– Kokios lūpų dažų spalvos šiandien vyrauja?

– Dabar yra dvi madingų spalvų tendencijos. Viena tendencija jau buvo prieš kokių 10-15 metų, kai prasidėjo nude lūpų mada. Lūpdažį galima rinktis kūno spalvos, švelniai rožinį, gal net kakavinį. Lūpų kontūrą – šiek tiek ryškesnį. Jį įretušavus, gausime ombre būdu padažytas lūpas. Kita tendencija, pastebima atėjus pavasariui ir artėjant vasarai. Moterims norisi tokių ryškesnių spalvų, todėl grįžta visos gėlių spalvos, koralinės, fuksijos, uogų spalvos, vyšninė rožinė, avietinė, plytų raudonumo, ryškios, į save atkreipiančios dėmesį spalvos.

– Kaip pasirinkti sau tinkamą spalvą?

– Reikia žiūrėti pagal savo odos spalvinį tipą. Kas turi tokią šaltą, pilkesnę odą, rinktis reikėtų prigesintas šaltesnes spalvas. Kieno oda yra šilta, į gelsvumą, rinktis reikėtų šiltesnius atspalvius. Kita vertus, jei akcentas bus lūpos, galima nederinti. Tuomet rinkitės ryškias spalvas, kad būtų kontrastas. Dar viena taisyklė – atkreipkite dėmesį į lūpų formą. Jei jos siauros, nerekomenduoju dažyti ryškiais lūpdažiais, nes ryškios spalvos dar labiau susiaurina. Taip pat nesirinkite matinių dažų, nes jie vizualiai mažina lūpas. Verčiau naudokite blizgesius. Nepaisant to, kad kurį laiką „ant bangos“ buvo matinės lūpos, dabar grįžta blizgūs atspalviai.

Simona Pajedaitė

– Raudonas lūpdažis – ar iš tiesų tinka visoms?

– Tikrai taip. Tik reikia pasirinkti atspalvį. Kita vertus, yra tokių raudonų lūpdažių, kurie neutralūs, tarkime, Marilyn Monroe atspalvis. Jis tinka visoms.

– Nuo ko pradėti dažyti lūpas?

– Visų pirma, lūpos turi būti pridrėkintos, nešerpetojančios, nes kada jos yra suskeldėjusios, tikrai bus negražu ryškus lūpdažis, geriau – vazelinas ir blizgesys. Galima nakčiai patepti medumi arba specialiais vazelinais, padaryti lengvą šveitimą lūpoms, kad nebūtų šerpetojimo. Pudra nėra būtina. Ji neužtikrina, kad lūpdažis laikysis, netgi atvirkščiai apsunkina lūpas ir atrodo negražiai.

– Ką daryti, kad lūpų dažai laikytųsi ilgiau?

– Kuo sveikesnės lūpos, tuo geriau laikosi. Dabar yra atsparūs vandeniui lūpdažiai, galima rinktis juos. Galima padengti lūpas pirmiau pieštuku, po to – lūpdažiu. Nėra tokios priemonės, kuri viską atlaikytų, nebent tokie tarsi cheminiai lūpdažiai, bet jie nėra sveiki. Toms moterims, kurios visada mėgsta turėti kiek ryškesnes lūpas, rekomenduoju pasidaryti ilgalaikį lūpų makiažą. Dabar yra naudojamos labai švelnios technikos, kad net nesimato, jog kažkas padaryta. Atrodo labai gražiai ir natūraliai.

– Kaip tinkamai naudoti lūpų pieštuką? Kaip taisyklingai juo apibrėžti lūpas?

– Pirmiausia reikia gerai padrožti, kad jis būtų smailas, nes su buku nenupiešime. Kontūrą apibrėžiame pačiu pieštuko galiuku, po to, tarsi šiek tiek paguldę pieštuką, įretušuojame kontūrą, kad nebūtų tik linija. Jei išlindote už kontūro, paimkite šepetėlį, suvilgykite kremine pudra ir tas vietas pamaskuokite. Kada naudojame švelnesnes spalvas, ne taip matosi nelygumai, bet kai ryškias – matosi kiekvienas taškelis. Reikia būti atsargioms.

Persikiniai lūpų dažai

– Kaip pasirinkti pieštuką prie lūpų dažų? Ar būtina turėti po vieną prie kiekvieno lūpdažio?

– Užtenka turėti vieną nude spalvos pieštuką, kitą – ryškesnį. Jeigu pieštuku ne tik apvedame kontūrą, bet ir padažome šiek tiek lūpas, o po to jas dengiame lūpdažiu, spalvos susilieja ir tikrai nereikia prie kiekvieno lūpdažio turėti atskiro pieštuko.

– Kuo dengti lūpas: šepetėliu, lūpdažiu, pirštu?

– Priklauso nuo to, kokio efekto norisi. Jei imsime raudoną lūpdažį, bus sudėtinga pačiu lūpdažiu išpiešti taisyklingą kontūrą. Jei turime matinį lūpdažį, galima apsieiti be šepetėlio. Kita vertus, galima naudoti tuos šepetėlius, kurie yra blizgiuose, tikrai nebūtina pirkti atskiro.

– Kokios yra dažniausios lūpų dažymo klaidos ir kaip jų išvengti?

– Kaip jau minėjau, viena dažniausių klaidų, kai ant siaurų lūpų parinktas per ryškus lūpdažis ar neuždažytas iki gali Kupidono lankas. Tai dar labiau susiaurina lūpas. Kita klaida – bijoma dažyti ant paties kontūro arba atvirkščiai – dažoma gerokai už jo. Daugiausiai, kiek galima užeiti virš kontūro (jei tai kasdienis makiažas) – iki 1 mm.

– Ar reikia fiksuoti lūpų dažus?

– Anksčiau buvo tokia tendencija, kad padažius lūpdažiu, lūpas nusausiname servetėle, patapšnojame su sausa pudra ir dar kartą dedame lūpdažį, bet šiuolaikiniai lūpdažiai laikosi gerai, todėl šių rekomendacijų jau nereikia laikytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)