– Kaip išsirinkti kremą, kuris būtų veiksmingas? Ką moterys turi pamatyti etiketėje?

– Sudėtyje turite pamatyti šias medžiagas: retinolis, retinaldehidas ir askorbino rūgštis. Kuo tos medžiagos įrašytos aukščiau sudėtinių medžiagų sąrašo viršaus, tuo jų koncentracija yra didesnė ir ji yra veiklesnė. Žinoma, klinikose pardavinėjama profesionali kosmetika, kurioje šių sudėtinių dalių koncentracija yra didelė, bet jos net vaistinėse nenusipirksite. Ir tokiu atveju, specialistas turi paaiškinti, kaip naudoti tokią kosmetiką, nes joje tų medžiagų koncentracija yra didesnė, ir jeigu neteisingai naudosite, galite sukelti odos sudirginimus. Naudojant tokias priemones, odai reikia daugiau drėkinimo, visą tai išaiškina specialistai.

– Ar manote, kad želatina, šaltiena gali prisidėti prie to, kad išliktumėme jaunos ir gražios?

– Šie produktai yra labai geri, bet gaila, kad šaltieną ir želė mes tikrai retai ruošiame. Juose yra pagrindiniai kolageno šaltiniai, bet vienintelis dalykas, jei nori gauti gerą efektą, turi gauti tam tikrą kiekį kolageno per parą. Ir tam, kad jį gautum, aš nežinau, kiek tos šaltienos reikėtų suvalgyti. Labai daug. Rekomenduojama gryno kolageno dozė, kuri aktyviai veikia (kolagenas naudojamas ne tik odai, bet ir sąnariams, raiščiams), yra ne mažiau 2500 mg per parą, o tai yra tikrai nemažai. Ir aš nežinau, kiek šaltienos porcijų reikėtų suvalgyti, kad gautumėte tą kiekį gryno kolageno. Kitaip tariant, viskas priklauso nuo to, kiek jūs to produkto suvalgysite. Jei jūs per dieną valgysite šaltienos daug – tada gerai. Bet, kai moterys labai žiūri maistą ir galvoja, kaip jo mažiau suvalgius, nes kitos valgo tik salotų lapus ir dar mažiau. Čia iškyla problema ir tokiems žmonėms patartina naudoti papildus, jeigu reikia žinoma.

– Ką patartumėte žmonėms, kas dar yra labai svarbu grožiui?

– Norėčiau patarti ir pasakyti, kad labai svarbus yra miegas. Be abejo, kai nerimaujame, miegame mažiau: tiek dėl darbų, dėl vaikų, bet miegoti reikia daugiau, jeigu galite savaitgaliais. Aš noriu pasakyti, kad visos atstatomosios reakcijos odoje, visų naujų ląstelių gamyba vyksta daugiausia miego metu. Net kai yra leidžiami įvairūs preparatai, jie išguldomi odos būtent naktį. Miegoti reikia kiek galima daugiau. Kitas patarimas, viską reikia daryti laiku ir saikingai. Kai viską darai laiku, reikia mažesnės apimties ir mažiau procedūrų, kad gautum gerą rezultatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)