso temperatūrą pasirinkti pagal plauko struktūrą ir pažeidimo laipsnį: jei plaukai ploni ir pažeisti, rekomenduojama neperžengti 180 laipsnių. „Visada rekomenduoju turėti apsauginę pirštinę, kuri palengvina darbą ir apsaugo nuo pirštų nudegimo“, – pasakojo pašnekovė.

Stilistė taip pat parodė, kaip tiesinimo žnyplėmis subanguoti plaukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)