5 priežastys, kuo moterims naudingas triatlonas:

1. Geresnis širdies darbas, mažesnė širdies ligų rizika

Triatlono treniruotės yra itin įvairiapusiškos: plaukiant, važiuojant dviračiu ir bėgant dirba įvairūs kūno raumenys, o taip pat intensyviai darbuojasi širdis, rašoma pranešime spaudai. Visos trys sporto šakos priskiriamos kardio treniruotėms, kuomet aktyviai veikia širdies ir kraujagyslių sistema. Treniruojantis bent 30 minučių per dieną 5 dienas per savaitę sumažėja širdies ligų rizika.

2. Išaugęs pasitikėjimas savimi

Gal iki šiol nemokėjote plaukti? Ar niekada nesijautėte tvirtai sėdėdama ant dviračio? Triatlonas padės pasiekti užsibrėžto tikslo ir išmokti tai, ko seniai nesiryžote. Treniruotės ne tik sustiprins įgūdžius, koordinaciją, bet ir akivaizdžiai pakels pasitikėjimą savimi – juk įveiksite pačią save! Toks pasiekimas suteiks jausmą, jog esate nenugalima ir galite pasiekti bet kokį tikslą.

3. Mažiau streso

Kardio treniruotės ne tik gerina širdies bei kraujagyslių veiklą, gražina kūno linijas, padeda labiau pasitikėti savimi, bet ir mažina streso lygį organizme. Nuolatinės treniruotės nuramina mintis ir pakelia nuotaiką – gaminasi laimės hormonai endorfinai. Jos taip pat mažina depresijos ir nerimo lygį.

4. Disciplina

Disciplina – prasmingo ir į tikslus orientuoto gyvenimo rodiklis. Triatlono treniruotės, atsakingas jų lankymas bei ruošimasis galutiniam tikslui – triatlono varžyboms – puikus būdas išmokti planuoti savo tvarkaraštį ir siekti užsibrėžto tikslo. Nuoseklumas ugdo tvirtą charakterį, o pasiektas tikslas leidžia pasijusti nugalėtoja.

5. Ramybė ir laikas sau

Šiandieninėje kasdienybėje, kai vos spėjame suktis tarp darbų, vaikų, draugų, ir buities, rasti laiko sau, rodos, tampa nebeįmanoma. Tačiau suplanavus triatlono treniruočių grafiką ir griežtai jo laikantis, treniruotės taps tikra meditacija ir šventu asmeniniu laiku, kuomet galėsite pabūti tik su savimi ir savo mintimis.

Labai kviečiame visas moteris išbandyti triatloną BTT Cloud Trakų triatlono važybose 2021! Liepos 4 dieną kartu kursime gražią sporto istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją