– Kokie kirpimai tinkami moterims po 50-ies?

– Mano atsakymas toks, kad kirpimas neturi amžiaus cenzo, svarbiausia, kad jis tiktų prie stiliaus ir veido bruožų.

– Bet dažniau matome trumpus kirpimus, tiesa?

– Taip, dažniau moterys renkasi trumpų arba vidutinio ilgio plaukų šukuosenas. Kasų jau dabar niekas nenešioja. Bet griežtai pasakyti, kad brandaus amžiaus moteris būtinai turi būti tik trumpais plaukais, negalima, nes kai kurioms puikiai tinka plaukai, kurie yra žemiau pečių. Jei yra gražus sušukavimas – kodėl ne. Viskas nuo stiliaus priklauso. Brandaus amžiaus moteris gali turėti ir ilgesnius plaukus, ir trumpus – berniukiško stiliaus kirpimus, gali būtų funky stiliaus, gali būti ilgesni kirpčiai, gali būti šonas paskustas.

Marina Žuravliova

– Kokios yra šių metų tendencijos?

– Tendencijomis lietuvės labai seka. Moterys ateina jau pasirinkusios šukuosenas, kurių norėtų. Ryškių tendencijų dėl kirpimų, nėra, bet yra dėl spalvų. Vis dar populiarus dažymas, kai nuo šaknų matosi nuaugimas – Balayage dažymas. Ši tendencija vyrauja jau kelis metus ir moterys vis dar ją mėgsta.

– Kaip dėl cheminio sušukavimo, ar jis dar egzistuoja?

– Mada sukasi ratu. Viskas, kas anksčiau buvo madinga, dabar vėl grįžta. Gal tarp moterų cheminis sušukavimas dar nėra toks populiarus, bet dabar jis populiarėja tarp jaunų vaikinų. Moterys garbanas išsirenka dažniau tada, kai yra kokia nors proga. Kasdien jos mieliau renkasi tiesius plaukus. Vis dėl to pastebima, kad cheminis sušukavimas po truputį grįžta.

– Ar dažnai brandžios moterys renkasi plaukų priauginimo procedūrą?

– Natūralesnis įvaizdis yra populiaresnis. Dažymas, kirpimas – taip, bet kad dažnai prisiaugintų plaukus – ne. Jos gali paklausti, aš tikiu, kad jos norėtų, bet gal nedrįsta. Plaukų priauginimo procedūras dažniau renkasi jaunos, 30-ties metų moterys.

Šukuosenos

– Kokias spalvas rekomenduotumėte rinktis brandžioms moterims?

– Siūlyčiau šviesesnes, kad atauginėjant plaukams nesimatytų žilų sruogų ir nereikėtų dažytis kas savaitę. Tai gali būti smėlio, karamelės spalvos.

– Kažkuriuo metu žili, sidabriniai plaukai buvo madingi, tiesa?

– Taip, tai puiki, nuostabi mada, bet kažkodėl Lietuvoje ji nėra tokia populiari. Pavyzdžiui, Italijoje moterys renkasi tokią spalvą. Tikiuosi, kad ateis ta banga ir į Lietuvą. Ji priduoda šarmo. Žilus plaukus galima puikiai prižiūrėti, kad jie blizgėtų ir atrodytų labai gražiai. Gal mūsų toks nusistatymas, kad žilus plaukus būtina dažytis, bet tikrai ne. Labai gražiai atrodo moterys, pasirinkusios tokią spalvą. Jei dar stilius priderintas – ryškūs auskarai, raudonas lūpdažis – atrodo įspūdingai.

Šukuosenos

– Kokias plaukų procedūras rekomenduotumėte atlikti brandžioms moterims?

– Reikia žiūrėti pagal plauką, nes kiekvienam reikia skirtingos, vienam – atstatančios, kitam – drėkinančios. Reikia atsižvelgti į plauko būklę. Vienos universalios procedūros neįvardinsiu. Dar priklauso ir nuo plaukų ilgio. Vis dėl to kartą per mėnesį rekomenduočiau atlikti plaukus puoselėjančias procedūras. Įsigijus tinkamą plaukų priežiūros rinkinį, galima ir namuose pasidaryti. Aš niekada nerekomenduoju plaukams naudoti įvairių maisto produktų, verčiau rinktis profesionalų sukurtą kosmetiką, kad nereikėtų plakti kiaušinių ant galvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)