1. Sportas

Intensyvus sportas degina visus jūsų kūno riebalus, įskaitant visceralinius.

Bent 5 dienas per savaitę sportuokite mažiausiai 30 minučių vidutiniu tempu. Galite rinktis ir ėjimą, tačiau eiti reikėtų spartesniu žingsniu, kad padažnėtų jūsų kvėpavimas bei širdies ritmas ir jūs suprakaituotumėte, rašo webmd.com.

Jei tuos pačius rezultatus norite pasiekti per trumpesnį laiką, padidinkite fizinio aktyvumo tempą ir rinkitės intensyvų sportą, pavyzdžiui, bėgiojimą. Intensyviai sportuoti reikėtų 20 minučių per dieną, 4 kartus per savaitę.

Jei nesate nustiteikusios bėgioti lauke, bėkite ar sparčiai eikite ant bėgimo takelio. Efektyviai sportuoti galima ir ant stacionaraus dviračio, irklavimo ar elipsinių treniruoklių, teigia Duke`ouniversiteto Medicinos centro tyrinėtojas, mokslų daktaras Crisas Slentzas.

Vidutinio intensyvumo fizinė veikla, kuri bent tris kartus per savaitę 30 min. padidintų jūsų širdies ritmą, taip pat gali būti veiksminga. Ji sulėtina visceralinių riebalų kaupimąsi. Tačiau jei norite visceralinius riebalus deginti, jums reikės intensyvesnės veiklos.

„Grėbkite lapus, vaikščiokite, dirbkite sode, lankykite zumbą, žaiskite futbolą su savo vaikais. Jums nebūtina eiti į sporto klubą“, – sakė Veik Foresto Medicinos mokyklos endokrinologijos ir medžiagų apykaitos profesorė Kristen Hairston.

Jei iki šiol nebuvote fiziškai aktyvi, prieš pradedant sportuoti reikėtų pasitikrinti pas gydytoją.

2. Mityba

Magiškos dietos vien tik pilvo riebalams nėra. Tačiau jei laikotės bet kokių mitybos principų, padedančių mesti svorį, pilvo riebalai paprastai tirpsta pirmieji.

Labai svarbu gauti pakankamai skaidulų. K. Hairston tyrinėjimai rodo, kad žmonės, kurie per dieną gauna bent 10 g tirpių skaidulų, net ir nesiimdami jokių kitų mitybos pokyčių, bėgant laikui sukaupia mažiau visceralinių riebalų negu kiti. Tokį kiekį tirpių skaidulų gausite suvalgę du nedidelius obuolius, puodelį žaliųjų žirnelių ar pusę stiklinės raudonųjų pupelių.

„Net jei mitybos srityje nieko nekeisite, bet pereisite prie daugiau skaidulų turinčios duonos, ilgainiui jums pavyks geriau išsaugoti stabilų svorį“, – sakė K. Hairston.

3. Miegas

Nuo pilvo riebalų apsaugo ir tinkamas miego kiekis. Per vieną tyrimą žmonės, kurie miegojo 6 ar 7 valandas per naktį, priaugo mažiau visceralinių riebalų negu tie, kurie miegodavo per naktį 5 ar mažiau arba 8 ir daugiau valandų. Žinoma, vien tik pats miegas ryškios įtakos nepadarys, tačiau jis yra svarbi bendro paveikslo dalis.

4. Stresas

Stresą patiria visi. Tačiau svarbu, kaip su juo kovojama. Jei jaučiate stiprų stresą, stenkitės bendrauti su draugais ar šeima, medituokite, sportuokite, „išleisdamos garą“, ar lankykite konsultacijas. Kovodamos su stresu, būsite sveikesnės ir būsite geriau pasirengusios priimti teisingesnius sprendimus.

„Jei tik turite laiko, pasirinkite kurį nors iš šių būdų, – sakė Veik Foresto Medicinos mokyklos patologijų ir lyginamosios medicinos profesorė Carol Shively. – Sportas veikiausiai duotų greičiausią rezultatą, nes jis kovoja tiek su antsvoriu, tiek su stresu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)